Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

mildapr

22. 4. 2008 14:02
Velmi se mi líbí

to, když svoji neschopnost zbavit se svého zlozvyku kuřáci omlouvají bojem za svobodu jednotlivce. A ještě k té slušnosti: u většiny hospodských a také většiny stálých návštěvníků hospod je tato vlastnost na takové úrovni, že spoléhat na ni může jen nenapravitelný idealista.

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

17. 4. 2008 22:37
ulmannova

0 0
možnosti
M

mik61

17. 4. 2008 16:41
Hodiny tikají a až odbijí 12

bude zameteno.

Znám dva takový co byli furt samá legrace a glosa, no a pak se dozvěděli tu zprávu od lékaře. Tak to byste viděli jak šly žerty stranou. Najednou už nebyli frajeři. Takže se smějte dál hodiny tikají.

Nepřeju Vám to ale podle diskuse není jiná cesta.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

17. 4. 2008 13:11
Slušnost

Slušnost není to, aby kuřáci přestali kouřit v kuřácké hospodě kvůli nekuřákovi nebo aby hosté přestali pít v hospodě alkohol kvůli abstinentovi, kterému se alkohol hnusí a zašel na sodovku.

Drzostí ale je, kdyby to ten nekuřák nebo abstinent požadovali.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

17. 4. 2008 9:50
Špatné židle

Chodím do hospody, kde mají hrozně nepohodlné židle, ale dobré pivo. Z těch židlí fakt bolí prdel a celé tělo. A nejsem sám, komu připadají nepohodlné. Hospodský je vyměnit nechce, protože samozřejmě stály nějaké koruny. Tak mě napadlo, jestli by neměl být nějaký záíkon, který by určil hospodským druh židle, kterou jsou povinni v hospodě mít. Třeba od příštího měsíce. Koneckonců by pak měli všichni stejné startovní podmínky (podobně jako to tvrdí zastánci plošného zákazu kouření o cigaretách). Jeden blb mně řekl, že když se mně to sezení nevyhovuje, abych chodil do jiné hospody, s pohodlnějšími židlemi. Ale já přeci chci chodit do této konkrétní a chci, aby mně zákon zajistil podmínky, které mně jako zákazníkovi vyhovují. Zákon by se měl zabývat i druhem piva a cenou, která je někde zbytečně vysoká. ;-D

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

17. 4. 2008 9:39
Zakazovat, přikazovat, omezovat

Někteří lidé (a je jich více, než je dobře) milují zákazy a příkazy.

0 0
možnosti
K

kattyka

17. 4. 2008 9:38
:)

zahulíme ne?

0 0
možnosti
M

mareky

17. 4. 2008 9:36
svoboda

ty vado dal bych si čvaňho - a tady že si ho dám - ach bože ta svoboda je opojná;-);-);-);-);-)

0 0
možnosti
RA

Ajvn75

17. 4. 2008 9:17
manipulace se slovem svoboda

Krasne je videt, jak tu ucelove prekrucujete slovo svoboda, pravo majitele hospody na urcovani pravidel. Pokud vim, tak pripadne schvaleny zakon zakazujici koureni v restauracich NEBUDE rikat, ze do restauraci maji kuraci vstup zakazan! Takze vas argument, ze hospodsky ma pravo si urcovat pravidla na svem uzemi, neni potud v kolizi s tim, co chce nekuracka cast naroda prosadit. Vse se tu toci jen kolem toho, ze by lide, kteri patri do civilizovane spolecnosti, meli respektovat obecne dane normy slusneho chovani a etikety. Je to o vztahu navstevnika restaurace k navstevnikovi restaurace. Neni to o zadnem vztahu navstevnik vs. majitel !

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

17. 4. 2008 9:29
Re: manipulace se slovem svoboda

Pokud někdo překrucuje, tak jste to vy. Když chceme jít do detailu, tak v současné době žádný zákon nezakazuje kuřákovi ani nekuřákovi ve vstupu do jakékoliv hospody a ani jim nezakazuje nebo nepřikazuje kouřit. Tzn. nikdo není nijak v tomto případě zákonem omezen. Plošný zákaz by to změnil. Zakázal by všem lidem (i vám) kouřit v hospodě a zároveň by vzal právo majiteli hospody si vybrat, zda bude mít hospodu (ne)kuřáckou. obecně danou normou slušného kouření určitě není to, aby se v hospodě nekouřilo. Naopak. Ten, kdo do zakouřené hospody vleze, ačkoliv ví, že se tam kouří, vadí mu to a ví, že to škodí jeho zdraví, není slušný člověk, ale blbec či člověk duševně nemocný.

0 0
možnosti
L

Luborka

16. 4. 2008 22:05
Srdce

je dutý orgán, uložený z větší části v levé polovině hrudníku mezi plícemi. Přečerpává okysličenou krev z plic do těla a neokysličenou do plic. Hlavním důvodem onemocnění srdce je NEDOSTATEK KYSLÍKU, potíže mohou být ovšem různorodé. VLASTNÍMI PŮVODCI NEDOSTATKU KYSLÍKU  a nepříjemných stavů v hrudníku jsou strach, NEDOSTATEK lásky, emoce a duševní napětí.SRDCE MÁ SVŮJ REGULAČNÍ SYSTÉM NEZÁVISLÝ NA MOZKU. ( tolik citace z knihy J. Patakyho).

NEDOSTATEK kyslíku JE PŘÍČINOU VŠECH NEMOCÍ,  protože na kyslíku jsou závislé všechny orgány. STRES způsobuje sevření Solar plexus (bránice) a tím OMEZUJE přívod kyslíku do orgánů.Takže stres je omezující. Nikdo ho nechce zakázat a přesto se šíří rychlostí, které je těžké uniknout. Nemoc je když nemůžeme, nemůžeme, protože nám něco chybí. Co nám chybí? Někde jsem se dozvěděla, že prý kouření je nejlevnější lék na depresi.......................

0 0
možnosti
L

Luborka

16. 4. 2008 22:05
Re: Srdce

Deprese (z latinského deprimere, utlačovat, umlčovat < de- + premere, dolů + tlačit) je pojem označující obecně pokles. Jak může něco, co klesá pozvednout. To znamená, pokud cigaretami chceme zlikvidovat v našem těle depresi, ona musí ven z toho těla. No, pokud se dostane ven z těla deprese, tak zůstanou depresivní všichni kolem toho těla. Obhajujete nějakou svobodu. Obávám se, že v tomto případě je svoboda absolutně out. Kuřák kolem sebe šíří depku a nekuřák podléhá stresu. Stres omezuje a tím se zabraňuje přívodu kyslíku do těla. Chybí jenom pochopení a bylo by po depce i po stresu. No, ale kde ho najít? Snad na zastávce, kde mi pod nos někdo vnucuje svou depku?

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...