Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

Luborka

15. 3. 2008 22:14
jak lze dělat dvě odlišné věci najednou

Buďťo řežu nebo miluji, obojí nelze. Jestli je člověk náchylný k násilí funguje bitka, pokud je jemnější povahy potřebuje lásku. V obou případech je účinné pokud jsme schopni vyvolat u rebela zájem a pozornost a pokaždé se to povede pokud je zaměřena na dotyčného. Už jste někdy viděli, že by se člověk na sebe v zrcadle díval bez zájmu? Je to vždycky buď -anebo. Bylo by zajímavé jak by se ten kluk zachoval pokud by jste na něj nastříkal ten kečup, maximálně by Vám ho dali zaplatit, a ta voda ve fontáně by byla zdarma, určitě by to mělo efekt, ale bylo by to o tom, že jste mu dal vědět jaké to je nikoli "jestli nepřestaneš uvidíš", možná jste ho zahnal, ale on stejně nepochopil o co jde, jenom jste ho zahnal. Druhý den zřejmně vyléval na někoho majonézu a na vodu si pořídil pistolku.Otázka je jestli chráníme sebe nebo jiné, ale zkušenost mi říká, že pochopí jenom ten kdo zkusil............

0 0
možnosti
S

Stiller

13. 3. 2008 20:40
Fyzicke tresty jsou ucinne,

Pokud jsou provadeny obcas, vseho moc skodi. Ti z vas, kteri mluvi o USA jako o vzoru...Je tam velmi ojedinele videt rodice trestat deti, vetsinou se nervozni svobodne matky zavrou na zachod a tam je mlati. Vetsinou jim jen a jen domlouvaji, coz nevede nikam. Rodice a deti maji spatne vztahy, rodic musi byt rodic a ne pritel. Je treba stanovit hranice. Pamatuji si na naseho ucitele na ZS, i kdyz jsou fyzicke tresty zakazane, obcas misto psani dlouhe poznamky nafackoval chlapcum ( ne divkam). Bylo to ucinnejsi nez mila pani, vas syn se choval neslusne...atd. A nikdo z rodicu si nestezoval. Problem je, ze hodne rodicu reze deti az moc casto, ale porad je to jen biti, ne tyrani. Pani Dzamila si plete tyrani, na coz zakony jsou, a biti jako trest. Nerusit a pohlavkovat. Nebo dopadnete tak, ze vase deti si budou delat, co budou chtit. A bude to poznat na cele spolecnosti.

0 0
možnosti
G

Gmur

12. 3. 2008 10:11
Ono vas opravdu vyvede

uplne z miry, kdyz dite strika vodu z fonrany okolo sebe? Ostatni se usmivali...

0 0
možnosti
DS

Streit

12. 3. 2008 18:08
Re: Ono vas opravdu vyvede

To byl ten fracek, co předtím rozléval kečup a pak záměrně stříkal na lidi.

0 0
možnosti
AK

ak1975

11. 3. 2008 10:03
bohužel si pleteme výchovnej pohlavek a týrání

0 0
možnosti
JN

Wrunx

11. 3. 2008 6:53
Málo platné,

když člověk dříve dostal ve škole rákoskou, bál se, že UČITEL si půjde stěžovat k němu domů... a po návratu ze školy dostane ještě od táty řemenem! Tak se vychovávala úcta k autoritám. Dneska se učitel rozkřikne na fakany co o hodině běhají po třídě a spratek si doma stěžuje a RODIČ místo aby ho zmydlil si jde k řediteli stěžovat... Čili spolu s klasikem: kdo nepozná tíhu hranic, nemůže poznat cenu svobody!

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

11. 3. 2008 7:01
Re: Málo platné,

Hezky napsáno. Máte pravdu.R^

0 0
možnosti
PO

POToole

11. 3. 2008 5:34
Je to zajimave,

ze lide casto pouzivaji US jako vzor, kde se deti netrestaji a mohou si delat, co chteji. Opak je pravdou. Naplacani na zadek je naprosto legalni, pouze fackovani na verejnosti se neprislusi, ani u malych, ani u velkych. Neziji, pravda, ve velkomeste, ale s chovanim, ktere tu vsichni popisujete, jsem se nikdy nesetkala. Rodice se k detem vetsinou chovaji laskave a venuji se jim, deti jsou slusne, zdravi atd..  Neni problem spise v tom, ze rodice svym detem koupi na co si vzpomenou, a oni si pak niceho nevazi? Ze jim misto sve pritomnosti nabidnou bud veci, nebo si jich nevsimaji? A kdyz se deti chovaji k obrazu svych rodicu, dostanou narez?

"Dite potrebuje lasku nejvice, kdyz si ji nejmene zaslouzi." - Anonym

0 0
možnosti
S

Stiller

13. 3. 2008 20:42
Re: Je to zajimave,

Jeste jsem se s temi slusnymi zdravejicimi dobre vychovanymi detickami nesetkal. A to ziji ve meste. USA znamena vrazime dite do day care, a jdeme do prace hned 6 tydnech, abychom si mohli koupit kraviny,ktere nepotrebujeme. Svobodna matka je uplne normalni, dite , ktere ma rodice spolu, zacina byt zvlastni jev. Nekoji se, deti se divaji na tv a ji hranolky od par mesicu zivota. Pote prejdou na fast food jako solidni strava a travi hodiny pred pocitacovymi hrami, coz jde poznat na jejich panderu.

0 0
možnosti
C

Cody666

10. 3. 2008 23:06
pro některé lidi je svobody škoda

tebe měli nechat v nějakém skanzenu komunismuRv

0 0
možnosti
JJ

TloolT

10. 3. 2008 23:15
Re: pro některé lidi je svobody škoda

a proc jako? Komunizmus jsem sice zazil  uz jen jako predskolak, ale s clankem souhlasim.  Nevychovavat deti vubec prece neni vychova. Ti stastnejsi nakonec naleznou spravne hodnoty, ale bude jim to trvat mnohem dele.

0 0
možnosti
E

Edmundek

10. 3. 2008 22:23
um..

velmi pekne a hlavne trefne napsano.. R^

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

10. 3. 2008 22:22
podobná zkušenost

v letadle za mnou sedí párek anglosaských rodičů, jejich asi tak čtyřletý spratek přes uličku vedle nich (proč si s ním nesedl jeden z rodičů?). ihned po vzletu začal spratek z neznámého důvodu ječet jako siréna. lidé se otáčeli, rodiče to ignorovali. po chvíli jsem se otočila a zařvala na spratka "shuttup!". ten se málem zalkl (zjevně to pro něj byla nová zkušenost), ale zmlkl. let trval asi dvě hodiny a někdy v půlce se spratek zdál zase nabírat, tak jsem se na něj jen otočila a okamžitě přestal. myslím, že na mě bude jednou s láskou vzpomínat jako na jedinou výchovnou zkušenost, kterou v životě utržil.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...