Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

DOBR

16. 4. 2009 10:42
Pánové se překonávají.

Tak už bude i ledničkovné.Prostě krizi způsobily dluhy,tak to dalším zadlužováním a rozdáváním budeme léčit. Vzhůru do pekel.Jakákoli rodina,nebo firma s takovýmto hospodařením,by musela už dávno zkrachovat.

0 0
možnosti
S

ski

15. 4. 2009 15:57
Němci a spol. co zavedli šrotovné nejsou

žádní hlupaci jak si myslíte ale mají to dobře spočítané!Přečetl jsem si také Vaše argumenty proti "šrotovnému" se kterými nemůžu rovněž souhlasit.Je potřeba si uvědomit,že automobilový průmysl se podílý na HDP 39%! Kolik pracovních míst zajišťuje tato výroba?Uvědomujete si kolik lidí by přišlo o práci a musel by je  stát podporovat a platit další náklady na rekvalifikaci apod. a to nehovořím o nárustu kriminality,zvýšení výdajů na zdravotnictví atd..Výměna vozového parku v ČR za bezpečnější,ekologičtější a úspornější automobily není ekonomicky rovněž zanedbatelná.Dále je nutné započítat ztráty automobilek a následný propad v příjmech státního rozpočtu a ztráty při obnovování výroby. A proč né plínkovné,pračkovné atd.,to proto,že jedním administrativním opatřením postihnu tvůrce 39%! HDP a díky tomu,že tato výroba  je velice sofistikovaná tj.má vysoké výnosi na rozdíl od textilního průmyslu a pod..A co se týče podpory odvětví to zde vždy bylo např.dnes zateplování atd..

0 0
možnosti
DS

Streit

15. 4. 2009 16:16
Re: Němci a spol. co zavedli šrotovné nejsou

Dlouhodobě je poptávka stejně ztracena, šrotovné pád odvětví jen přiblíží a oddálí potřebnou restrukturalizaci.

Němci jsou v jiné situaci, protože oni ty automobilky VLASTNÍ, takže sypou na rozdíl od nás hlavně sobě.

Navíc Němci neprožili socialismus, takže se prostřednictvím EU do něj řítí.

Počkejte, až dojdou na šrotovné peníze, zůstanou jen dluhy a automobilky budou stejně utlumovat. Pak mi napište. :-P

0 0
možnosti
PJ

DarkSicek

15. 4. 2009 14:57
to uz je holt fenomen doby

po nas potopa

0 0
možnosti
M

MartinJiskal

15. 4. 2009 14:32
ctouce toto si rikam

ze pan marx v hrobe je velmi potesen kdyz vidi kdo vsechno vlastne opakuje jeho myslenky ;-D

0 0
možnosti
D

důchodce

15. 4. 2009 13:50
pumpovat veřejné

peníze do soukromých firem-z jakéhokoli důvodu-je tupý populizmus non plus ultra a svého druhu ekonomický zločin. Jenže holt každý potenciání nezaměstnaný je především volič, blíží se volby a co kdyby si postavil hlavu a už mě nepustil k lizu? To je, oč tu běží, soudruzi. Splétat jakékoli umělé či složité konstrukce proč to či ono, proč ano či ne, je mlácením prázdné slámy. Prostě z cizího krev neteče. Pomohu zpřátelené firmě-odkud si v budoucnu jistě z patřičnou vděčností vzpomenou. Udělám gesto vůči poddaným, ale hlavně a především pomohu sobě. Čili několik much jednou ranou. Cynik by to nazval jádrem, podstatou politiky.

0 0
možnosti
P

pěnice

15. 4. 2009 13:00
Bylo by dobré

 porovnat ceny výrobků v jiných prodejnách.Protože když  to musím koupit jen v určené prodejně - firmě nemusí to být vždy výhodné.

0 0
možnosti
OG

Kirů

15. 4. 2009 12:40
....

ČEZ dnes začal svým zákazníkům dávat "šrotovné" 1000 korun při nákupu nových energeticky úsporných spotřebičů. Při odevzdání starých si mohou levněji koupit například ledničku nebo pračku. Další hráč na trhu s elektřinou, jihočeský E.ON, začne dávat zákazníkům slevu 500 korun.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...