Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

J26a85n 63Z91e32m71a31n

8. 3. 2013 19:33

Ať si autor nejdřív přečte onen jednací řád senátu (§82/4), než začne plácat blbosti.

0 1
možnosti

Pane Streite, Vy opravdu chápete demokracii velice podivně. Pro  Vás je normální, aby prezident české republiky nechával mezinárodní smlouvy v šuplíku nepodepsané, ač jsou schváleny parlamentem, nejmenoval soudce ÚS až do stavu ohrožující jeho základní funkce atd. Že podle Vás stojí prezident jaksi nad parlamentem ve Vašem podání Vám ale absolutně nevadí. Dobře, ale s tou nenávistí senátorů vůči VK, to snad ne. Vy sám  jste jako právní a ústavní odborník v rozporu s mnoha právníky a ti mezi sebou stran snad všeho, co se týká ústavcního postavení prezidenta. A už jen z toho důvodu byste měl být vděčen oněm senátorům, že se ten problém dostává tam, kam patří - nejde o nic jiného než o to, aby někdo oprávněný tu ústavu v těch sporných věcech vyložil. Co se týká toho hlasování - jde o bláboly - viz diskusní příspěvky lexe a Asfalta jinde - http://vlkovobloguje.wordpress.com/2013/03/05/klaus-jde-pred-soud/

2 6
možnosti
Foto

Prezident je hlavou státu dle Ústavy, nikoliv jen razítko. Viz můj starší text:

http://streit.blog.idnes.cz/c/104642/Prezident-neni-razitko-a-Vaclav-Klaus-neni-notar.html

S těmi ústavními soudci je to, co říkáte, podraz, protože Klaus nikoho nemůže jmenovat, když mu Senát kandidáty "zabíjí". Ačkoliv se ani mi Klausovy poslední návrhy vůbec nelíbí, černého Petra drží Senát.

Nebudi číst nějaké diskuse pod cizími články, ale utajování veřejného hlasování je nemyslitelné. Tím neříkám, že u hlasování měli sedět novináři. Ale protokol měl pak viset na oficiálních webových stránkách Senátu. Vždyť je nedůstojné, že to pak proniká kuloárně.

4 3
možnosti
VH

Nemyslím, že je to tak jednoduché, jak se snažíte předstírat. (Ostatně v intencích mravokárců z Hradu.)

   Jednání o návrhu žaloby je neveřejné - v tom se shodneme.  O t á z k a   z n í :  je hlasování   s o u č á s t í   t o h o t o   j e d n á n í?  Já jsem přesvědčen, že samozřejmě ano - a pak je neveřejné.

   Pojem veřejné hlasování je uváděn v zákoně i v jiných případech - a vždy jako    o p a k  h l a s o v á n í   t a j n é h o  (tedy nikoliv opak neveřejného /při uzavřeném jednání/, ale tajného /anonymním hlasovacím lístkem/). Nemá tento význam i při neveřejném projednávání??

    Nechci rozhodovat, nechci se dohadovat. Jen s údivem sleduji, kolik autorů blogů se stává neomylnými znalci práva.

6 3
možnosti
Foto

Na proceduře se shodneme. Nehádám se, že by měli v sále u hlasování sedět novináři. Ale "veřejné" hlasování že by mělo zůstat "neveřejné" z hlediska výstupu? Vždyť to postrádá smysl.

6 4
možnosti
PJ

P77e63p55a 97J36e81t94e52l

5. 3. 2013 16:04

Na to jste přišel vlastní hlavou nebo to máte odtud? http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/pavel-hasenkopf.php?itemid=19317

Obávám se, že tak jako tak s tím příliš štěstí neuděláte.

7 6
možnosti

M50í92l49a 56Š50u59l64a

5. 3. 2013 14:48

.. ústavní právníci se nemohou shodnout na termínu "veřejné hlasování" .. já to tedy vnímám tak, že to "veřejné" neznamená nechat veřejnost užasle hleděti na 68 senátorů, jak hlasují, ale spíš jednotlivě po jménech zvednout ruku, či slovně být pro, či proti .. ale nejsem právník, natož odborník na ústavní právo .. 

.. zajímavostí samozřejmě je, že obsah žaloby je tajný, tedy dle práva, ale všichni ho znají, neboť to kupodivu každý moula se senátorským platem vyžvanil .. tedy přesné a doslovné znění ne, to bych jim křivdil, ale body obžaloby se tak nějak od žaloby zřejmě lišit nebudou .. 

..žaloba byla podána dnes, zítra si se Slovenským prézou vymění nejvyšší státní vyznamenání a pozítří bude V. Klaus s manželkou balit obrázky, chilské pero a pár drobností do krabic od banánů, aby to tam nenechali M. Zemanovi, který by jim to určitě neukradl, ale neměl by kam si položit fotečky manželky Ivanky a dětí .. 

.. zatím už asi proběhne jednání ÚS, protože to musí být fofr, ne jako když se posuzovala ústavnost Lisabonského podfuku, a pokud se to do pozítří nepodaří, V.Klaus už nebude potrestán, dokonce z toho důvodu asi nebude moci, zato smrádeček to zanechá na spoustu let dopředu .. 

.. je to veselé, tedy ne to ústavněprávníkladbování, ale výsledek Baníku, který dokázal remizovat na hřišti geniálního trenéra Vrby, ale také mohl vyhrát, jen kdyby Baroš před tím těch půl roku hrál .. takhle na něm byl vidět ten herní deficit, chuť mu ale nechyběla .. ještě že reprezentant Limberský pokazil tu penaltu, kterou bych viděl zase já jako úlitba bohu Paclíkovi .. takže gratulace do Ostravy .. tak si toho od  sparťana važte ;-D .. no jo, nám to fakt pomohlo 

.. a jinak karma, i když s tím veřejným hlasováním bych si moc nezahrával :-) ..

6 4
možnosti
PH

něco  mi říká, že na uzavřeném jednání, veřejné hlasování je nějak mimo.

1 2
možnosti
SB

Jméno Dušan Streit je takovou zárukou souladu s mými názory, že jsem Vám několikrát udělil karmu už po otevření článku a teprve potm jsem si ho přečetl. Nikdy jsem toho nelitoval. Prostě to byla důvěra k tomu, že když to napíšete Vy, mohu se na to spolehnout. Již to nedělám, již si to nejprve přečtu a karmu dám až potom. Přeci jenom tak je to správné. ČLověk by neměl to, co zatím nečetl, kritizovat, ale také ani chválit. Nejprve přečíst a potom hodnotit. Ale zatím jsem ji dal vždy a dnes to udělám rovněž. A to jich rozdávám poměrně málo!

9 6
možnosti

M65í93l57a 12Š63u90l66a

5. 3. 2013 14:57

.. no já nevím, psali tu příznivci Kárla Číro Spáče, že Dušan je demagog, provokatér a taky socialista, tak bych s tou chválou chvilku počkal ;-D;-D

5 3
možnosti
PH

Píšete, nabubřelý diletanti. To jste jim dal velmi lichotivý přívlastek. I silná expresivní slova jsou málo.

4 2
možnosti
Foto

Musím si nechat rezervu napříště ;-)

4 2
možnosti
ŠS

Tohle je banánový stát..někdy mám pocit, že by bylo snadnější emigrovat. Dokud má člověk ještě údy zdravé. Karma. Samozřejmě.[>-]

7 3
možnosti
Foto

Díky R^

Ale kam emigrovat? Svět se zbláznil. :-/

Zkusím to ještě (za pomoci kritiky) vydržet ;-)

[>-]

7 5
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...