Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hezký obrázek u perexu, dodatečně vám dávám autorský souhlas s jeho použitím;-) Obsah článku samozřejmě karma

0 0
možnosti

J33i91ř38í 66E26u65l68e72r

3. 7. 2013 12:10

Co dodat? Autor se strefil (jako již vícekrát) přímo do černého. Nerad moc chválím, ale tentokrát si pochvalu plně zaslouží.R^

2 0
možnosti

Spoléhat se na silnou ruku jedince je velmi krátkozraké. Když si tak pročítám diskuzi, jako bych se ocitl v Německu na přelomu 20. a 30. let minulého století. Nebo v Rusku ještě o něco dřív, když Vladimír Iljič rušil Dumu jako nepotřebnou "žvanírnu".

Souhlasím s vámi, že Zeman ruší ústavní zvyklosti, ale na rozdíl od vás si nemyslím, že obcházení sněmovny je krok správným směrem.

1 3
možnosti
Foto

Půjčil jste si Kalouskovu hloupou a přeexponovanou rétoriku. Z čeho máte strach vy? ;-D

Já jsem nikde nepsal o ústavních zvyklostech a nijak Zemanovi nefandím. Já říkám, že je dobře, že Ústava není nalinkovaná jako nějaká vyhláška a dopřává různým mocem prostor pro "dělání" politiky. A tam se prosadí ten schopnější. K mé radosti to takoví Kalousci prohrávají. Neměly by jim projít ani snahy o účelové změny Ústavy.

Jsem rád, že prezident je silným hráčem (podle Ústavy má být), ale nemyslím si, že když není podle účelové stojedničky, že jde o obcházení Sněmovny.

4 0
možnosti
Foto

Pěkný článek. V podstatě s ním souhlasím. Uvidíme, jak se to vyvine. :-)

2 0
možnosti
Foto

Děkuji R^ Taky jsem zvědav :-)

0 0
možnosti

Skvěle napsánoR^

1 0
možnosti
Foto

Díky, pochvala mě těší R^

0 0
možnosti

M92í46l86a 70Š97u89l17a

2. 7. 2013 16:54

.. karmu jsem dal, abyste si nemyslel, že na vás kašlu .. ale jsem nějak vyšťavenej a docela rád, že neudržím jen tu myšlenku :-) .. 

.. co také k tomu dodat, v dnešním rozpoložení bych jen opisoval napsané ..

R^:-)

1 0
možnosti
Foto

Taky jsem nějaký vyšťavený, však píšu stále kratší články :-)

A taky je to pořád dokola... Ale co dělat, když Kalousek taky pořád dokola mele své sprosťárny a lži. Čím víc se blíží prokurátor, tím je agresivnější ;-)

Takže dík, že na mě nekašlete R^

2 0
možnosti

Milos Zeman jako 'Roundup Klasik' je prijatelne reseni. Karma.

8 0
možnosti
Foto

Zatím R^ A děkuji :-)

0 0
možnosti

:-)  Moc pěkně napsáno! Na Kalouskovi je vidět, že je silně nervozní, trochu okřál, jak se začal sápat Sobotka po funkci premiéra, cítil, že tam by se policie mohla přidusit.  Bohužel Sobotka nabídku po prvé odmítl,  pak se stal se  zázrak. Najednou došlo k osvícení socdem.  Ale Zeman není žádný ňouma! Ten to má promyšlené a doufám, že bude ještě dlouho menší polovinu národa a téměř snad všechny politiky, dráždit. Mně se to moc líbí!  R^R^R^

9 0
možnosti
Foto

Dík R^

Já sice fandím Zemanovi trochu méně než Vy, ale pokud se týká Kalouska a Scharzenberga, dělá to dobře. A jeho kalkulace, že Sněmovna se nerozpustí a že poslanci jsou k.... (veřejné pracovnice) mu vyjde. Snad i ta policie dokončí práci...

7 0
možnosti

Ale on prezident je součástí moci výkonné nebo chcete-li exekutivní. Tak to stojí v té Ústavě, kterou jinak docela chválíte, ale asi jste si vybral jenom to, co Vám vyhovuje. Na moc soudní nemá prezident žádné páky, na moc zákonodárnou moc má pouze nepatrnou pravomoc - může vetovat zákon, ale když jeho veto Sněmovna přehlasuje, tak zákon prostě platí i proti vůli prezidenta. Podle mého názoru má Parlament mnohem větší sílu než prezident a pokud by Parlament chtěl, tak udělá z prezidenta trhací kalendář. Je pravda, že se k tomu Parlament zatím nesnížil.

2 6
možnosti
Foto

Napsal jsem, že prezident vyčnívá ze škatulky výkonné moci, ne že v ní není. Přesah silné osobnosti je ale významný. Já bych třeba v pozici Klause nikdy nerespektoval nátlak Ústavního soudu, že prezident MUSÍ "dát razítko" na Lisabonskou smlouvu, která byla vlastizradou nadiktovanou německým velvyslancem Rychetskému. Pak prezident jako vrchní velitel ozbrojených sil se může zeptat, kolik má ten Ústavní soud divizí ;-D

Parlament nemůže jen tak udělat z prezidenta trhací kalendář, protože musí respektovat "materiální jádro" Ústavy. A kdyby došlo k opravdovému konfliktu, bude nakonec rozhodovat, kdo má větší podporu veřejnosti (když tu armádu nebo policii budeme považovat pouze za můj nemístný žert)..

7 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...