Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

IJNovak

22. 3. 2009 11:25
Navrhnout smysluplné řešení je dílem týmů

Ne jenom několika troufalých spasitelů!

0 0
možnosti

Streit

22. 3. 2009 11:43
Re: Navrhnout smysluplné řešení je dílem týmů

Jo, aby nebyl nikdo zodpovědný. :-(

0 0
možnosti

krab

21. 3. 2009 23:50
Svalovat to na bankere je nemravne

Ze se bankeri napakovali je v mnoha pripadech pravda. Ovsem videt v nich viniky je naramne jednoduche, lacine a... nepravdive. Je to jako svadet obdrzeny gol na rozhodciho - ano, rozhodci ten gol odpiskal, ale ne proto ze si ho vymyslel, ale protoze nas mancaft udelal chybu (abstahuji od korupce :-))

Shodit to bankere a udelat z nich obetni beranky je mozny, ale tim jen ulevite svemu vzteku a priste se tenhle prusvih stane znovu, protoze jste vubec nevyresil zakladni problem.

Bankeri by byli samozrejme radi, kdyby banky dal prosperovaly. Brali by svoje miliony i nadale, takhle maj smulu. Je v jejich zajmu, aby banka nepadla. Pochopil bych, kdyby jeden banker - mizera si nakrad, pochopil bych kdyby jedna banka krachla kvuli neschopnosti. Ale krachly skoro vsechny! Neznamena to spis, ze je chyba v systemu a ne v nich? Skutecnym vinikem je FED, ale to je uz na jinou debatu.

0 0
možnosti

krab

21. 3. 2009 23:45
Jste nekonzistentni

Pane Streite, celou dobu ctu a prikyvuju a... najednou koukam, ze se sam popirate.

Spravne napadate dotovani jednech obcanu (co si koupi auto) jinymi obcany (co si kvuli te dani na dotaci nekoupi nabytek / strechu / zimnik) a pak schvalujete uplne identickou dotaci ve prospech majitelu uctu (pojisteni vkladu) jinymi obcany, kteri tolik penez nemaji nebo maji vice a to dotovano neni nebo maji penize v jinych nez hotovostnich uctech.

Nevim, co je na znarodneni bank kapitalistickeho. Pozdejsim prodejem akcii akorat mozna zmirnite ztratu, ale ke ztrate samozrejme logicky musi dojit - jinak by ty banky nekrachovaly. Tu ztratu zaplatite vy i ja, neboli prijdeme o prachy. Kdyz banky nechame krachnout, tak prijdeme o prachy vy i ja. Jedinej rozdil je ze v tom pripade prijdeme o min penez - protoze to bude bez mezistupne na "statni spravu".

0 0
možnosti

Streit

22. 3. 2009 11:57
Re: Jste nekonzistentni

Dáváte nelogické argumenty. Ta ztráta v bankách buď je, anebo není. Jestli je, tak ji nezakryjeme tím, že do nich budeme pouštět peníze přes dosavadní špatné hospodáře. To nejsou NAŠE peníze? Že se tam při takové systémové situaci musí poslat, je jasné - a také se tak postupuje. A já jen tvrdím,že bych je tam poslal, ale už ne dosavadním vlastníkům,kteří místo kajícnosti si ještě přilepší.

Nemůžete v tomto rozměru nechat padnout vklady. Zaprvé by se to netýkalo jen několika bank,ale celého systému, a za druhé nejde jen o vklady jako takové, ale o hotovost na účtech jako součást platebního styku.  Bez toho se ekonomika neobejde. Peníze na účtech patří klientům. Nikdo je bankám ani nedaroval, ani nejde o investici. Kdo investoval třeba do cenných papírů, je to jeho rozhodnutí, protože chtěl vydělat více, a tak riskoval. Vklady na účtech musí garantovat stát, protože je přes bankovní dohled a jiné aktivity centrálních bank (viz ten FED) spoluodpovědný.

0 0
možnosti

pavel64

21. 3. 2009 13:41
Pěkné

Ano, je to tak.

0 0
možnosti

rybizek

21. 3. 2009 5:35
Jasne napsano!

R^

0 0
možnosti

dino_na_idnes

20. 3. 2009 20:53
Máte pravdu,

bohužel celá západní civilizace stojí na žití si nad poměry a sociálním systému, který se nahoru nad hladinu udržitelného snaží vytáhnout co nejvíce lidí.

To, co přijde, si nezaslouží označení povodeň, ale potopa, kvůli níž Noe začal stloukat archu. Bohužel dnes se archa nestlouká, ale ve velkém se rozdávají koupací čepice.

0 0
možnosti

kion123123

20. 3. 2009 19:02
Karma

bohužel, je to takR^

Jinak zajímavý článek na Národní myšlence(originál zde):

http://euobserver.com/9/27793/?rk=1

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...