Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

bakules

4. 6. 2011 9:41
rád čtu Vaše články ale tady zřejmě Vaše

antipatie vůči Kalouskovi zvítězila nad objektivností.Základní omyl je že stravenky snižují firmám zisk.Stravenky jsou čistě nákladová položka takže je úplně jedno jestli jsou takto peníze utraceny a nebo zdaněny.Takže ve výsledku stravenky platí stát protože o to nižší daně vybere.A právě proto je to vůči lidem které je nedostávají základně nespravedlivé.

0 0
možnosti

Streit

4. 6. 2011 10:02
Re: rád čtu Vaše články ale tady zřejmě Vaše

Stravenky jsou nákladová (tedy daňově uznaná) položka jen z 55%. Tyto peníze však neplatí stát, ale zaměstnavatel. Stát přijde jen asi o 15% (daňová kvóta) z těchto 55%. Ztratí ale mnohem více na DPH, pokud se budou zaměstnanci méně stravovat. V restauračních zařízeních ubudou pracovní místa. Zhoršení stravování bude mát i zdravotní důsledky, když neberu ty sociální. Pokud někdo stravenky nemá, může se nechat zaměstnat tam, kde je dostane. Totéž se přece týká mobilů nebo služebních aut.

0 0
možnosti

Jarcho

3. 6. 2011 13:33
Zrušení stravenek bude mít vážnější důsledky.

Státní kasu to bude stát hodně peněz.

Víc ne polovina těch, kdo se dnes chodí stravovat do restaurací a bufetů, protože dostávají stravenky, bude bez stravenek své obědy řešit metodou rohlík&salám. Hospodám klesnou tržby z obědů a budou muset propouštět, některé i skončí. Takže přibude lidí ve frontě na pracáku a tedy ubyde plátců daní.

Dnes třeba někdo má stravenku v hodnotě 60 Kč, jde do restaurace a připlatí si tam 10-15 korun a nají se. Ale za 75,-- bez stravenky si oběd v restauraci kupovat nebude.

0 0
možnosti

Streit

3. 6. 2011 13:43
Re: Zrušení stravenek bude mít vážnější důsledky.

Ano.

0 0
možnosti

pyjonýr z tup 009 - 4

3. 6. 2011 12:15
.....

Měl se podívat na benefity podnikatelů a různých OSVČek.Proč tam netrvá na tom své  "KDYŽ TO NENÍ PRO VŠECHNY"? Znám člověka co si do tzv. paušálu dává i elektrický skůtr,tedy mimo jiné.8-o

0 0
možnosti

Mr. Dalby

3. 6. 2011 18:00
Re: .....

Pokud to obhájí před kontrolou z berňáku, pak není co řešit.

0 0
možnosti

Glock Mark XV

3. 6. 2011 11:49
"chimérickou spravedlnost"????

Já bych řekl, že to dělá kvůli rovnosti. Rovnost je objektivní parametr a, na rozdíl od spravedlnosti, součástí českého právního řádu. Spravedlnost je subjektivní pocit, nikoliv objektivní skutečnost.

.

Víte, on je to takový cyklus:  růst byrokracie - vrchol byrokracie - snížení byrokracie - minimální byrokracie. V téhle sinusoidě se aktuálně stále pohybujeme směrem vzhůru - byrokracie přibývá. Proto není občas na škodu něco zjednodušit, odbourat pár výjimek. Za 10 -15 let přijdou jiní politikové a prosadí další výjimky, nové výjimky, za které dostanou "všimné".

0 0
možnosti

Folcwine

3. 6. 2011 12:10
Re: "chimérickou spravedlnost"????

Buďme rádi za politiky, kteří chtějí ono "všimné" a odstraní část byrokracie .)

Já stravenky rád nemám, je to pro mě administrace navíc, musím nakoupit přesně částku odpovídající nominální hodnotě nebo vyšší, musím najít vhodný obchod a mohu stravenku směnit jen za určité služby. A toto musím vše hlídat. Ano, takže Kalousek ode mne má všimné, protože se snaží usnadnit mi život.

0 0
možnosti

pá_ja

3. 6. 2011 11:32
Stravenky

mi vadí, ale daleko horší jsou tzv. řežijky, proč má mít někdo výhodu z toho, že je  zaměstnaný u konkrétní firmy? Mě nemůže firma darovat třeba mobil nebo noťas, to se musí zdanit podle ceny obvyklé.A obvzlášť, když ty řežijky poskytují organizace plně ve vlastnictví státu (ČD) nebo města (dopravní podniky). V obou případech jsou ekonomicky na tom špatně a ještě vlastně ze státních peněz poskytují tyto bonusy. Výsledkem je snižování platů a propouštění a následně stávky (třeba Ostrava).

0 0
možnosti

Antonín, topič

3. 6. 2011 12:42
Re: Stravenky

To je ale blbost. Režijka je jenom legalizace faktu, že dopraváka stejně nikdo nebude šacovat o jízdenku.

Proč vám vadí výhody jiných? Jděte k ČD a budete ji mít taky. Já můžu používat měřicí pracoviště za miliony korun i pro soukromé projekty. Taky mi to závidíte?

0 0
možnosti

zeto

3. 6. 2011 11:13
Hm...

Mám z té věty "Kdyby všichni zaměstnanci v této zemi měli stravenky, čert to vem.“ neodbytný dojem, že se Kalousek odhalil jako komunista. Socialismus, potažmo komunismus, přece má "v programu" rovnostářství.

Ale přesně tak, jak Kalousek a pravičáci celkově tvrdí, že když se Vám nelíbí za kolik pracujete, máte si najít jiné, lépe placené místo, to funguje i s bonusy, mezi které stravenky přece patří. Chceš stravenky? Najdi si místo, kde je zaměstnanci mají.

A když má být rovnostářství ve stravenkách, proč není i v povinných odvodech? Je to směšné a hloupé.

0 0
možnosti

Streit

3. 6. 2011 11:25
Re: Hm...

Přesně

0 0
možnosti

Folcwine

3. 6. 2011 11:12
Dotace na jídlo

Dotace na jídlo jsou zlo. Stravenky se musí tisknout, někdo je musí vydávat, někdo je musí přijímat a někdo je musí proplácet, odebírat zpět a kontrolovat. Neuvěřitelný moloch, který "jen" žere finance. Jíst stejně musí všichni a všichni sní alespoň těch 50-85 korun denně (spíše mnohem více).

Idea stravenek je úplně zcestná. Jako student dostávám dotaci na jídla ve školní menze. Takže jím jídlo za 85 korum, které je kvalitou nezřídkla úplně v pytli, ale je dotované a stojí nějakých 50 korun (+ cca 25 korun dotace). Přitom v restauraci bych se z meníčka za 85 najedl doslova královsky (větší a hlavně kvalitnější porce).

Poprosil bych autora tohoto blogu, aby laskavě přestal lobovat za firmy zapřažené v přísavnickém průmyslu stravenek. Když se zruší stravenky a stát mi to nahradí snížením daní, tak budu spokojený jak já (nemusím řešit kde stravenky udat), tak stát, zaměstnavatelé i stravovací zažízení/obchody (ušetří na stravenkové administrativě). Prodělají pouze klíšťata.

0 0
možnosti

johnpeters

3. 6. 2011 11:17
Re: Dotace na jídlo

Zkuste si článek přečíst znovu,třeba se Vám podaří jej skutečně pochopit.8-o

0 0
možnosti

johnpeters

3. 6. 2011 11:11
Bravo!

Ono těch horních asi 300 má svůj benefit již zaúčtovaný v ceně produktů v jejich stravovacích zařízeních,stravenky tudíž nepotřebujíc.A ještě něco-moc by mne zajímalo,které firmy,zakolik, a odkud dodávají suroviny pro tuto novodobou šlechtu.Komunisté měli svoji vládní prodejnu v P.7,ul.Mladé gardy...Tehdejší ceny na př:whisky-150,květák v lednu-15,uherák-150,atd,.vše v Kčs...A co dnes...?;-([>-]8-o

0 0
možnosti

Saša

3. 6. 2011 11:05
Jestli tato vláda rychle nepadne,

dostane se tolik lidí do sociální nouze, že to způsobí vážné otřesy celé společnosti a ta se posune prudce do leva.

0 0
možnosti

NewDorianGray

3. 6. 2011 11:02
Doporučuji autorovi,

aby si přečetl toto: http://www.novinky.cz/ekonomika/233789-cesko-ma-jeden-z-nejslozitejsich-systemu-danovych-odvodu-v-evrope.html Ano, nejspíš se Kalouskovi nepodaří zrušit stravenky a nahradit je jednotnou úlevou na dani, lobbistické skupiny zalarmují levicové voliče a ti jako mávnutím kouzelného proutku vyjdou za mírný peníz do ulic. Ne, že bych z konání této vlády byl kdovíjak nadšen, to ani náhodou, ale rušení daňových výjimek včetně těch zaměstnaneckých mi opravdu nevadí. Administrativní zátěž totiž odstrašuje investory.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...