Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

se základní myšlenkou, že by se měl hlavní akcionář, v tomto případě stát, maximálně snažit situaci v Bulharsku vyřešit ku prospěchu ČEZu lze souhlasit, je zde však několik ale...

jistě budete Dušane souhlasit s tím, že vy ani já nemáme veškeré informací o tom, co všechno probíhá a jak se stát angažuje na diplomatické i jiné úrovni - tyto informace nikdy mít nebudeme, proto tvrdit na základě informací z médií to co tvrdíte, je když nic jiného, tak troufalé...

další ale jsou ty vaše konstrukty na konci článku, to už je z vaší strany takový folklór si celý článek a myšlenku tak lacině shodit způsobem, jak to předvádíte vy, tak že méně nesmyslných konstruktů a spekulací a naopak více faktů bych doporučil...

no a třetí ale je vyloženě faktické, kterým jste svůj článek poslal pod úroveň Blesku, protože takový blábol jaký jste napsal ohledně výše ztráty a státního rozpočtu byste si teda mohl odpustit, pokud chcete mít aspoň trochu důvěryhodnosti, cituji: "Ztráty ČEZu v Albánii a nově i v Bulharsku jsou odhadovány na desítky miliard korun" - jediná ztráta je zatím 5mld v Albánie, kde ale probíhá arbitráž, tak že až po arbitráži, ve které má ČEZ poměrně slušnou šanci zvítězit, můžete hodnotit ztrátu v Albániii... Bulharsko je věc jiná, zde bylo od roku 2005 nainvestováno cca 15mld. a investice se již zplatila, např. za poslední dva roky inkasovala mateřská společnost dividendu 4,2mld. - o ztrátě se tedy hovořit nedá, maximálně tak o nenaplněném budoucím zisku - pokud by dál ČEZ nemohl pokračovat... "Když započteme i ztracené investice, jedná se řád v desítkách procent státního rozpočtu" - to je největší blábol celého článku. Za rok 2011 byla výše státního rozpočtu cca 1100mld. abychom mohli hovořit o desítkách procent (tedy alespoň 20%), musela by být ztráta cca 220mld. což je zcela mimo realitu, neboť zatím jediná ztráta je 5mld. v Albánii (probíhá arbitráž) a ohrožené další působení v Bulharsku (zde ztráta není, jsou ohroženy budoucí zisky...)

2 2
možnosti
Foto

Jenže to by vyžadovalo nějaké úsilí a problémy, podobně jako s kanadskými vízy. A Karel Schwarzenberg má rád obdiv svojí osoby a nepojede někam, kde by zřejmě musel čelit nepříjemným problémům. Tyto tzv. novodobé "elity" buď spí v parlamentu, nebo jsou účastníky všemožných nákladných recepcí.

O současných elitách něco zde: http://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/c/322615/Jsou-volici-Karla-Schwarzenberga-elitou-naseho-naroda.html

Pro Vás pane Streite karma R^

4 2
možnosti
Foto

myslím, že byste měl být KS spíše vděčný,nebýt jeho, nemáte témata.

3 5
možnosti

to je mi tedy názor - - napište třeba Wiesentalově nadaci, že nebýt WW2, nemají důvod k existenci......;-D;-D

4 1
možnosti

Naprostý souhlas - jako vždy !R^[>-]

4 2
možnosti

Pane Streit, proč vy už dávno nejste zaměstnancem MZV nebo ještě lépe, knížecím poradcem?:-P

5 5
možnosti

nezávisle na vašem názoru má p. Streit bohužel pravdu - kníže je slabingr a o hájení zájmů firmy s významnou státní účastí zjevně nejeví ani minimální zájem Rv

7 3
možnosti

Článek je psán opět stylem, že když panu Streitovi někdo vypustí ventilky, tak za to může Kalousek, když ne on, tak Schwarzenberger, nebo Nečas. Když ne oni, tak někdo z těch tří určitě.

7 7
možnosti

když se oprostíte od dojmů a věnujete se holým faktům, zjistíte že je to smutná realita

6 3
možnosti

Každý soudce chce a má dokonce povinnost vyslechnout obě strany.Dozvěděli jsme se někde vnašem tisku, televizi atd. co přesně říkají a jaké argumenty mají Bulhaři ? Nezapomenˇme, že Čez není jistě čisté víno.V otázkách korupce a všeobecné zlodějiny je naše republika hodně daleko vzadu. Na 6O. místě ...za řadou afrických států.

5 1
možnosti

M57í25l53a 16Š91u35l18a

21. 2. 2013 8:56

.. pane Pálko, to je ale o vnímání korupce mezi obyvateli dané země, nikoli o korupci samé .. ono to tady není vůbec v pořádku, ale proti africkým zemím, kde se ztrácejí peníze z EU, OSN a humanitárních organizací jsme na tom přeci jen o něco lépe :-) ..

2 0
možnosti

A co jim ma jako v te Albanii nebo Bulharsku rict? Ze maj platit? 8-o

8 6
možnosti
Foto

Dámo, víte, co je to diplomacie? 8-o

To pošeptáte protistraně něco do ucha, aby si rozmyslela zlobit. Neveřejně!

7 7
možnosti

Kdo ví kdo všechno tam měl z těch investic provize

6 0
možnosti
Foto

O tom se nehádám :-)

Víte, kdo vykonává akcionářská práva? Bez Kalouska s Hávou nejde nic:-/

6 5
možnosti

Z95d72e60n57a 25K92o17č76í

20. 2. 2013 17:40

Další autorův čirý populismus. Nějak zapomněl na skutečnost, že ČEZ svoje dodávky energie značně předražuje - a to nejen u nás.

Ceny silové elektřiny padají a koncové ceny rostou. :-P!!

8 4
možnosti
Foto

Ano. Kvůli fotovoltaice, za níž Kalousek a spol. hlasovali. Tehdy zelený Schwarzenberg zase prosazoval všecny obnovitelné zdroje (větrníky, bionaftu a podobné nesmysly) :-P!!!!

11 8
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...