Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

se základní myšlenkou, že by se měl hlavní akcionář, v tomto případě stát, maximálně snažit situaci v Bulharsku vyřešit ku prospěchu ČEZu lze souhlasit, je zde však několik ale...

jistě budete Dušane souhlasit s tím, že vy ani já nemáme veškeré informací o tom, co všechno probíhá a jak se stát angažuje na diplomatické i jiné úrovni - tyto informace nikdy mít nebudeme, proto tvrdit na základě informací z médií to co tvrdíte, je když nic jiného, tak troufalé...

další ale jsou ty vaše konstrukty na konci článku, to už je z vaší strany takový folklór si celý článek a myšlenku tak lacině shodit způsobem, jak to předvádíte vy, tak že méně nesmyslných konstruktů a spekulací a naopak více faktů bych doporučil...

no a třetí ale je vyloženě faktické, kterým jste svůj článek poslal pod úroveň Blesku, protože takový blábol jaký jste napsal ohledně výše ztráty a státního rozpočtu byste si teda mohl odpustit, pokud chcete mít aspoň trochu důvěryhodnosti, cituji: "Ztráty ČEZu v Albánii a nově i v Bulharsku jsou odhadovány na desítky miliard korun" - jediná ztráta je zatím 5mld v Albánie, kde ale probíhá arbitráž, tak že až po arbitráži, ve které má ČEZ poměrně slušnou šanci zvítězit, můžete hodnotit ztrátu v Albániii... Bulharsko je věc jiná, zde bylo od roku 2005 nainvestováno cca 15mld. a investice se již zplatila, např. za poslední dva roky inkasovala mateřská společnost dividendu 4,2mld. - o ztrátě se tedy hovořit nedá, maximálně tak o nenaplněném budoucím zisku - pokud by dál ČEZ nemohl pokračovat... "Když započteme i ztracené investice, jedná se řád v desítkách procent státního rozpočtu" - to je největší blábol celého článku. Za rok 2011 byla výše státního rozpočtu cca 1100mld. abychom mohli hovořit o desítkách procent (tedy alespoň 20%), musela by být ztráta cca 220mld. což je zcela mimo realitu, neboť zatím jediná ztráta je 5mld. v Albánii (probíhá arbitráž) a ohrožené další působení v Bulharsku (zde ztráta není, jsou ohroženy budoucí zisky...)

2 2
možnosti
Foto

Jenže to by vyžadovalo nějaké úsilí a problémy, podobně jako s kanadskými vízy. A Karel Schwarzenberg má rád obdiv svojí osoby a nepojede někam, kde by zřejmě musel čelit nepříjemným problémům. Tyto tzv. novodobé "elity" buď spí v parlamentu, nebo jsou účastníky všemožných nákladných recepcí.

O současných elitách něco zde: http://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/c/322615/Jsou-volici-Karla-Schwarzenberga-elitou-naseho-naroda.html

Pro Vás pane Streite karma R^

4 2
možnosti
Foto

myslím, že byste měl být KS spíše vděčný,nebýt jeho, nemáte témata.

3 5
možnosti
SB

to je mi tedy názor - - napište třeba Wiesentalově nadaci, že nebýt WW2, nemají důvod k existenci......;-D;-D

4 1
možnosti
RH

Naprostý souhlas - jako vždy !R^[>-]

4 2
možnosti
RF

Pane Streit, proč vy už dávno nejste zaměstnancem MZV nebo ještě lépe, knížecím poradcem?:-P

5 5
možnosti
SB

nezávisle na vašem názoru má p. Streit bohužel pravdu - kníže je slabingr a o hájení zájmů firmy s významnou státní účastí zjevně nejeví ani minimální zájem Rv

7 3
možnosti
LK

Článek je psán opět stylem, že když panu Streitovi někdo vypustí ventilky, tak za to může Kalousek, když ne on, tak Schwarzenberger, nebo Nečas. Když ne oni, tak někdo z těch tří určitě.

7 7
možnosti
SB

když se oprostíte od dojmů a věnujete se holým faktům, zjistíte že je to smutná realita

6 3
možnosti
MP

Každý soudce chce a má dokonce povinnost vyslechnout obě strany.Dozvěděli jsme se někde vnašem tisku, televizi atd. co přesně říkají a jaké argumenty mají Bulhaři ? Nezapomenˇme, že Čez není jistě čisté víno.V otázkách korupce a všeobecné zlodějiny je naše republika hodně daleko vzadu. Na 6O. místě ...za řadou afrických států.

5 1
možnosti

M13í84l57a 44Š13u59l85a

21. 2. 2013 8:56

.. pane Pálko, to je ale o vnímání korupce mezi obyvateli dané země, nikoli o korupci samé .. ono to tady není vůbec v pořádku, ale proti africkým zemím, kde se ztrácejí peníze z EU, OSN a humanitárních organizací jsme na tom přeci jen o něco lépe :-) ..

2 0
možnosti
TH

A co jim ma jako v te Albanii nebo Bulharsku rict? Ze maj platit? 8-o

8 6
možnosti
Foto

Dámo, víte, co je to diplomacie? 8-o

To pošeptáte protistraně něco do ucha, aby si rozmyslela zlobit. Neveřejně!

7 7
možnosti

Kdo ví kdo všechno tam měl z těch investic provize

6 0
možnosti
Foto

O tom se nehádám :-)

Víte, kdo vykonává akcionářská práva? Bez Kalouska s Hávou nejde nic:-/

6 5
možnosti
ZK

Z68d10e42n96a 93K16o85č89í

20. 2. 2013 17:40

Další autorův čirý populismus. Nějak zapomněl na skutečnost, že ČEZ svoje dodávky energie značně předražuje - a to nejen u nás.

Ceny silové elektřiny padají a koncové ceny rostou. :-P!!

8 4
možnosti
Foto

Ano. Kvůli fotovoltaice, za níž Kalousek a spol. hlasovali. Tehdy zelený Schwarzenberg zase prosazoval všecny obnovitelné zdroje (větrníky, bionaftu a podobné nesmysly) :-P!!!!

11 8
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...