Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přiměřeně rychlé šípy

8. 7. 2011 10:10
Na Řecké krizi je pikantní

že na jednu stranu se do Řecka sypou peníze daňových poplatníků, aby se na druhé straně ještě rychleji vyvedli do rukou bank a fondů, které Řecké dluhopisy koupily, často v těch samých zemích, které tuto "pomoc" posílají. Nikde se ale moc nahlas neříká, komu se vlastně pomáhá.

A s tím prožráním - Do průšvihu je dostalo i to, že tam už skoro nikdo neplatil daně (kromě zaměstnanců, samozřejmě) což je stav, ke kterému se nás Kalousek snaží dotlačit už dlouho. Viz jeho podseknutí příjmů v odbě, kdy hrozila krize a navíc rok předtím byly za asistence všech stran schváleny štědré předvolební úplatky.

0 0
možnosti

Přiměřeně rychlé šípy

8. 7. 2011 10:11
Re: Na Řecké krizi je pikantní

vyvedly - proboha

0 0
možnosti
R

rito

1. 7. 2011 14:53
Ono je to úplně jedno.

Privatizují a prožírají jedni a ti samí - na pořadí úkonů nezáleží.;-D

0 0
možnosti
DS

Streit

8. 7. 2011 10:56
Re: Ono je to úplně jedno.

Nezáleží. Ale nás by čekalo už druhé kolo!

0 0
možnosti
C

certik_bertik

30. 6. 2011 23:27
jenomže

by to znamenalo pádivou devalvaci drachmy

0 0
možnosti
DS

Streit

1. 7. 2011 8:39
Re: jenomže

No a?

0 0
možnosti
JP

apeppepa

30. 6. 2011 22:42
Dobré postřehy a nápadité formulace, ale ...

chvála Klause za každou cenu. Byla to právě Klausova "česká cesta", která přivedla naši zemi do problémů. V podstatě umožnil, aby v rámci kuponové privatizace přišly podniky do soukromého vlastnicví jejich šéfů - nomenklaturních kádrů a estébáků - Ti byli u zdroje a informací a vyvedli peníze z podniku, který řídili, a za tyto peníze si podnik koupili - tak to bylo u naší firmy i spousty dalších. Stát z toho nic neměl a v některých případech dokonce splácíme nedobytné pohledávky u bank dodnes. Třeba na rozdíl od automobilky Škoda ....

0 0
možnosti
DS

Streit

1. 7. 2011 8:42
Re: Dobré postřehy a nápadité formulace, ale ...

A co České pivo (Prazdroj, Radegast), AERO, ČKD, Tatra Kopřivnice...?

0 0
možnosti
P

parquin

30. 6. 2011 18:58
No nepotěším vás,

Klaus je pro mne pořád totéž co psí exkrement na podrážce, ale zase na druhou stranu poteším vás - Klaus má PRAVDU - poprvé a snad naposled v životě (každý jsme holt smrtelní), Řecku by pomohl jen DAR - dar, ze kterého by splatili dluhy a ne úroky z dluhů. Dar, který by snížil obrovské zadlužení Řecka natolik, že by dokázali sami splácet své úroky, případně snižovat zbytkový dluh. Pořád fandím Evropské unii, ale házení francouzských nebo německých peněz do chřtánu "investorům" řeckého dluhu řešení není.

0 0
možnosti
DS

Streit

1. 7. 2011 8:47
Re: No nepotěším vás,

Jste velmi zaslepený, jestli si myslíte, že se Řecku hází německé a francouzské peníze. Mnohem více jich už na tom úvěrovém kafemlýnku vydělali. Takže peníze tam sice půjdou od daňových poplatníků (dokonce nezainteresovaných zemí), ale ve prospěch splátek německých a francouzských soukromých věřitelů. Všichni jim to zaručíme Rv

0 0
možnosti

petr66

30. 6. 2011 17:29
Prožrali?

To množné číslo mi dost vadí. Místo prožrali, bych snad použil, někteří prožrali a vhodnější se mi zdá někteří  rozkradli. Co bylo prožrámo, tak například přebytky na důchodových účtech, těm, kdo to zavinil bych přál pěkných pár let kriminálu, ale u nás se dá prožrat, rozkrást vše  vlastně legálně v rámci zákona, tak je vlastně všechno v pořádku.;-€

0 0
možnosti

petr66

30. 6. 2011 17:31
Re: Prožrali?

Ještě dodám. Potom se pošle lidem složenka;-€

0 0
možnosti
JP

Chytrakz hospody

30. 6. 2011 16:32
Euro Řecko devalvovat nemůže

Privatiazci, lépe řečeno výnosy z privatizace, u nás prožrali především vybraní obyvatelé, prostý občan z toho zase nic moc neměl. Popřípdě těmito výnosy byla zaplácnuta díra ve státním rozpočtu.

Ale pokud v Řecku budou chtěl privatizovat tu část státního sektoru, která nese, tak nevím co se bude dít dál. Řecko zkracovat již nemůže protože již zkrachovalo;-D. Řecko, ať prodá cokoliv, pouze zamázne díru v dluzích, ale to řeší problém věřitelů, nikoliv Řecka, protože stát nebude mít finance na svůj provoz. Na Řecko se teď slétnou supi z celého imperialistického světa (vida on ten Lenin měl pravdu, když trvdil, že imperialismus je zahnívající), aby si urvali co největší část z mršiny zvané Řecko.   Ale co se bude dít dál, vždyť stát musí fungovat a to stojí "lóve, mergle nebo chchtáky" a ty Řecko mít nebude. Tak Řecko bude průkopníkem jak ze státního bankrotu, když EURO devalvovat nelze

0 0
možnosti
G

Gašpo

30. 6. 2011 16:36
Re: Euro Řecko devalvovat nemůže

Myslím, že vývoj je celkom predvídateľný. Otáznik by tam bol, keby bolo v problémoch Grécko samo. Lenže nie je. Musí to dopadnúť krachom eura a dúfajme, že aj celého Bruselu. Neustále množenie virtuálnych eurobankoviek za účelom záchran je klasické "letadlo".

0 0
možnosti
MTG

Mind The Gap

30. 6. 2011 16:30
CR vs Recko nesouhlas

A na to jste pane Streite prisel kde, ze by Cesko dopadlo hur nez Recko? To je domenka, ktera se nezaklada na pravde. A vite proc? Protoze struktrura recke ekonomiky rozhodne neni tak vyhodna, jako ta ceska. CR ma lepe diverzifikovane sve prijmy, prestoze jsou z velke casti dilem podniku zahranicnich vlastniku, ale i tak je v CR mnohem pestrejsi potrfolio domacich podniku, nez v Recku. Kolik napriklad znate znamych reckych znacek? Kolik z nich a co vyvazi do celeho sveta? Tudiz tvrdit, ze CR by na tom bylo hur je ucelova manipulace. Cesky se tomu rika lez.

1 0
možnosti
DS

Streit

30. 6. 2011 16:39
Re: CR vs Recko nesouhlas

Myslíte, že ty naše montovny nemožno převézt?

0 0
možnosti
Z

zpj

30. 6. 2011 16:13
.

hmm a R^

0 0
možnosti
G

Gašpo

30. 6. 2011 16:13
S obsahom súhlas

Ale neviem teda, čo si mám predstaviť pod tým "My nesmíme dopustit".

Dobre viete, že vláda (akejkoľvek farby ) bude tento štát zadlžovať aj naďalej. Ak budú nejaké úspechy, tak maximálne v medziach, že sa občas podarí rast štátneho dlhu spomaliť.

Bohužiaľ pragmaticky musím konštatovať, že pokiaľ by sa mala konštruktívne naplniť fráza "nesmíme dopustit", muselo by to znamenať, že sa ľudia vydajú do ulíc, zrušia politické strany a zmenia finančný systém.

Z hľadiska reálneho stavu to vidím tak, že sa už len možeme pozerať ako nezadržiteľne šlapeme do zadele.:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...