Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

saldo

22. 2. 2012 14:38
No ano, nezaměstnanost jim tam pěkně roste,

je ale otázkou, proč k tomu došlo. A neházel bych vinu jen na "nenažranou" finanční oligarchii, řeckou i zahraniční, ale příčinu bych z velké části viděl i v bezstarostném způsobu života těchto mediteranců na dluh. Ono totiž po každém "ejchuchu" po čase přichází "ouvej". A to se právě u nich děje. Dobře, že na ty flastry na bebínko potomků slavného Perikla nemusíme přispívat i my (zatím).

0 0
možnosti
V

vajn

22. 2. 2012 11:49
nejenom volba populistů

jde k tíži řeckých voličů. Budiž též na férovku připomenuto, že značné množství řadových Řeků se vědomě podílela na zadlužování řeckého státu. Že nekonaly příslušné kontrolní orgány EU, že řecká vláda do Bruselu posílala zfalšované údaje o stavu hospořáství země, o tom všem nemusel řadový občan vědět. Pokud si ale nechával vyplácet příplatky za včasný příchod do práce, pokud např. učitel vykazoval více odučených hodin, než je 24 za den, atd.  - jistě si vygúglujete již dříve uváděné další příklady zneužívání sociálního státu mnohýni řeckými pracujícími -  tak se nelze zbavit dojmu, že se na řeckém bankrotu podílel svým dílem i mnohý  řecký občan "z ulice". A lhal bych si do kapsy, kdybych netvrdil, že si za svůj svrab také částečně může sám, že si prostě žil nad poměry, tak jako mnozí řadoví Islanďané.

Samozřejmě, že hlavním viníkem jsou nenažrané nezodpovědné banky, ale rozmlsanost řadového Řeka přehlédnout nemohu.

1 0
možnosti
KK

monarxa

22. 2. 2012 11:58
Re: nejenom volba populistů

a presne o to, aby jste si myslel ze.......... Pokud si ale nechával vyplácet příplatky za včasný příchod do práce,

pokud např. učitel vykazoval více odučených hodin, než je 24 za den,

atd....jak pisete vyse...o to presne slo....mam za to, ze vy jste mohl jeste pridat 60-90 mesicnich platu odstupneho a 100 ucitelu na 1 zaka a mnoho dalsich idiot.skych nesmyslu, protoze opekovana lez se stava pravdou a tak protoze si nemate moznost (vygooglovat se da presne to co chci) dobrat se pravdy a jste obklopen jen tim co do vasi hlavy chteji dostat, muzete psat takove prispevky....preji vam, aby jste prohledl...verte ze prestoze vam to bude neprijemne...uvidite ze neni vse takove, jak vam podsouvaji....pak by mozna i ti Rekove ve vasich ocich meli jiny obraz...opravdu vam to ze srdce preji

0 0
možnosti
PK

bakules2

22. 2. 2012 9:16
jsou to nechutnosti co jste popsal

o tom žádná.Ale i když Vás to irituje nemužete řeky úplně vyvinit /předpokládám že se shodnem na tom že je v Řecku demokracie/ lidi opakovaně dlouhá léta volili populisty/jedno jestli pravé nebo levé/ kteří jim slibovali hory doly a na to si půjčovali.Tím vznikl dluh a teprve pak se mohli přisát prostitutky bankovně- politické.Když nadělate dluhy tak přijde exekutor a defakto  Vás zničí ale exekutor si nepůjčoval.Myslím že jste zaměnil příčinu a následek.A právě dluhy jsou přičinou katastrofální nezaměstnanosti a i příčinou, že řekové mají na desetiletí před sebou černou budoucnost protože okamžitý krach ,znovuzavedení národní měny,/ideálně i odchod s eu/ si nepřejou ani ti prostituti /těm se nedivím/ ale ani občani.Pro řeky je pozdě ale lidi by měli bojovat hlavně proti populismu.

0 0
možnosti
DS

Streit

22. 2. 2012 11:44
Re: jsou to nechutnosti co jste popsal

Měl byste pravdu, kdyby demokracie zaručovala, že máte k populistům alternativu.

Já nechci hájit Řeky. Ale občané na zadlužení země měli jen malý vliv. Já i u nás považuji všechny parlamentní strany za populistické a všechny parlamentní strany s výjimkou komunistů (bohužel) za kolaborantské. Kalousek se může přetrhnout, aby nakrmil eurovaly, socani by dělali totéž...

0 0
možnosti
DS

Streit

22. 2. 2012 9:04
Re: námět, aneb s EU na věčné časy ..

Právě mi to vrtalo hlavou ;-)

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

21. 2. 2012 20:17
Pěkně napsáno ....

R^

0 0
možnosti
DS

Streit

21. 2. 2012 21:41
Re: Pěkně napsáno ....

Dík R^

0 0
možnosti
AB

grizzly9992004

21. 2. 2012 19:16
Urážka nejstaršího řemesla

Přirovnávat politiky k prostitutkám je sprostou urážkou nejstaršího řemesla. Takto chvílemi působíte jako závistivec, slintající nad představou podobného uvolněného večírku. Politikům je nějaká prostitutka zcela ukradená, tu může mít každý zlodějíček z ulice. Těm jde o moc a představu opojného pocitu z ní. To je droga na druhou, jíž nedokáží odolat. A Řekové, že mají vyjít do ulic a vzít to do rukou i za nás? Pak jste malý připrděný čecháček, který vůbec neuvažuje o tom se zvednout a jít tu verbež vypráskat sám!!!

0 0
možnosti

Ghost Dog

21. 2. 2012 20:03
Re: Urážka nejstaršího řemesla

.. a proč by to mělo výrobce pěstních klínů a jiného nářadí z pazourků urážet?8-o

0 0
možnosti
MK

thunder-bolt

21. 2. 2012 19:11
Karma - na to se nedá říct nic jiného než jeden smutný vtip:

Ptá se jeden kamarád druhého: Koho budeš volit? A kamarád odpovídá: Komunisty. A první kamarád položí upřesňující  dotaz: A z které strany?;-O

KarmaR^[>-]

0 0
možnosti
MK

thunder-bolt

21. 2. 2012 19:14
Re: Karma - na to se nedá říct nic jiného než jeden smutný vtip:

Kominterna prostřednictvím socialistů a technokratů ( vyžírků ) všeho druhu již ovládla minimálně celý kontinent.

0 0
možnosti
1

1absolutus

21. 2. 2012 17:46
Můžete pane Streite

Sdělit svým čtenářům, koho z premiérů v Evropě a kterou stranu považujete za pravicovou, Když to není dle vašeho názoru Sarkozy, ani Berlusconi?X

1 0
možnosti
DS

Streit

21. 2. 2012 18:33
Re: Můžete pane Streite

Poslední v Evropě byla Margaret Thatcherová.

4 0
možnosti

Ghost Dog

21. 2. 2012 17:13
karma, jako vždy :-)

.. kdyby se nás to netýkalo, mohlo by nám to být jedno .. ale jelikož se nás to týká, nesmíme mlčet (1 mld MMF za Fischera a 2,2 mld MMF za Nečase) ..

.. vidíme ten vrchol ledovce, politiky debužírující skřivánčí paštičky, asexuální otylce slintající nad prodejnými děvkami, xichty zrudlé drahým chlastem .. a na druhé straně daňového poplatníka, řemeslníky, pokladní v superhypermarketech, šedivé tváře drobných živnostníků .. ale náte to, na chudý lid musí být přísnost ..

.. tak pokud si někdo myslí, že se to týká jen poliptiků, tak je na strašném omylu .. státní věrchuška v postavení náměstků ředitelů, ředitelů a poskoků ředitelů (pořád píši o státní správě) se nechovají vůbec jinak, jen snad trochu střídměji (bohaté rauty, lázeňské pobyty apod.) .. nicméně to je zase na úkor daňových poplatníků ..

.. já nevím, jestli se tu kdy najde takový, který by tomu učinil přítrž ..

a karma R^

3 0
možnosti
DS

Streit

21. 2. 2012 17:41
Re: karma, jako vždy :-)

Co jste napsal, platí i ve sféře velkých soukromých nebo nadnárodních podnicích, které jsou prostřednictvím politiků napojené na státní rozpočet (stavební, auditorské, poradenské...)

Jen si dovolím upozornit, že u svého minulého článku jsem Vám dodatečně věnoval vlákno. Ale bylo Vám ukradeno ;-D

Jako vždy děkuji za přízeň R^

2 0
možnosti

jrc

21. 2. 2012 16:28
Výborná charakteristika současného stavu!

Ten bordel je za hranicemi i u nás!

Karma!!!

0 0
možnosti
DS

Streit

21. 2. 2012 17:42
Re: Výborná charakteristika současného stavu!

Dal jste odpověď všem, co místo pořádku doma volají po tom, aby nám vládli cizáci R^[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...