Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Veľmi zaujímavý a nový pohľad. Ale musím s ním len a len súhlasiť.

0 0
možnosti

Naprosto souhlasím a myslím si, že nezávislost ČNB by měla mít své hranice. Je dost tragické, když hlasování 7 lidí v poměru například 4:3 rozhodne o tak zásadní věci. :-/

0 0
možnosti
Foto

Já si myslím, že ČNB překročila jak rámec Ústavy tak zákona o ČNB. Teď to jen až panicky hájí.

Dík R^

0 0
možnosti

P63e21t86r 58S27k35o16k29a20n

15. 11. 2013 20:09

Souhlasim s Vami  - Reknu to takto ze sveho pohledu  - Mam 3 deti, zenu na materske a vydelavam slusne penize na ceske pomery (vic nez 2x prumer). Presto jsem rad ze vyzijeme tj. moc volnych penez mi nezbyva. A to se sam pocitam spis k te tzv. stredni vrstve. A mne toto opatreni rozhodne utracet nedonutilo, naopak spis mam obavu ze nam uz nezbude skoro nic tim ze vse bude zdrazovat. Takze ja myslim ze pro mnoho lidi v me situaci (a troufnu si rict ze jich je velka vetsina) to spis donuti setrit.  Ono kdyz pan Singer vydela cca 5 milionu rocne, tak si mozna dovoli neco nakoupit obcas, ale to je zlata klec a klam - vetsina lidi uvazuje uplne jinak.

3 0
možnosti
Foto

Ano, s tímto pohledem jakoby ČNB nepočítala.

0 0
možnosti
Foto

Málokdy s Vámi souhlasím, dnes karma a podepisuji každé Vaše slovo. S povzdechem, že to je tak asi všechno, co můžu pro tuto věc udělat

0 0
možnosti

pisete, "pomalu posilující koruna - jak si dosud vedla " tady bych si dovolil ne uplne souhlasit. Pri pohledu na vyvoj kurzu za posledni 3 roky zjistite ze opak je pravdou nez pisete.

0 0
možnosti
Foto

Myslel jsem v delším horizontu. A bez intervence ČNB by kurs koruny zase rostl.

0 0
možnosti

Intervence ČNB je dost nepochopiutelná. Abych ji pochopil, musím připustit, že ČNB nepracuje pro prospěch národa, ale pro prospěch kartelu centrálních bank, dirigovaných FEDem. Prostě ČNB mi připadá, jak trojský kůň světové finanční oligarchie umístěný do Česka. Jsem přesvědčen, že ta intervence v současné situaci byla zbytečná. Pak se ale nabízí otázka proč? Buďto jsou to blbci (to bych skoro vyloučil), nebo darebáci, nebvo lokajové cizích zájmů.

5 0
možnosti
Foto

Hlupáci to nejsou. Ale dlouhé funkční období, odtržení od reality, vysoké příjmy, pocit moci a zároveň neodpovědnosti jim zatemňuje rozum.

2 0
možnosti

Neměl bych to psát, jelikož se dopouštím stejné chyby jako paní Paceltová zmíněné v článku s dnešní největší karmou. Něco na sebe vykecám. Já spekulant jsem. Od zvýšení DPH a spotřební daně na paliva nakupuji výhradně v Polsku i kdybych na tom měl prodělat. Po zvýšení DPH na potraviny i ostatní zboží nakupuji výhradně zboží v akci nebo slevě nebo zase v Polsku. Kořalku jsem přestal pít, pivo omezil. Od znehodnocení kursu mám v úmyslu kupovat co nejméně a zase v Polsku i kdybych na tom měl prodělat. ČNB spekuluje proti mně, já spekuluji proti ní. ČNB je jedna, občanů je mnoho. Jak dlouho si ještě necháme líbit socialisticko inženýrské zásahy do našich životů? Kdy konečně ve volbách prozřeme a uvědomíme si, že tady nežijeme díky státu, ale stát existuje díky nám? Všichni tito regulátoři jsou našimi služebníky, kteří se přetransformovali v naše pány. A teď šup se mnou do gulagu.

4 0
možnosti
Foto

V EU už i na to, začínají pracovat ;-(

Hezky jste tomu nasadil korunu R^

0 0
možnosti
Foto

Žil jsem několik let v naivní důvěře, že Singer patří mezi mladší generaci ekonomů, kteří dovedou odvrhnout balast výuky centrálně řízené ekonomiky, pavědy socialistické ekonomie. Sám se v minulých dnech usvědčil, že je centrálním plánovačem, sociálním inženýrem a VŠE jej zblbla docela. 

Možná to celé spočívá v tom, že ČNB má tu moc to udělat. Asi bych jí tu moc odňal.

Moc vždycky korumpuje, a absolutní moc korumpuje absolutně. Vždy z takových kroků plyne to symptomatické: cui bono? Občané to viditelně nejsou, budou tam jiné skupiny, které se velmi zaradují. A jiné, které zapláčou.

Jediný spravedlivý zákon je takový, který měří všem stejně. A zde vůbec nejde o zákon, protože ČNB, kterou nevolí občané, ale dosazují je mocenská uskupení, je povýšena nad zákon a demokratickou vůli národa. Ergo: činy ČNB jsou nezákonnou svévolí.

5 0
možnosti
Foto

Když jsem psal článek mě napadlo, že to 6 leté funkční období je dost dlouhé na to, aby člověk v jakékoliv vrcholné funkci zblbnul. A ten Singer je v bankovní radě už více než 8 let. Nemá každý takovou osobnostní integritu, aby odolal...

S tou nezákonnou svévolí souhlasím zvláště R^

2 0
možnosti

... platilo dříve a platí to i dnes : INICIATIVNÍ BLBEC JE HORŠÍ, NEŽ TŘÍDNÍ NEPŘÍTEL ..."!!!;-D Domníval jsem se, že na takové opatření, které vyžene z kapes většiny tohoto národy jejich peníze, které znehodnotí jak vklady, tak i výnosy z nedávno prodaných státních dluhopisů, musí být nejméně souhlas parlamentu .... A stačí na to banda kravaťáků .....

4 0
možnosti
Foto

Bohužel, nemusí, anžto ČNB je nezávislá. Za normálních okolností by to bylo i dobře, že jsou nezávislí na politicích, ale měli by dodržovat Ústavu a chránit cenovou STABILITU!!

0 0
možnosti

K54a17r79e15l 24V94a92l51i31š

14. 11. 2013 13:44

Škoda že nelze udělit nějakou superkarmu.  R^

3 0
možnosti
Foto

Těší mě to, dík R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...