Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TM

T53o40n89y 65M19a26n50g

13. 11. 2013 10:14

nejsem žádný odborník na finance, ale zásah ČNB pro mě, jako člověka blížící se hranici obtížné zaměstnatelnosti v případě, že bych přišel o práci znamená to, že jako odpovědný občan si na doporučení mocipánů, udržuji na účtě naspořené peníze, abych měl na překlenutí doby kdy budu bez práce a to asi na 9 měsíců. Tímto krokem mě ČNB ožebračila asi o 3 měsíce, protože pokud se spustí lavina plošného zdražování, tak já budu mít naspořeno pořád stejně, ale vydržím kratší dobu, než půjdu pod most... a dospoření bude o to obtížnější, že mi začne zbývat méně na odložení na horší časy.... ČNB rulez R^EU

0 0
možnosti

M97í10l22a 22Š18u21l13a

11. 11. 2013 13:02

.. tři skupiny diskutujících sem napsalo své příspěvky,

1) ti, co tomu rozumí,

2) ti, co tomu nerozumí, ale jejich selský rozum je vede ke správnému závěru,

3) ti, kteří tomu nerozumí, ale píší své rozumy, aby si ostatní mysleli, že tomu rozumí,

.. já tomu nerozumím, něco mě sice lechtá za uchem, ale než sem napsat nějaký blábol, raději si jen přečtu názory těch dvou prvních skupin .. no ateď ještě rozpoznat, kdo je kdo ;-D .. 

.. tak Dušane, vy jste určitě v té první skupině, takže jako vždy, jako vždy R^ MKŠ

4 0
možnosti
Foto

Děkuji za poctu. R^

Za 23 let praxe v soukromém sektoru, kde mi nikdo nic nedaruje, bych něčemu z financí rozumět měl ;-)

Škoda, že si nemůžem děkovat, jak je to u nás všechno sqělé :-(

DĎS

0 0
možnosti
JC

Ještě bych podotkl, že dosud nebyl postaven před soud nikdo, kdo před pár lety rozhodl o prodeji zlatých reserv za tehdejší směšné ceny.

2 0
možnosti
Foto

R^!!

http://streit.blog.idnes.cz/c/121267/Zlata-slza-EXPO-ci-slzeni-za-zlato-CNB-Krvave-slzy.html

V té době byl guvernérem ČNB StBák Tošovský, který byl za to povýšen od 1. prosince 2000 do funkce předsedy Institutu pro finanční stabilitu (Financial Stability Institute (FSI)), který je částí Banky pro mezinárodní platby (Bank for International Settlements (BIS)) se sídlem v Basileji.

Po havloidovi Tošovském přišel Bakalův Tůma ;-€

2 1
možnosti
MN

Skvělá analýza pane Streit, karma jak Brno.

Ještě mě ale napadla jedna konspirační teorie 8-o:

Několikrát během tohoto roku proběhla médii zpráva typu:

"Prezident Miloš Zeman stále počítá s tím, že do bankovní rady České národní banky (ČNB) jmenuje nynějšího premiéra Jiřího Rusnoka. Nejbližší termín je na jaře příštího roku, kdy končí mandát současné člence bankovní rady Evě Zamrazilové...."

Viděl jste někde, že by se pan premiér Jiří Rusnok jako na slovo vzatý odborník už někde k intervenci ČNB vyjádřil? Nečekal byste od premiéra země, že se k takovému významnému kroku vyjádří? No ale co když se ani vyjádřit nechce, protože má už v této době jako budoucí člen s ostatními členy bankovní rady "nadstandardní" komunikaci? Ha? ...Možná by se mohlo v tomto případě začít uvažovat i o politické objednávce devalvace koruny a o nezávislosti ČNB.Více na: http://zpravy.e15.cz/domaci/ekonomika/zeman-dal-pocita-s-rusnokem-ve-vedeni-cnb-1008977#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

3 0
možnosti
Foto

Děkuji za pochvalu R^

Víte, co mě napadlo jako první? Že kdyby byl Klaus prezidentem, že by se to nestalo. Že by žádný člen bankovní rady neriskoval, že nebude opět jmenován. Takže ano, Zeman (i s Rusnokem) může být klíč. Oni si myslí, že na devalvaci doplatí nejvíce bohatí. Jenže první to odnesou ti, co už dnes nemají na chleba.

4 1
možnosti
Foto

vždycky, když už se ekonomika navzdory všem úskalím a klackům pod končetinama vzpamatovává....přijde nějakej státní wocas s nápadem, jak to vylepšit....a jede se odznovu.;-D

9 1
možnosti
Foto

poslední dobou se nemohu zbavit dojmu, jako by mi v diskusích chystali provaz;-D(viz mínus)

2 1
možnosti
SS

Jako ekonomicky nevzdělaný člověk bych čekal od ČNB řádné zdůvodnění(a ne něco jako myslíme si).

Nečetl jsem nikde od ČNB rozbor, kolik se dováží zboží a služeb  ( v celkovém objemu na náš trh) a o kolik se zvedne  tohoto zboží a služeb cena pro občany. Jaký objem služeb a zboží je na našem trhu od českých výrobců a jaké množství tohoto zboží a služeb je čistě z českých surovin (vzhledem k tomu, že veškeré energie se přepočítávají na euro, i elektrická energie díky prodeji přes burzu), tak očekávám zdražení u všech výrobků a služeb. Další věcí je, že potřebujeme k výrobě (je ještě nějaká), nové stroje a zařízení. Většina také z dovozu. A mohl bych pokračovat dále. Myslím si, že se hodně věcí dalo propočítat.

Připadá mě, jako by pracovníci ČNB mysleli, že jsme uzavřený trh, máme obrovská ložiska ropy a plynu, a že se na náš trh doveze jen nepatrné množství zahraničního zboží.

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že proběhla "analýza" pohledem z okna. Jinak by nemohli blábolit o deflaci, když hrozí hyperinflace.

Mimochodem, navázáním koruny na euro si tu hyperinflaci zveme k nám :-(

2 1
možnosti
MF

M62i23l49o73š 84F33i81a35l47a

10. 11. 2013 21:02

Pane Streite, zdaleka ne vždy s Vámi souhlasím, ale teď Vám dávám karmu i přes nesouhlas paní Kočí.:-) Nevidím bohužel ani jeden dobrý důvod k tomu, proč tento krok ČNB udělala a ten kašpar v otázkách jen podpořil mou nedůvěru. Zdá se, že když nám chvíli nemohou škodit politici, tak začne nějaká jiná instituce. To je teda super stav.

8 0
možnosti
Foto

Přesně totéž, co ve vaší předposlední větě mě napadlo. Kdyby nás chvíli nechali na pokoji...

A dík ;-)R^

5 1
možnosti
DR

Máte naprostou pravdu, chvíli jsem se na ten pořad díval a tak jsem se rozčílil, že jsem ho musel vypnout. S hrůzou žasnu nad tím, kdo vede ČNB. To co tam ten člověk s úžasnou funkcí víceguvernér blekotal bylo neuvěřitelné. Lidé neutrácejí, protože kvůli deflaci čekají až zboží zlevní. Proto když znehodnotíme měnu, očekávání lidí se nenaplní a začnou kupovat zdražené zboží. Deflace ohrožuje schopnost splácet hypotéky, proto potřebujeme inflaci. Zdraží pouze dovozové zboží, že se tady už skoro vše dováží nějak neřeší. Pomůže prý to domácím výrobcům, ti prý nezdraží a lidi budou více kupovat jejich zboží. Že i oni zdraží, protože budou mít dražší vstupy, energie, dopravu, to už neřeší. Tak obrovský diletantismus na takovém postu jsem nečekal.

11 0
možnosti
DR

Bohužel jsem tu televizi vypnul moc brzo, asi jsem přišel o další perly, prý tam tvrdil, že po jejich zákroku se zvýší úroky, což v kontextu se snadnějším splácením hypoték už nechápu vůbec.

6 0
možnosti
ZK

Z98d89e24n20a 73K37o87č43í

10. 11. 2013 20:15

Pane Streit několikrát jsem vám v jiných diskuzích psala, že národní měna není žádnou výhrou. Jiní diskutéři horovali, jak je výhodné, že ČNB může ovlivňovat kurzy a tím podporovat zdravý vývoj hospodářství..... Já jsem těmto zastáncům Václava Klause říkala jaká je to blbost a naopak, jsem hájila přijetí EURA, které by zamezilo nesmyslnému ovlivňování kurzů.  Byla jsem většinou označovaná za erohujera.....  

Když náhle se kurz změnil začínají moji kritikové ČNB vytýkat to, za sami vzývali jak zlaté tele. 

PS - nevěřím, že ČNB má tak velké zásoby oběživa, aby mohla dlouhodobě kurz ovlivnit. Napadá mě myšlenka, jestli náhodou nebyla vypuštěna fáma, že ČNB kurz ovlivnila uměle, když se objevil na Forexu přebytek CZK.

2 9
možnosti
JF

Pani Koči jste eurohujer. Vypadá to tak, že i nová vláda budou eurohujeři. Teď je jenom potřeba navnadit stav, že je lepší mit euro než korunu, různými rádoby devalvacemi koruny. Jinak paní Koči, jako správný euroheujer nám řekněte, jak velkou částkou zatížíme občany ČR přijetím eura?

4 3
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...