Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Radek0075

30. 6. 2008 17:48
Copak, došel vám dech?

Tak si skočte na trh pro Érvejs.

0 0
možnosti
DS

Streit

1. 7. 2008 8:35
Re: Copak, došel vám dech?

Ne, jen netrávím život na internetu.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

30. 6. 2008 16:06
omlouvám se za chyby

0 0
možnosti
RK

Radek0075

30. 6. 2008 16:05
pokračování 2

Nechápu proč jejich komunitu urážíte,

myslíte si že se nedokážou živit poctivě?????  Cizinecká policie každou chvíli provádí zátah na stavbách, rozhodně bych netvrdil, že si firmy najímají Ukrajince na práci na černo, všichni zaměstnavatelé vyžadují pracovní povolení a zdravotní pojištění. Jestliže víte o opaku, pak je vaší povinností tuto skutečnost hlásit na nejbližším oddělení Policie ČR. To snad ale víte. Až nás budete příště porovnávat s nějakou zemí, když už budete chtít zůstat v Evropě, zkuste U.K., nebo Německo. Osobně jsem rád, že se nemáme "tak dobře" jako na Balkáně.

0 0
možnosti
DS

Streit

30. 6. 2008 16:40
Re: pokračování 2

Španělsko je na Balkáně? Bulharsko není v EU, aby mělo stejné závazky?

Vy jste zaměstnán jako PR pro nějakou nadnárodní firmu? Jinak si vaši demagogii neumím vysvětlit.

Ano, z Vietnamců, kteří už jakot trhovci vydělali (nebo na nich vydělali), se posléze stávají ctihodní obchodníci. To je normální cesta, nejen této komunity. Právě proto nikoho neurážím, ale jak je vidno z článku, vážím si pracovitosti Vietnamců.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

30. 6. 2008 16:05
pokračování

Není také pravdou, že by se na trhu prodávali jen falzifikáty cizích značek. Často tam celní správa zadrží ručníky s krtečkem, CD s Gottem, nebo Vondráčkovou. Ochranná známka tady není jen pro firmy, které si důvěru ve svojí značku museli zasloužit, ale také pro nás spotřebitele. Jestli by se na to celní správa vykašlala (což neudělá, jelikož nás k ochraně ochranných známek zavazují mezinárodní smlouvy), tak se můžeme dočkat falzifikátů prakticky všeho. Už takhle člověk žasně kde všude se vyrábějí (a hlavně kdo je vyrábí) cigarety Marlboro, Karlovarská Becherovka, Uherák, aj.   To co píšete o Vietnamcích jsou zase hloupé kecy a myslím si že většina z nich se s takovým nesmyslem neztotožní. Existuje celá řada kamenných obchodů, ale i stánkařů, v nichž Vietnamci prodávají zcela legálně textil který si nehraje na žádnou světovou značku, v Praze je spousta malých obchůdků s potravinami, ovocem a zeleninou, jejichž majiteli jsou právě Vietnamci.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

30. 6. 2008 16:03
Především mícháte hrušky s jabkama.

Nechápu, proč by výrobek s Číny nemohl garantovat kvalitu.Ta totiž nemá se zemí původu absolutně nic společného.To je jako tvrdit, že ve všech českých hospodách vařej vynikající knedlíky a točí skvělé pivo.  Značkový textil se vyrábí pochopitelně s kontrolovaných a mnohdy kvalitativně daleko lepších látek než ten neznačkový, respektive padělaný. Společnost vlastnící onu značku bedlivě sleduje gramáž, zda látka nemá kazy, jaké jsou použity barvy, má vlastní střihy, které zaručují že oděv nebude tlačit, že bude dobře sedět na těle, kontroluje zapošívání nití, jejich kvalitu, pochopitelně zaměstnává návrháře... Není pravda že trhovci prodávají to samé a jak spekulativně uvádíte, vyráběné ve stejných továrnách. To že tam pracují děti je také pavlačová informace.Rozdíl v použitých materiálech je patrný na první pohled a ještě patrnější po prvním vyprání.  Jestli chcete tvrdit, že tričko Adidas vyrobené v Číně je vlastně falzifikát, co je potom auto Toyota vyrobené v Kolíně.Také falzifikát?

0 0
možnosti
S

StumedlazOltecu

30. 6. 2008 15:48
Pane STREITE..

Jen aby to z toho Jitexu   četli...

Mám   vážné  obavy,že to bude složitější..

0 0
možnosti
PM

ptasek

30. 6. 2008 12:48
Asi to nebude tak jednoduché a jednoznačné, ...

... jak nám to tu dnes pan Steit napsal. Souhlasím, že domoci se někdy práva je těžké, ne-li nemožné. A ne jen u nás, protože byrokracie je všude ve světě. Trufám si tvrdit, že každý stát, ba i nepatrná zemička, má svou "kancelářskou perlu".

Nemohu však souhlasit, že se u nás pořádají nějaké pogromy na chudáky trhovce za státní peníze a májí z toho zisk jen nadnárodní společnosti, atd., atd. Člověku by se spíše chtělo říct bla, bla, bla.

Co by jste třeba řekl, pane Streit na to, že tím, že se ty padělky zabavují, se ochraňuje i náš, malý, či velký, producent? Ono totiž ubohý uzurpovaný trhovec není idiot, aby prodávál plagiát Jitexu, když přece jenom ten Adidas je známější. Ale tím, že prodá Adidas za 200, neprodá už Jitex za 250! Víme? Nebo nechceme vědět? Nemám nic proti tomu, aby se bušilo do něčeho nekalého, ale na druhou stranu se to nekalé nesmí uměle vytvářet.

0 0
možnosti
DS

Streit

30. 6. 2008 14:18
Re: Asi to nebude tak jednoduché a jednoznačné, ...

Holt ten Jitex bude muset vyrábět buď laciněji, nebo asi spíše se odlišovat kvalitou. Jinak by musel po vzoru Adidasu přesunout výrobu do Asie.

0 0
možnosti
DG

dj giovanni

30. 6. 2008 12:47
Neopisoval jste?

Od Ivana Hoffmanna? Tohle měl už na čt 24 včera před půlnocí, pokud ne tak sorry jinak raději uvádět pramen:

Rovněž monstrózní akce proti trhovcům, pořádané celní správou a obchodní inspekcí, ačkoliv mohou mít u některých xenofóbních občanů sympatie, nejsou ničím jiným, než námi placenou službou v zájmu mezinárodního kapitálu. Nevidím důvod, proč bych měl v daních platit, že stát aktivně vyhledává a zabavuje falzifikáty značek. Jak už jsem uvedl, občanům nebo menším firmám se o takovém komfortu při ochraně jejich práv nemůže ani zdát.

0 0
možnosti
DS

Streit

30. 6. 2008 12:58
Re: Neopisoval jste?

Článek jsem napsal včera odpoledne a vůbec nevím, na co a na koho mě odkazujete.

Naposled jsem opisoval ve škole. Opravdu to nemám zapotřebí.

Na druhé straně, jestli někdo uvažuje obdobně jako já, jsem rád.

0 0
možnosti
S

Seniorintelektualka

30. 6. 2008 12:25
Pane Zrcku...i tak..

Noc   tak   moudrého a trefného   tady   tak rok   nikdo nenapsal..To, že   Vás   v  trestní   věci   odkáží    do  sféry   občansko-právní, to je strašné..

Autorovi   dávám  karmu..

0 0
možnosti
Z

zcek

30. 6. 2008 12:08
musíte ukrást hodně

Musíte ukrást opravdu hodně, aby vás soud místo uvěznění začal chránit... Jsem též toho názoru, že nadnárodní firmy na střední Evropě včetně CZ neuvěřitelně rýžují. Ovšem chyba je taky v nás, že jsme jako národ schopni za ty tepláky Adidas ty 3 tis dát. Kdyby jim tam visely a neprodaly se, tak si to rozmyslí. Ale my je dáme, tak proč by neprodávali??? Ochrana od policie ve formě nahánění trhovců je drsná. Jsou tu i jiné segregace - např. teď odcházím od nadnárodní firmy, která evidentně odměňovala své pracovníky podle státu, kde jsou. Nikdo mi nikdy nevysvětlil, proč naši rakouští kolegové mají od firmy 150 euro měsíčně důchodové připojistění, a my v CZ nic. Proč mají o týden dovolené víc, a my ne. No - protože jsme druhá kategorie, že ano. Ale to je jiné téma.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...