Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RT

čuk2gek

14. 4. 2009 13:42
klábosnice vydrží i horší bláboly,

než tutoho dědavševjeda. Blogování je společensky přijatelné odreagování od čehokoli a kdo si myslí něco jiného, je streit, případně bobo.

0 0
možnosti

Přiměřeně rychlé šípy

14. 4. 2009 10:26
Pěkný článek, takový velikonoční :-)

Souhlasím. Nejde tu samozřejmě o babyboxy, kterými p. Streit článek uvedl, ale pěkně se  zaobírá věcí, která je pro naši dobu typická a která mě celkem zaráží. 

A to ztrátu schopnosti vidět v záplavě informací věci v souvislostech a relacích. 

Podle mě právě tento jev vytváří prostor pro zmíněné samozvané mesiáše.

Jsme ochotní věnovat pozornost, prostor v médiích, čas a peníze na zástupné problémy typu babyboxy nebo poplatky ve zdravotnictví, ze kterých někdo udělal svůj boj a svoje téma, ale mají jen omezený reálný dopad. Viz hypotetická záchrana 16ti dětí. Kdybychom vynaložené usílí  a pozornost směrovali například na artézské studny v Africe,  zachráněných bude mnohem víc. A podobných případů se dají vyjmenovat tucty, zabírají prostor v médiích a energii "expertů", ale v podstatě se nejedná o nic jiného než malá osobní témata samozvaných mesiášů.

0 0
možnosti
DS

Streit

14. 4. 2009 10:31
Re: Pěkný článek, takový velikonoční :-)

R^R^R^

0 0
možnosti
JK

krutaska

14. 4. 2009 10:23
komu vadi

Komu vadi osobni prohlidky na letisti, prala bych mu, aby to letadlo teroristi unesli nebo aby zabili jako rukojmi jeho nebo jeho deti,

pak by moizna mluvil jinak, pokud by to ovsem prezil. Kazdemu, komu vadi kontrola a ochrana pred zlocinci, sam chce asi neco nekaleho pachat, zadnemu slusnemu cloveku nevadi, pokud vi, ze je to v ramci ochrany jeho osoby a osobni svobody. Komu vadi kamera nad bankomatem? Jen tomu, kdo krade.

0 0
možnosti
DS

Streit

14. 4. 2009 10:30
Re: komu vadi

Jste ovce.

Kolik už letadel v Česku bylo vyhozeno nějakým nápojem? V kufru ta kapalina nevadí? Musíte rozlišit, co je ještě efektivní a co už je šikana a špiclování.

Psal jsem něco o bankomatech? 8-o

A jak se hergot ta společnost obešla v předkamerovém věku? 8-o Nebylo tehdy náhodou bezpečněji? :-P

0 0
možnosti
M

manawatu

14. 4. 2009 9:55
kdybych to uměl

byl bych hacker,systematicky bych připravoval kybernetické útoky proti špehování.jsou okruhy podnikání, kde jsou zajímavé již toliko hotovostní operace.Je dojemné jak krachují kontrolované finanční toky,no čím to asi bude.Zdražte tabák hulí se tráva.Jen ty b. boxy bych nechal na pokoji.Mojžíš byl taky z "b boxu".Houby víte, co koho k čemu vede  .V

0 0
možnosti
A

archel

14. 4. 2009 4:24
Autor je samospasitel

 /zachraňuje se sám!/, ale na základe své dobré vůle nám dovysvetlil,  že nás nikdo nespasí /musíme se tudíš zachránit sami!/, co z nás delá taky samospasitele, a tak není vlastně koho zachraňovat ! Smysl Velké noci objasňen! Díky.

0 0
možnosti
DS

Streit

14. 4. 2009 8:16
Re: Autor je samospasitel

;-DR^

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

14. 4. 2009 3:42
Jsem proti mesiasum

Jsem ateista, nenecham se ohlupovat stadovymi nazory, jsem.... Neco mi ale na tom clanku chybi, nemuzu to vyhmatnout.

0 0
možnosti
DS

Streit

14. 4. 2009 8:22
Re: Jsem proti mesiasum

U cizích článků také vždy mám ten pocit. ;-) Pak nezbývá, než napsat vlastní. Ale pak už není možné zůstat při tom, co pisatel nemůže vyhmátnout...

0 0
možnosti
NB

j@ck

13. 4. 2009 21:53
-

"Chraňme se před zachraňováním. Tomu se snažím čelit celý život"

----

Ale moc dusledny v tom nejste, jinak byste se nemohl plazit u nohou Vaclava Klause, velkeho Mesiase a Spasitele, ktery se nas snazi zachranit pred tou straslivou Evropskou Unii, a pred temi strasnymi, ale opravdu strasnymi ekoteroristy. :-P

0 0
možnosti
DS

Streit

13. 4. 2009 22:42
Re: -

Když má někdo podobné názory, neznamená to, že bych se někomu plazil u nohou.Ty názory bych měl i bez Klause.

EU je skutečným neštěstím - zosobněním těch šílených mesiášských tendencí.

A všechny ty klimatické balíčky a hraná ekologie -to je jen kšeft a šidítko pro prostoduché vašeho typu.

0 0
možnosti
D

dnb/

13. 4. 2009 21:45
kolik

z těch 16 babyboxových dětí skončilo by v popelnici nebo jinde? víte to? já jsem rád, že všech 16 skončilo v baby-boxech.

0 0
možnosti
DS

Streit

13. 4. 2009 22:44
Re: kolik

Pochybuju silně, že by některé z těch dětí skončilo v popelnici.

0 0
možnosti
O

Oldis_rab

13. 4. 2009 21:13
nemuzu souhlasit

uz od prvniho odstavce. a od vety "Konzervativní přístup k osobní odpovědnosti je jedinou cestou k liberálnímu pojetí osobních svobod" prestavam cist. Vyjadrovani tohoto typu je mi od srdce cizi, protoze sme ho slychavali pred revoluci, priklad "vyvlastnovani soukromeho majetku je jedinou cestou" a slichame ho i po revoluci "volny trh je jedinou spravonu cestou", to sou takzvane bolsevizmi. nikdy neexistuje jen jedna spravna cesta, to se nam snazi do hlavy nalejt propagandisti a vselijaky jiny isti.

0 0
možnosti
DS

Streit

14. 4. 2009 8:20
Re: nemuzu souhlasit

Chtěl jsem jen říci, že tradiční morálka a osobní odpovědnost vede ke svobodám. Žádné ismy v tom nehledejte.

0 0
možnosti
MVK

aadler

13. 4. 2009 19:17
V necem s vami nesouhlasim,

a to mi dela starosti, protoze podle pravopisu a psani tipuji vase IQ na minimalne 120, pravdepodobne o dost vic. Je otravne, kdyz me na letisti svlekaji a zouvaji, nebo kdyz mi v Cairns/Queensland seberou nuzky z manikury (byly z aluminia a nez jsem je odevzdal, namotal jsem si je kolem prstu. Prislusny zamestnanec letiste rikal, ja vim, ze je to blbost, ale naridili nam to, a ted, kdyz byly ty hrozby musulmanu...). Ale porad se tak citim lip, nez kdyz nekde vytahnou letadlo z krovi a vleze do nej kdekdo, baba s nusi slepic a fousatej desperado s podlouhlym predmetem nedbale zamotanym v uterce. Zrovna tak mi nevadi kamery na ulici, v bance a kdekoli. To, co tam chci delat, si kazdy muze filmovat a fotografovat, a nekdo jiny, kdo chce delat neco jineho, je tim znevyhodnen, a to zlepsuje moje sance na preziti. Strach z kamer je asi trochu dedictvi slavneho ruskeho "Ne fotografirovat'". Kdyz me filmuje soused, jak sekam travnik, proc ne... Treba tim odradi lotra,ktery me chce vykrast.

0 0
možnosti
DS

Streit

13. 4. 2009 22:49
Re: V necem s vami nesouhlasim,

Ta společnost je nemocná, když se neobejde bez špiclování. Ale v bankách nebo jiných institucích, kde je na kamery upozornění, nic nenamítám. Jenže některé firmy, hlavně supermarkety, kontrolují kamerami i zaměstnance, dokonce nedávno jsem četl, že i na WC. Neměli bychom lehkomyslně tento trend schvalovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...