Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

parquin

31. 12. 2009 9:19
To se tak krásně

čte - dědek prská, všichni mu ubližují a vyhrožují a normální člověk by si postěžoval tak maximálně na krizi, no ještě, že tato původně komunistická a náhle obdivuhodně ortdoxně liberální generace hodně brzy vymře;-DEUEUEU

0 0
možnosti
DS

Streit

31. 12. 2009 10:18
Re: To se tak krásně

Kdepak, ja tě přežiju, ty ovečko mladá.

0 0
možnosti
MN

dust

31. 12. 2009 8:17
Dva pohledy

Z pohledu omezování osobní svobody mám stejný problém (zmíněný BF princip je obecně OK), ale konkrétně v případě letecké přepravy zastávám i pohled individuálního cestujícího, protože nikdo z nás nechce být v tom "špatném" letadle.

Razantní (plošné, nelineární) reakce na jednotlivé incidenty (doprava, zdraví, počasí)tu jsou a jsem přesvědčen, že porostou, protože individuální přístup prostě není možný. Hlavními důvody (hnacími sílami) jsou přelidněnost a snaha o udržení a zvyšování toho, čemu se říká životní úrovneň a dále pak obchodní a/ nebo politické zájmy (jak jse sám zmínil). Jako platí, že skupinový zájem je nad zájmem jednotlivce, tak svoboda jednotlivce je omezena "svobodou skupiny". Bohužel pro toho jednotlivce v daném čase a místě. :-/

Hezké ráno a úspěšný vstup do nového roku. R^

0 0
možnosti
DS

Streit

31. 12. 2009 12:34
Re: Dva pohledy

Nikdo nechce, ať mu spadne meteor nebo květináč na hlavu a přesto vycházíme na ulici.

Za hlavní problém vidím:

1) politickou korektnost (plošné reakce)

2) Ambice politiků, kteří si bezpečnost berou jako záminku prolamování svobody.

Štastný nový rok!

0 0
možnosti
VP

Profík

30. 12. 2009 21:20
Konspirační teorie propagovat nemusíte

To dokázala americká vláda sama nejlépe svým nekonečným lhaním a nesrovnalostmi ve vyšetřovací zprávě k 9/11 a využitím poútokové hysterie k neospravedlnitelným válkám proti zemím, které měly s atentáty sotva co společného.

0 0
možnosti
DS

Streit

30. 12. 2009 21:24
Re: Konspirační teorie propagovat nemusíte

R^

0 0
možnosti
G

geo.novotny

30. 12. 2009 12:51
Tak to jste me zklamal (ale vlastne ne)

Dobry den.

Vase "myslenky" o spolecenskem jevu "terorismus" jsou velice naivni a v mnoha smerech se schoduji s nihilismem ruznych "theoretiku spiknuti" - i kdyz to vyslovne popirate. Pouzivate za "argumenty" vylozene nepravdive informace (konkretne v pripade posledniho incidentu fanatika z Nigerie) a naprosto ignorujete dohledatelna fakta o existujici hrozbe politickeho terorismu. Zadne reseni ci opatreni spolecnosti v obrane svych clenu nedokaze byt idealni. Nazor - ktery predkladate - ze zlo je vyvolavano zlem - je mozna opodstatneny, ale nenabizi zadne vychodisko. Celkovy dojem z Vaseho uvazovani  tak vyzniva - predkove nasi civilizace hresili a tak se musime smirit s potrestanim my. Je nemoralni se branit, naopak i to braneni je nove zlo. Lidska spolecnost potrebuje maximalni chaos - ve kterem se vyjmecni lide (jako ja pan Streit) dostanou k moci .... a pak uvidite. Vas nazor na "nenebezpecny" Irak Saddama jste opravdu myslel vazne ?

G.N.

0 0
možnosti
DS

Streit

30. 12. 2009 13:10
Re: Tak to jste me zklamal (ale vlastne ne)

Já vás nemohu zklamat, vy ide mě nic nečekáte ;-)

Ale pozor, nikde jsem nenapsal, že se nemá odporovat zlu!!! Ale svobodu za ten „boj“ nechci obětovat. Američani se vzdávají toho, co z nich udělalo vedoucí mocnost.

A Irák byl nebezpečný možná pro Kuvajt a vlastní odpůrce režimu Saddáma. Íran je mnohem nebezpečnější a já bych se spojil s jeho nepřítelem. A myslíte, že se tam teď lidem žije líp? USA destabilizovalo celou oblast a teď si neví rady.

0 0
možnosti
PM

taffer

30. 12. 2009 10:36
Irák

V naprosté většině případů s Vámi souhlasím, v otázce války v Iráku však nemohu. Saddám byl pro svět nebezpečný diktátor, takže si myslím, že otázka zda důvodem války byly údajné nukl. zbraně nebo nebyly, je v kontextu toho, co mohl Saddám napáchat, docela nepodstatná.

Jinak přeji úspěšný nový rok a zdravím z jižních Čech :-)

0 0
možnosti
DS

Streit

30. 12. 2009 10:55
Re: Irák

Nejde o morální "oprávněnost" zásahu proti diktátorovi. Ale jde o zastírání argumentů a LEŽ!

Navíc Írán je mnohem nebezpečnější. A právě Irák byl docela dobrým spojencem proti němu. A Al-Kajdá tam opravdu mebyla.

Nehledě na to, že není možné vést válku proti státu, když se mi nelíbí jeho hlava. To já bych v takovém případě bojoval proti celé EU a Francii zvláště ;-)

Hezký nový rok! 

0 0
možnosti
M

MORAK

30. 12. 2009 9:33
Prý ho udal na US ambassy vlastní otec

Musel by tam jít asi nejmíň desetkrát, aby to mělo efekt.   Ať žije CIA a její velké úspěchy v boji s terorismem !

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

30. 12. 2009 9:13
V Polsku kdysi unesli pár letadel do Německa

, většinou se zbraní v ruce donutili pilota nabrat směr Tempelhof.Jedno letadlo unesli pomocí,benzínu"zataveného" do plastového obalu, únosci byli tak blbí, že nepoznali ani Odru ani Wal Pomorski, přesto jim to vyšlo.Letělo jich více.

Opět jseš tedy Dušane vedle.;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Tramp_007

30. 12. 2009 8:48
Hlavně ta

necitlivá politika USA, co vyprovokovala ty chudáčky.... ale pst, stejně je za tím, tak jako ostatně dycinky, Síajej....R^

0 0
možnosti
G

Gmur

30. 12. 2009 8:28
britska tajna sluzba

proste planovala, abychom si nemohli vzit do letadla ani limonadu.

Tak to je vykon a povedlo se , ze? Kdo by to do tech sikovnych hochu rekl. No propste obdivuhodne proveden diverzni plan az do konce. R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...