Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

Profík

25. 9. 2010 9:53
Jednosměrky

Pane kolego, nesuďte celkovou situaci jen podle Prahy. Tady v Budějcích je cyklostezek poměrně dost a taky poměrně dost vedlejších užších jednosměrek, jimiž jezdí cyklisté v protisměru běžně a nikdo kvůli tomu nehavaruje ani se nerozčiluje. Zavedení takových značek by tedy situaci pouze legalizovalo.

0 0
možnosti
H

hlava222

16. 9. 2010 20:47
No autor zdá se ten typický

egoistický modrý pták, který soudí že všechno musí být tak jak to právě jeho situaci vyhovuje, až bude v situaci jiné tak zase bude tady sázet jiné egoistické blafy.

Já bych jenom k tomu "nesmyslu" těch pokut podle příjmu, já bych řekl že naopak je to nesmysl dnes pokud pro vybrané jedince je ta pokuta jen směšný bakšiš  tedy jsou pokutově prakticky beztrestní tak proč tohle co má tahle elita nemravů nezavést i pro ten zbytek, stanovme jednotnou "pokutu" 10,- Kč na všechno a potom to bude spravedlivé pro všechny.

Jinak policie by vůbec nemusela znát přijmy, to jsou jenom a jenom  demagogické blafy o ničem, buďto by se pokuta mohla stanovit dle ceny vozu z nějakých databází okamžitě nebo by to policie ocenila v bodech a potom by pokutu vybral FÚ, já bych řekl že ty pokuty mají na starosti už dneska.

0 0
možnosti
VT

čirokéz

16. 9. 2010 18:56
Cyklisti

Kdyz jedu po silnici v aute nebo i na blbe babete, tak musim mit na to papiry (a patricne za to zaplatit). Tak proc by se stejne podminky nemely tykat i cyklistu jedoucich po silnici? Co kdyby museli absolvovat kurz autoskoly, povinnou jizdu a testy?

0 0
možnosti
ZZ

hasmen - náhradní nick

16. 9. 2010 20:04
Re: Cyklisti

Průkaz Cyklisty bych někde doma možná ještě našel...;-D

0 0
možnosti
RL

limbursky.blog.idnes.cz

16. 9. 2010 17:50
Jak jste si Dušane (jinde :-) řekl...

Rozdělím rekaci na "hodncení" a "jiný názor":

Hodnocení: Tématicky rozhozený text. 80% článku od začátku se věnuje cyklistice v silnicích a na závěr tři kraťoučké dostavce přinášejí úplně jiná hutná (ne-li hutnější) témata, která by, každé z nich, zasluhovalo přinejmenším článek, zde odbytá 1-2 větami. To je škoda.

Jiný názor: Na vaší kritice (se kterou povětšinou souhlasím) nevidím nic "proletářského" (asi kromě té snahy pokutovat dle příjmu = minoritní téma článku). Silniční pravidla jsou vzácnou výjimkou zpravidla ušetřenou od ideologie systému. A jak jsem sám odvěkým cyklistou a sdílím s vámi vaše pocity ohledně nebezpečnosti cyklistiky v současném provozu, nesouhlasím s kritikou současného trendu. Žiju v Praze a stezek pro cyklisty zde za poslední roky vzniklo na desítky kilometrů. Mám zkušenost se životem třeba v Mnichově a tam byste zjistil, že řidiči jsou schopni se naučit respektovat pravidla, kde jsou upřednostňováni cyklisti a nedělá to nikomu problém.

Zdravím! :-) RL

0 0
možnosti
ZZ

hasmen - náhradní nick

16. 9. 2010 17:56
Re: Jak jste si Dušane (jinde :-) řekl...

Stezky pro cyklisty ano a jen houšť a větší kapky,ale ty značky a ta "privilegia" jsou úlet,Richarde...:-)

0 0
možnosti
JP

johnpeters

16. 9. 2010 14:45
Nejlepší-v uvozovkách-

jsou cyklisté,řítící se po chodnících takřka hlava nehlava.Představte si děcko vyběhnuvší z domu...A policisté se klidně pasou.A ještě poznámka k utahování šroubů-žadný člověk ještě nepřišel o svou svobodu najednou..[>-];-(

0 0
možnosti
DS

Streit

17. 9. 2010 8:52
Re: Nejlepší-v uvozovkách-

Souhlasím.

0 0
možnosti
JK

Olej Petrolejovic Naftenko

16. 9. 2010 14:08
no

myslim,  ze stacilo napsat, ze cim vice dame cyklistum prav tim vice budou ztracet skutecne pozornosti na silnicich.

Je jasne, ze  tyto aktivity jsou produktem odborniku, kteri maji jako napln mhoho dalsi dulezite prace podobneho druhu za penize danovych poplatniku.  Vse dle hesla cim vice doktoru = pacientova smrt -problem cele skvele vymyslene EU.

No a nakonec doporucuji navstevu Hanoje, tech kol/obyvatele tam ted je mozna mene nez v OV - ovsem deti mezi 12-15 lety jezdi do skoly bez helmy a jako hovada ve stadu, kazdy to tak bere i kdyz je to vo nervy, ale mistni z toho proste nejsou tak stresly.

0 0
možnosti
ZZ

hasmen - náhradní nick

16. 9. 2010 12:18
Tahle značka má smysl... V tom seznamu bohužel chybí

http://www.nakole.cz/images/clanky/b7/l/000170-07_prechod.jpg

0 0
možnosti
DS

Streit

17. 9. 2010 8:54
Re: Tahle značka má smysl... V tom seznamu bohužel chybí

Jo :-)

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

16. 9. 2010 12:14
Kolo?

Kolo je sportovni nacini stejne jako medicimbal nebo brusle (ty s nozema).

0 0
možnosti
KJ

zpetak

16. 9. 2010 11:43
Příběh z Bavorska.

Kamarád mi napsal svůj příběh s bavorskými policisty. Je to "pirát silnic" Českých.

U Aschaffenburgu si dovolil překročit rychlost. O dost. Na pokutu neměl. Tedy měl, ale pak by musel žebrat. A tak mu sebrali auto ( navíc se mu to prodražlilo o účet za odtah) a naložili do policejního auta a hned k tamnějšímu okresnímu soudu, kde mu dali na výběr. Buď do 24 hodin zaplatit, či veřejněprospěšné práce na čtrnáct dní. Byli prý velmi korktní. A tak rodina telegrafovala peníze. Učte se pane autore.

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

16. 9. 2010 12:17
Re: Příběh z Bavorska.

Zalezi taky na tom, jak maji v Reichu reseny znacky (potazmo silnice obecne). Vykaslat se na mestskym obchvatu nebo extravilanu obce na nesmyslnou padesatku je vskutku neco jinyho, nez udelat totez u skoly.

0 0
možnosti
D

Draggo

16. 9. 2010 11:40
jen drobnost -

u te nehody Rolincove zemrel motocyklista, ne cyklista. :-P

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

16. 9. 2010 12:18
Re: jen drobnost -

Nooo, motocyklista ... takovej divnej prskolet s pedalama mel, ne...?

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...