Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ostatně soudím že vy nejste Cato ;-D

0 1
možnosti

J62i30ř29í 16M66a69c60e12k

22. 1. 2013 9:00

Ještě, že lidi jako Vy tu nebyli v převaze v roce 1918. To by Masaryk nebyl nikdy zvolen prezidentem.

1 1
možnosti

Výborná článek, karma!R^

Naprosto jednoduše a zkráceně: pokud zde někdo nežije, neplatí daně, nijak se nepodílí na ničem v této republice (dobrém nebo špatném), neměl by mít právo volit. Zjednodušeně - může přispět ke zvolení někoho, kdo NÁM ZDE bude jenom škodit a voliči zde nežijící si to "nevyžerou", my ale ano. Oni se budou třeba zlomyslně chechtat za kopečkama, my zde budem bezmocně zuřit. Ne, neměli by mít právo volit, souhlasím s autorem.

3 3
možnosti
Foto

Děkuji za pochopení R^

1 0
možnosti
Foto

Takze pane Streit, jdeme do dalsiho kola diskuze. Prave jsem si docetla komentar veFAZ ( Frankfurter allgemeine Zeitung)k dekretum. Nemci je nechteji zrusit  kvuli majetku, ale kvuli jednomu zakonu.Jmenuje se Ospravedlnovaci zakon a plati na zaklade dekretu v ceskem soudnictvi do dneska.(Rechtfertigungsgesetz) Tento zakon umoznuje jakemukoliv nasili na nemecke mensine az po masove vrady beztrestnost. To mel na mysli pan Schwarzenberg, kdyz rekl, ze by tvurci tohoto zakona museli do Haagu. Ze majetek je nevratny, psali ve FAZ taky!!! Je to na strane 10 v sobotnim vydani!

4 3
možnosti
Foto

Kdyz mi nekdo dal minus, tak ten zakon schvaluje nebo je padly na hlavu nebo nerozumnel o co jde? Zakon umoznujici beztrestnou vrazdu a nasili na jakemkoliv clenu nemecke mensiny. Pane Boze!

3 3
možnosti

P56a27v36e55l 10N79o40v68á27k

21. 1. 2013 21:14

Povazuji rozhled cloveka, ktery se z mistni baziny v minulosti nebo v soucasnosti na nejakou dobu podival ven, za lepsi, nez rozhled kohokoliv, kdo zde zahnival a kolaboroval s rezimem a jeste to povazuje za prednost. Smysl pro chapani reality, vztahu a jejich moznych budoucich dopadu nema jinak s pobytem doma nebo v cizine nic spolecneho. Najde se mezi nami spousta lidi, kteri jsou uplne mimo, aniz by paty vytahli dal nez do polske trznice na nakupy. Dokonce casto plati, ze cim mene zkusenosti se svetem za vlastnimi humny, tim vice je clovek mimo realitu. Takze venkoncem je tento clanek uplna blbost.

5 4
možnosti
Foto

To je  jako to vecne nadavani na EU. Nekdy se divim, kdyz je Cesko takovy tygr, ze uz davno nevystoupilo a neukazalo, co umi. Vzdyt no neni RVHP a ucast je dobrovolnal

4 4
možnosti

Zkusme méně hysterie , prosím !!!! Mýlite se trošku . jn VVV

4 4
možnosti

Argumenty z roku 1918 proti zvolení TGM prezidentem:

Nechci prezidenta, který nevystudoval českou univerzitu.

Nechci první dámu, která neumí česky.

Nechci prezidenta, který nekonečnými diskusemi nad rukopisy uvalil na náš národ punc podvodníků.

Nechci prezidenta, který se paktuje se židáky. Nechci prezidenta, který ještě před čtyřmi roky podporoval monarchii. Nechci prezidenta, který válku prožil v teple emigrace, zatímco my jsme trpěli.

10 2
možnosti

M56í48l38a 65Š72u16l18a

21. 1. 2013 9:47

.. já to nechci nijak hodnotit, emigrant jsem nikdy nebyl, nejsem a teď už ani nebudu .. ten vztah k rodné hroudě mají asi všichni, na druhou stranu jsou odtrženi od reality .. to se týká těch, kteří žijí mimo dodnes .. ono stačí vzpomenout (pokud někdo takové vzpomínky má) na prožité dětství, na trávení prázdnin někde mimo domov, třeba u prarodičů .. když se po letech vrátíte na ta "známá" místa, zjistíte, že je všechno jinak .. les nevypadá jako dřív, cesty nejsou hliněné, ale asfaltové, domečky jsou opravené, nebo zbourané a místo nich stojí jiné, moderní (někdy i hnusné) .. 

.. moje teta žila v USA od roku 1921, přišla tam jako 9ti letá, na svou vlast nikdy nezapomněla, dokud jí to věk dovoloval jezdila sem i v době po roce 1948 .. opustila tento svět ve svých 101 letech, ale i přes český původ, byla více svázána s USA a její informace o nás už neodpovídaly realitě .. 

.. na Hradě může usednout i cizinec (jak je vidět), nebylo by to nic nového, za RU nám vládla rakouská dynastie Habsburků .. nutno podotknout, že Čechům nerozuměly .. 

.. KS tu žije již 23 let, nevím jestli již Čechům rozumí, ale Češi jemu rozumí s velkými obtížemi .. no nic, ještě že máme titulkovací zařízení :-)

.. karma jako vždy R^

4 4
možnosti

Dle pamětníků se v Čechách před první světovou válkou žilo po ekonomické stránce i stránce občanských svobod lépe , než v době Masarykova Československa do roku cca 1928 . Habsburkové nám dle vás nerozumněli , nicméně je nepopiratelný fakt , že bez jejich osobních příspěvků by třeba nikdy nevzniklo české Národní divadlo v Praze.

A co se týče jazyků. Můj praděd byl lékař..Absolvoval Universitu Karlovu v Praze a po absolutoriu dostal práci v Banja Luce (dnešní Bosna a Hercegovina) . Chorvatsky ani Srbsky neuměl a šel tam léčit lidi. Za několik měsíců uměl perfektně oba jazyky.

5 3
možnosti

Ba právě naopak. Nejhorší co může být , pokud je někdo nasáklý komunistickým myšlením. Z mého pohledu by bylo nejideálnější , kdyby všechna místa volených zástupců a vrcholových politiků zastávali lidé , kteří v této zemi mezi lety 48-89 nežili.

Tito lidé neprošli duševní masáží a mají zkušenosti ze zahraničí z fungujících zemí.

9 5
možnosti

To, že duševní masáží prošel třeba Jan Fischer ještě neznamená, že jí prošli úplně všichni;-D

2 2
možnosti

A49l14e52n54a 13F27i43r86s24t

20. 1. 2013 22:41

TOMÁŠ GARRIGUE MASARYK

Narodil se roku 1850 na Moravě v Hodoníně v Rakousku-Uhersku. Jeho matka byla německé národnosti, otec slovenské.

Na vyučení ho poslali do Vídně, tam později absolvoval maturitu a vystudoval vysokou školu. Po doktorátu absolvoval roční pobyt na univerzitě v Lipsku. Vzápětí se opět vrátil do Vídně. Do Prahy přesídlil až v roce 1882, protože mu zde nabídli místo na univerzitě.

První světovou válku strávil téměř celou v zahraničí, v lednu 1915 odjel do Švýcarska, kde získal srbský pas. V září přesídlil do Londýna, v roce 1917 stávil několik měsíců v Rusku, později odjel do USA. V listopadu 1918 byl v USA zvolen prvním československým prezidentem, následoval návrat do Prahy...

. Cizák jeden německej a ještě řízlej slovákem negramotným... tfuj.. a koho von si to vzal.. no prostě hnus...

11 6
možnosti
Foto

A co teprve ta manzelka, ani cesky neumela, Buh vi, kdo byl jeji otec a to si chce rikat prvni dama.

0 3
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...