Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AF

Alena1.

5. 11. 2009 13:51
našla jsem pro vás LÉK

pane Streite, s odvoláním na moji reakci o něco níže, vám zasílám link na stránku, která, ač netuše, popisuje příznaky vaší "choroby" zcela adekvátně a přináší hned i možnost léčby. Nenechte se mýlit uvedeným věkem mezi 30-70 lety, myslím, že se snad bez vedlejších komplikací dá aplikovat i na starší občany.

Vy tak pilně rozséváte linky ke svým blogům na jiných stránkách a tak vás jistě potěší, že někdo myslí i na vás. Nebojte se, nejste tak sám, jak to vypadá.  

 

0 0
možnosti
AF

Alena1.

5. 11. 2009 13:58
Re: našla jsem pro vás LÉK

a ejhle - a na ten link jsem zapoměla, takže ještě jednou tady prosím:

http://kram.blog.idnes.cz/c/109315/Lisabonska-chripka.html

0 0
možnosti
JL

J@kub17

4. 11. 2009 22:19
něco co Vám zvedne náladu...)

http://www.youtube.com/watch?v=I1Ynqk4DUkA&feature=related EU a Brusel v podání Jistě pane ministře..!

0 0
možnosti
JL

J@kub17

4. 11. 2009 20:41
oběť prospěchářství pana Klause

Pevně věřím, že nakonec sám přijdete na to, že ta EU není tak strašná. Lisabonskou smlouvou jsme žádnou suverenitu neztratili a pořád jsme samostatný stát. Běžný občan ani nepocítí změnu. Firmám se opět zjednuduší podnikání a sníží se exportní bariéry (čr je na exportu do eurozóny závislá)./ Klausův krok jen potvrzuje mé argumenty, že tento politik není schopen (a ani nechce) provozovat svoji ideologii v praktické politice. Jeho činy jsou určeny jen jeho vlastním prospěchem, nikoliv ideami, které "brání". Jeho kroky nikdy nebyly pravicové ani konzervativní a dokonce ani protievropské. Kdyby Klaus bránil své názory a své příznivce. Nepodepsal by a abdikoval, tak jak to učinil dr Beneš. (Naše Ústava nedovoluje prezidentovi neratifikovat, jsme parlamanetní demokracií a prezident je odvozen od parlamentu.Nejsme absolutní monarchie.)

0 0
možnosti
M

MIZ

5. 11. 2009 12:43
Re: oběť prospěchářství pana Klause

J@kub17: Toto " ... Firmám se opět zjednuduší podnikání a sníží se exportní bariéry ... " asi potřebuji vysvětlit. To je asi ze stejné hromádky, jako premiérovo "Lisabonská smlouva znamená posílení demokracie", že? A hlavně potřebuji vysvětlit toto: " ... Naše Ústava nedovoluje prezidentovi neratifikovat ... " - to je asi nějaký vtip, že? Ústavu nemusíte číst celou, pokud se to zdá příliš, stačí úryvky na tomto blogu citované poměrně nedávno.

0 0
možnosti
K

kevinbb

4. 11. 2009 17:33
Take si myslim,

ze pan president nemusel podepisovat a samozrejme neabdikovat na post presidenta.

Souhlasim na sto procent, ze to byla ohromna sance jak spojit veskere nase a zahranicni oponenty LS do jednotne opozice. A verim, ze i ti co zatim davali pasivne ruce pryc od LS i kdyz sni nesouhlasili a to at uz u nas nebo v zahranici takze by se konecne probudili, protoze by videli, ze jejich snaha k necemu povede. Je jasne, ze by nastal ohromny zahranicni a i domaci tlak a hledani zpusobu jak odstranit presidenta Klause, ale podle me by jim to uz moc nepomohlo, naopak! A pokud by se to nasim a i zahranicnim zastancum LS nejak podarilo, tak podle me, by doslo k urcitemu ozdraveni EU, protoze vsichni ti karieristi v EU by vedeli, ze maji proti sobe sobe rovneho protivnika, neli, silnejsiho.

Samozejme co by nastalo dal se asi tezko da predvidat, ale urcite by zakonite muselo dojit k pozitivnim zmenam v EU. Tim myslim, ze by EU musela prestat s politikarenim a vratila by se k tomu k cemu byla zalozena.

0 0
možnosti
AF

Alena1.

4. 11. 2009 18:33
Re: Take si myslim,

tak přemýšlím, jestli si z nás děláte srandu, nebo jste opravdu pouze tak naivní.

Pokud jste si totiž vážený pane všimnul, tak tady se jednalo o poměrně přesně definovanou ústavní povinnost pana prezidenta, který svojí ratifikací potvrzuje ústavnost celého procesu schvalování mezinárodní smlouvy. O nic více, o nic méně.

Neboli si to celé prosím nepleťte s vytvářením nějakých celoevropských opozic proti LS, kde by jakákoliv initiativa instituce prezidenta České republika opravdu už hraničila s velezradou. A koho byste vlastně po boku pana prezidenta v této "opozici" chtěl vidět - české komunisty, německé a české neofašisty, irské poloteroristické strany Sinn Fein nebo ultraradikální stranu světových irských dělníků.

Myslím, že jsem v rychlosti ty nejdůležitější protivníky LS a EU vyjmenovala.

0 0
možnosti
AF

Alena1.

4. 11. 2009 17:06
a nakonec mi je vás pane Streite líto

až do tohoto článku jste pro mě představoval do písma ztělesněný populismus toho nejhoršího zrna, který je schopen těch nejprimitivnějších lží a překrucování, jen aby dosáhnul svého cíle.

Po přečtení vašeho posledního labutího zpěvu ale dospívám k názoru, že jste opravdu pouze hluboce zklamán a přesvědčen, že vás někdo zradil. Někdo tomu říká "ukrást hračky" v tom skutečném významu slov, ale tak daleko bych nechtěla jít. Na rozdíl od blogařů typu Matějky, nebo Bobošíkové vám zřejmě opradu nešlo o případné prebendy z hradu a podhradí, vám prostě někdo sebral víru. Co zůstalo je zřejmě zklamaný starý člověk, kterého zradila jeho vlastní víra v nedemokracii.   

Stále se setkávám s vám podobným typem rádoby demokrata, který je ochoten akceptovat demokracii pouze tehdy, dopadne-li výsledek k obrazu jeho. Každá jiná alternativa je pro něho zrada či kapitulace.  

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

4. 11. 2009 17:15
Re: a nakonec mi je vás pane Streite líto

R^

0 0
možnosti
V

VašekIV

4. 11. 2009 16:46
pane Streite,

většinou s Vámi souhlasím. Tentokrát ne. I když jsem taky rozčarován z toho, že VK ratifikoval. Ale - a to je důležité, pokud by byl odstraněn ( nevylučuji možnost fyzické likvidace ). Kdo by asi místo něho pozvedl prapor? Nevidím tu takovou osobnost. Politika je umění možného. A práce bude nyní až nad hlavu

0 0
možnosti
JN

5alfa

4. 11. 2009 16:54
Re: pane Streite,

Jsi blázen Vašku, když jen připouštíš možnost fyzické likvidace prezidenta, protože nechce něco podepsat. :-/

Opravdu si sundej ty rolničky... :-)

0 0
možnosti
LV

klojocz

4. 11. 2009 16:16
Ted nevim...

jestli nenapisu nejakou blbost...ale byla nejaka teoreticka sance, ze mohl VK pockat s podpisem, az bude ten Protokol 30 platit oficialne? Tedy az bude CR priadna k Polsku a UK? Vim, ze tohle bude az za dlouho, ale pokud si vyjednal vyjimku jen na nejaky "dobry slovo", tak nevim, jestli to nebyla chyba. To, ze mezitim mohly byt volby v UK a novy referendum uz je pak situace jina...nikdo nevi, jak by dopadlo...

0 0
možnosti
JN

5alfa

4. 11. 2009 16:42
Re: Ted nevim...

Počkat asi nemohl. Ostatně bylo by zajímavé, jak by se dále postupovalo, pokud by řekl čestně "Nepodepíšu, dokud výjimka nevstoupí v platnost a taky neodstoupím".

Zda by došlo na změnu jeho pravomocí, zda by mu ÚS předepsal a přikázal, aby plnil to, co ústava vyžaduje a co by se dělo, kdyby i poté řekl "Tůdle nůdle".

Já si myslím, že by se mu zbaběle odebrala jedna povinnost a podepsal by to někdo jinej a VK by zůstal na hradě.

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

4. 11. 2009 16:14
Dodatek

Možná že jsem tuto dálkovou diagnozu přeložil chybně a proto jí pro přesnost dodávám v němčině. Z příručky duševních nemocí "Diagnostic and Statistical Manual of Mental DisordersL  a je to Postraumatische Verbitterungsstörung.

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

4. 11. 2009 16:09
Vážený pane Streit

trpíte pravděpodobně psychopatologickou postraumatickou poruchou hořkosti když o co jste napsal myslíte vážně..  Ale dá se to léčit. Jiný komentář mě skutečně nenapadá, ale také bych mohl napsat: Jste mimo realitu.

0 0
možnosti
JN

5alfa

4. 11. 2009 16:02
No a o tom...

...všem, co jste tady teď napsal, jsem s Vámi diskutoval už od té doby, co Irové řekli  ANO LS.  Že VK nakonec "zbaběle podepíše" (i když v parlamentní demokracii neměl fakticky jinou možnost, ale jak řikal Sir "Ty taky nepodepisuješ něco s čím nesouhlasíš..." - jsem malinko doufal, že bude chlap a ne pragmatik) a neodpustí si naznačovat, jak moc to dělá PROTI svému vědomí a svědomí, jak MOC nerad podepisuje ztrátu samostatnosti a suverenity ČR

Takže opravdu ta nejhorší varianta, ale zachovala mu post prezidenta. Což vhledem k tomu, jak se VK chová, jak mu na hradě "chutná" a jaký je to pragmatik až na půdu - docela lehký prognostický závěr. Čas trhl oponou a najednou máme téměř společný názor na VK

Já ještě měl sen, že ratifikuje, ale pokusí se být gentleman a řekne, že ÚS rozptýlil jeho pochybnosti a že nepochybuje, že jeho rozhodnutí bylo podle práva a že jen čas ukáže, zda bylo i správné. Tím by docela malinko přiznal čestně, že prohrál, ale zůstal by politikem. Ani tohle nedokázal

0 0
možnosti
DS

Streit

4. 11. 2009 16:09
Re: No a o tom...

Víte, já jsem to nikdy na rozdíl od vás nechápal personifikovavě. Klaus byl jediný relevantní spojenec, s nímž jsem sdílel větší část názorů, jiný "kůň" neběžel. Jeho selhání nic nemění na mých názorech, v tomto je irelevantní. A nemyslete si, že jsem naivní a nevěděl jsem, jak to na 99% dopadne. Ale v boji se porážka neavizuje předem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...