Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Policii nevěřím, když nahrávku z metra dva měsíce utajovala

Když se stane nějaká bankovní loupež, minimálně TV Nova velmi brzy ukazuje nahrávky bezpečnostních kamer s podobou lupiče. Jde přece o to, aby ho co nejdříve někdo identifikoval.

Brutální napadení

 

Rozum mi zůstává stát nad tím, že v případě odporného zločinu cikánského gangu kapsářek a násilníka se tak nestalo. Už z preventivních důvodů měly být podoby všech v režimu „Wanted“ na veřejném pranýři. Nevěřím výmluvám o tiché operativní práci policistů.

Možná i pátrali, ale dá rozum, že s pomocí veřejnosti by mohlo jít vše rychleji. Po více než dvou měsících už vzpomínky blednou. A také zločinci mohou být už někde v Rumunsku. Železo je třeba kout, dokud je žhavé.

Připadá mi to celé jako hloupé mlžení. Mám jiné vysvětlení. V rámci politické korektnosti se vrchnost – nevím, zda policejní nebo politická – rozhodla dále nejitřit majoritní veřejnost. Zhruba ve stejnou dobu se stal zločinný incident v Novém Boru, kde Cikáni napadli hosty herny dokonce s mačetami. A v poslední době toho prostě bylo ze strany Cikánů příliš. Už se dost dobře nedá etnikum pachatelů tajit. Tak byly tyto brutální záběry uloženy na dva měsíce k ledu.

Tady vidíme, kam vede takové strkání hlavy do písku. Ale odpor veřejnosti pomalu začíná situaci obracet. S potěšením jsem zaznamenal, že už i veřejné sdělovací prostředky porušily etnické embargo a o pachatelích hovořili jako o Romech. Až bude řeč o Cikánech, bude situace v normálních kolejích, kdy bude všem měřeno stejným metrem.

V tomto kontextu mě smutně pobavila dnešní zpráva, že podle „romských aktivistů“ by prý „úprava legislativy měla umožnit a zajistit, aby Romové měli své zástupce na radnicích, v krajských zastupitelstvech i v parlamentu, což by pomohlo řešit problémy menšiny a ghett“.

Tak to mě tedy opravdu rozlítilo. Kde byli ti „romští aktivisté“, když bylo potřeba udělat pořádek tam, kde toto etnikum páchá zločiny včetně násilí? Proč za štědré dotace aspoň nemudrovali? Úplně se vypařili. Zaznamenal jsem je jen jednou, když útok mačetami bagatelizovali jako běžnou hospodskou rvačku vyprovokovanou mladíkem, který neměl podle jejich mínění v hospodě co dělat. Takovéto vnímání ze strany Cikánů potvrdil i pan Patrik Banga.

Teď chtějí kvóty do zastupitelských orgánů. Zase tedy volají dokonce o uzákonění pozitivní diskriminace. Prý budou „romskou problematiku“ řešit. A já si teda myslím pravý opak.

Dost bylo pozitivní diskriminace! Dost bylo „politické korektnosti“! Dost bylo pštrosí politiky! Dost bylo falešných eufemismů! Problémy je třeba nejdříve pojmenovat a teprve pak je řešit.

Jestli chtějí „romští aktivisté“ působit na tento proces, mají pole neorané dovnitř své komunity. Tam však nedokázali nic. Ani se o to nesnažili. Zase jen chtějí kvóty na pohodlný život.

 

 

 

Autor: Dušan Streit | úterý 11.10.2011 14:05 | karma článku: 48,07 | přečteno: 17467x
  • Další články autora

Dušan Streit

Může zákeřný lhář Pavel Machaček beztrestně pomlouvat?

Jeho chování a podlé lži už překračují míru, co si musím nechat od nějakého zakomplexovaného rýpala líbit. Překračuje to už únosnou hranici a je to na hraně trestného činu pomluvy.

25.2.2014 v 11:42 | Karma: 5,77 | Přečteno: 829x | Diskuse| Hyde park

Dušan Streit

Cenzoři na blozích iDnes, děláte to špatně

Za „užitečného idiota“, sračku nebo prdel - výmaz, za sprostou pomluvu nebo podlou urážku - nic. Útoky „ad hominem“ na autora nevadí. Nebere se v úvahu kontext tvrdší odpovědi, jsou ponechávány provokace nebo vyložený stalking, ale odpověď autora ve stylu, „jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá“, je zcenzurována.

24.2.2014 v 15:29 | Karma: 7,23 | Přečteno: 1484x | Diskuse| Hyde park

Dušan Streit

Vyrůstají stále noví hlupáci

Ani za komunistů nebyli jen prospěcháři a šíbři. Kromě mlčící - nebo umlčené - většiny však se režim opíral také o zapálené komunisty a svazáky, kteří tu pokryteckou a utopickou ideologii nadšeně „žrali“. To oni dělali stafáž tomu marasmu.

24.2.2014 v 14:15 | Karma: 37,05 | Přečteno: 2953x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Tymošenková prezidentkou? Výsměch právu, idejím i mrtvým

Čeho Ukrajina dosáhla? Místo zloděje Janukoviče chce být prezidentkou mega zlodějka Tymošenková. Stojí ten rozbitý Kyjev, rozvrácený stát a desítky obětí za to? Stane se Ukrajina součástí západní civilizace? Zlepší se ekonomická situace obyčejných lidí?

23.2.2014 v 20:21 | Karma: 47,69 | Přečteno: 19614x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Je naprosto jasné, která strana rozpoutala ukrajinské peklo

Dnes budu stručný. Je tak průzračné, kdo vyvolal a je zodpovědný za masakry na Ukrajině, že pokud to někdo nechápe nebo nechce chápat, tak zaslepenost je tím nejshovívavějším hodnocením.

21.2.2014 v 10:04 | Karma: 41,70 | Přečteno: 4169x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Doložte, že je Země kulatá, šokoval slovenský vysoký státní úředník

30. dubna 2024  16:18

Blízký spolupracovník slovenské ministryně kultury Martiny Šimkovičové Lukáš Machala dal najevo...

Válek představil prezidentovi plán rozvoje zdravotnictví. Řešili i ministra pro vědu

30. dubna 2024  13:34,  aktualizováno  16:07

Prezident Petr Pavel přijal ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09). Představil mu...

Opilý řidič naboural šest aut. Na pumpě pak rozlil benzin a hrozil, že se zapálí

30. dubna 2024  15:50

Opilý cizinec zaměstnal v sobotu ráno prachatické policisty. Nejdřív naboural šest aut, pak na...

Není to o lajcích a na TikToku nebudu, říká budoucí ministr pro vědu Tuleja

30. dubna 2024  15:37

Pavel Tuleja, který má být příští týden jmenován novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace za TOP...

  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...