Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RR

rezjir

1. 12. 2008 13:09
V každém případě

pane autore, až bude LS ratifikována, tak můžete začít kampaň za vystoupení z EU: Budeme to mít povolené. Nebude to v rozporu s Lisabonskou smlouvou, naopak bude to s ní zcela v souladu. Budete jednat jak lisabonský fanatik.

0 0
možnosti
TH

Tomáš Horký

1. 12. 2008 11:59
Výborný článek

a zajímavé postřehy!

Je potřeba, aby kompetentní orgány deklarovaly jasně, zda LS je či není v SOULADU s ústavou ČR. Okecávky nejsou v tak závážné otázce na místě.

Na slovní hříčku tu není prostor. České záležitosti mají spravovat Češi, tj, česká vláda a nikoli vznikající Evropský svaz socialistických kolonií.

Rozum zůstává stát nad úvahami typu "to ať to raději rozhodují úředníci z Bruselu, ti naši jsou neschopní". Proč se potom raději nepřihlásit k Číně? Číňanům se daří čím dál lépe, mají velkou armádu, kosmické technologie, výroba téměř celého světa probíhá v jejich továrnách atd.

Lidi, proberte se!

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

1. 12. 2008 10:48
Pane Streite, pane Streite,

tentokrát jste úplně vedle. Nic proti kritice ÚS obecně. Nicméně v tomto případě Vás nezarazí ani jednohlasnost ÚS? Víte ono totiž jde o problematiku, která s ústavností nemá téměř nic společného. Jde totiž o výsostně politické rozhodnutí. Rozhodne-li se skupina stát delegovat některé pravomoci na společný orgán, jde evidentně o politické rozhodnutí nemající s ústavností nic společného. Vaše panikářství tu bohužel dostupuje vrcholu. Brusel je jistě možno kritizovat s pozic zbytečných či špatných rozhodnutí stejně jako vládu naší země. O omezení svrchovanosti ČR v tak dramatických kontextech, v jakých společně s Klausem a částí ODS vystupujete, se v žádném případě nejedná.

0 0
možnosti

vodní želva

1. 12. 2008 11:00
Re: Pane Streite, pane Streite,

i já si myslím, že články, které se snaží vysvětlovat údajné chyby ÚS a popisují tzv. nekompetentnost ÚS jsou mimo mísu a jenom svědčí o neznalosti těchto autorů o problematice, o které s takovou vervou píší. Navíc, a to píše i pan Špáta, je napropsto zřejmé, že jestliže ÚS ve svém nálezu uvede, že LS není v rozporu s naší ústavou, tak to pro přijetí smlouvy vůbec nic neznamená. Na řadě jsou politici a ti mohou bez jakéhokoliv vysvětlování ratifikaci smlouvy zamítnout hlasováním, bez ohledu na to, jestli je v souladu s LS, nebo případně jestli s ní není v rozporu.  Nález ÚS je v rozhodování žádným způsobem nelimituje.  

0 0
možnosti
JB

JBetak

1. 12. 2008 10:35
Soud

se nevyvlékl, to je blábol. Vaše úsilí o "přesnost" tady selhává. Soud rozhoduje spory. Soud není od toho, aby dělal expertízy. Expertízu si objednejte kde chcete.

0 0
možnosti
DS

Streit

1. 12. 2008 11:03
Re: Soud

Soud neodpověděl na otázku z návrhu. Odpověděl na jinou - užší - věc.

0 0
možnosti
RJ

jirmisan

1. 12. 2008 9:15
proboha

nic ve zlým pane Streite, ale takových řečí kolem nějaký LS, 2/3 národa je to stejně šumák a vůbec neví "vo co gou". Je mi celkem jedno jestli nás bude řídit socan z Bruselu nebo komunisti z Čech. To už raději ty bruselský

0 0
možnosti
DS

Streit

1. 12. 2008 9:25
Re: proboha

Ten socan z Brusele bude upřednostňovat voliče lidnatějších států a tím se budou zhoršovat podmínky v Česku i v netušených souvislostech (když už vám teda nic neříkají vlastenecké motivace, které u velkých členů hrají svou roli).

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...