Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A ty, MORHHO

24. 12. 2010 16:00
Naprostý souhlas !

Jenom k tomu WikiLeaks: to jsou zveřejňovány diplomatické depeše, ne  záznamy a operace tajných služeb. R^[>-]

0 0
možnosti

A ty, MORHHO

24. 12. 2010 16:01
Re: Naprostý souhlas !

A přeji Vám příjemné svátky ,hodně zdraví a vše nejlepší do dalšího roku ! R^[>-]R^

0 0
možnosti

vladimir.t.gottwald

23. 12. 2010 21:14
Jo, jo.

Je to tak, bylo to tak a bude to tak. - Politici jsou lidé, a lidé nejsou dokonalí. Kdyby dokonalí byli, bylo by vcelku zbytečné vymýšlet a zlepšovat systém zvaný demokracie; taky ostatně nedokonalý. Akorát - vzhledem k tomu, že lidé holt dokonalí nejsou - z těch nedokonalých jediný perspektivní. ;o)

0 0
možnosti

Streit

25. 12. 2010 19:27
Re: Jo, jo.

Někdy se zdá, že ta nedokonalost je u politiků nějak horší. Nebo jen zjevnější? ;-) R^

0 0
možnosti

chudacek.blog.idnes.cz

23. 12. 2010 20:46
Pěkný článek,

plně s Vámi souhlasím.

Je to však jen kritika. Bylo by třeba nalézt a uskutečnit řešení, jak se z této situace dostat. To však nebude snadné. Demokracie předpokládá politicky vyspělé obyvatelstvo a to bohužel není nikde. Trochu se tomu dle mne snad blíží Švýcarsko (to však moc dobře neznám), Skandinávské země a Nizozemí. Ale i tam je hodně levicového, pravicového a "středového" populismu. Korupce v těchto zemích v politice však moc není. A v zahraniční politice levicové strany omezují přehnanou závislost na politice USA. A pravicové a liberální strany zase - byť jen trochu - tlumí přerozdělovací sklony levicových stran.

Přeji Vám příjemné prožití vánočních svátků a mnoho štěstí v novém roce!

0 0
možnosti

Streit

25. 12. 2010 19:25
Re: Pěkný článek,

Děkuji, všechno nejlepší!

0 0
možnosti

darny

23. 12. 2010 16:08
Hezké svátky všem čtenářům, psavcům

a hlavně panu Streitovi.

0 0
možnosti

Streit

23. 12. 2010 20:09
Re: Hezké svátky všem čtenářům, psavcům

Děkuju pěkně a přeji všem šťastné a veselé Vánoce :-) R^

0 0
možnosti

Monokulturalista

22. 12. 2010 20:30
Pane Streite - důležité

S něčím nesouhlasím. Např. nesouhlasím s tím, že politici v kauze Drobil i další čeští vrcholoví politici jsou diletanti. A že politici a diplomaté, kterýchse týká WikiLeaks, jsoutaké diletanti. Diletanti jsou neodborníci, ti kteří něco neumějí. A tihle lidi neodborníci nejsou. Jsou to gauneři, morální ubožáci a všehoschopní zm...di, kteří moc dobře vědí, jak co nejvíc zneužívat systémy, ve kterých působí.

0 0
možnosti

Monokulturalista

22. 12. 2010 21:02
Re: Pane Streite - důležité

Ten příspěvek výše je spíš taková technická připomínka. Tento příspěvek je mnohem důležitější. O kauze WIKILEAKS: Já jsem přečetl mnoho zpráv o této kauze z alternativních zdrojů. A myslím si, že je to dílo tajných služeb (které jiné než CIA/ Mossadu). Nejedná se nejspíš o oficiální akci, která by byla řádně zaprotokolovaná. Pravděpodobně se jedná o neoficiální, pokoutnou akci nikoliv celé tajné služby, nýbrž jen jedné její části, která reprezentuje určitou mocenskou skupinu. Naprostá většina amerických politiků (a to klidně i prezident a min. zahraničí) o ní nevědí. Motivy pro vytvoření této kauzy:

0 0
možnosti

vzdor zrušení účtu nejsem ovcí

22. 12. 2010 17:30
No já tedy nevím

Já bych předpokládal, že pokud existují nějaká spiknutí, tak jsou v pozadí a politici jsou využíváni opravdu jenom jako slaboduché figurky. Tím pádem se o případném spiknutí z WikiLeaks ani nic dozvědět nemůžeme, protože Ti tuponci ani nevědí, co dělají.

Co se týče Jugoslávie, to byla velká a ve své době velmi úspěšná země. Četl jsem určitou "konspirační" teorii, že jako výkladní skříň na socializmus dráždila bankéře, kteří jí nadále odmítali půjčovat, nechali vykrvácet a válka už byla jen následkem. Což se samozřejmě hodilo západním zemím, které potřebovali Jugoslávii (a vlastně celý východní blok) jako nové odbytiště, ne jako konkurenci.

Ale nevím, velkým financím příliš nerozumím a nejsem schopen tu teorii zodpovědně vyhodnotit. Určité její prvky by smysl dávaly.

0 0
možnosti

Monokulturalista

22. 12. 2010 20:21
Re: No já tedy nevím

Už více než 100 let mají enormní vliv na rozhodování států velké nadnárodní koncerny. Kdo si myslíte, že rozpoutal 1.světovou válku? Politici. Jenže politici to udělali na objednávku obřích koncernů (oceláři, zbrojaři, uhlobaroni, především ale bankéři). Většina válek 20.století byla téhož druhu - tzv. imperiální války. A to dokonce i válka ve Vietnamu: Američtí politici nechtěli vyhrát a porazit vietnamský komunismus, nýbrž jen nakrmit své zbrojaře a bankéře. O rozpadu Jugoslávie: Čím je stát menší, tím menší klade odpor nadnárodním korporacím a cizím elitám. Vezměte si např. Polsko. Polsko je velké, zle při různém vyjednávání a handlování zatápí např. EU. Kdyby nebylo jedno Polsko, nýbrž Polsko rozdělené např. na čtvrtiny, byl by vliv těch polských čtvrtin mnohem menší. Takže čím rozdrobenější je Jugoslávie a Srbsko, tím výhodnější je to pro cizí elity a nadnárodní korporace. Další zajímavý aspekt: financování a dluhy. Bombardování

0 0
možnosti

RexT

22. 12. 2010 13:23
Diletanti

On něco o diletantech naznačil již případ Srba, který, až údajně důstojník kontrarozvědky, zpackal i obyčejnou nájemnou vraždu (Sabiny Slonkové pro ty, co si nemohou vzpomenout). Jestli tam takoví "experti", placení z našich daní, jsou všichni ... potom Bůh ochraňuj naši zemi.

0 0
možnosti

Streit

22. 12. 2010 13:56
Re: Diletanti

Ani poctivě vraždit to neumí, co? ;-D

Ale to jste převeksloval domů:

http://streit.blog.idnes.cz/c/168808/Politicke-kryti-vseho-schopnych-diletantu-Drobil.html

0 0
možnosti

Lex Barker

22. 12. 2010 1:44
hm

pane Streite,pane Matejko, cekame na Vase vyjadreni ke kauze Dobil!!!!!!!!

0 0
možnosti

Streit

22. 12. 2010 9:45
0 0
možnosti

iluminat

21. 12. 2010 23:48
zajimave jak ted lide objevuji Ameriku az kdyz si prectou

wikileaks, kdo si obcas zalistoval v historii, ne v ucebnicich, ale v historii tak uz davno prisel na to ze je rizena lidmi, tudiz nemehlama. A ze vlady vse delaji zadeli, takze kdyz prijde rec na spiknuti, tak se valim smichy. Zadna vlada, nebo "intelignence" at uz je to CIA, KGB, ci MOSSAD, nejsou neceho tak inteligentniho schopni. Divim se ze kdyz lide vidi treba film Valkiria, tak si neuvedomi ze  ti chytrolini to vse vymysleli zadeli. A nebyla jen Valkiria, a taky nechapu cechacky co si mysli ze vsichni ostatni jsou chytrejsi.

Ani 9/11 neudelala zadna vlada, ani saudska, to udelalo par chytrych silencu, bohuzel svoji chytrost uzili na nic. A lidi netrkne ze ve Wikileaks neni ani zminka o zadnem popularnim spiknutim. Kde nic tu nic. A ze se snazi.

0 0
možnosti

Streit

22. 12. 2010 9:46
Re: zajimave jak ted lide objevuji Ameriku az kdyz si prectou

No, zas tak překvapený jsem nebyl

0 0
možnosti

corrado

21. 12. 2010 15:52
Tentokrát

absolutně bez výhrad...R^

0 0
možnosti

Streit

21. 12. 2010 16:05
Re: Tentokrát

Dík

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...