Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

derik

25. 7. 2010 21:23
Konec poznamek

Pro uplnost. Vase nazory jsou mi velmi blizke a rad ctu Vase velmi dobre napsane clanky (zejmena ohledne domaci politiky). Prave proto se snazim alespon trochu zmenit Vas nazor (jinak by mi to samozrejme nestalo za to). Snad se mi podari alespon Vase zamysleni, ze aut a nehod je uz moc, a jinde se kvuli tomu jezdi jinak, i za cenu nizzsich rychlosti. Prakticky vsechny severovychosni staty USA maji maximalni rychlost na dalnici 65 mil/hod, co je 104.6 km/hod. Jeste jednou, maximalni rychlost 104.6 km/hod, a to jen na dalnicich (a jsou to velmi dobre dalnice).

0 0
možnosti
DS

Streit

25. 7. 2010 21:45
Re: Konec poznamek

Díky, já odbočím. Víte, v některých směrech je pro nás USA policejní stát.

A ta stovka na dálnici je přehnaná. Samozřejmě neplatí, když se nějaká celebrita (hokejista, fotbalista, golfista, herec) řítí ve svém ferrari nebo lamborghini trojnásobnou rychlostí. Zaplatí pokutu a ze zbytku ho vyseká advokát ) pokud se nic nestane). Kdyby měla platit upřímnost, tak by se neprodávala auta jedoucí přes 300.

V Německu na některých dálnicích není omezení žádné a také to funguje. V tom to není.

Proto to chce rozum. Nemám rád přehnaná omezení "na chudý lid".

A u nás jsou některá omezení rychlosti jen buzerací, aby za zatáčkou mohli vybírat pokuty.

0 0
možnosti
H

hele77

25. 7. 2010 21:16
Jo holt řadě řidičů chybí elementární trocha

ohledulnosti a velkorysosti, evidentně i autorovi tohoto blogu, tací se potom psychicky deptají že si někdo dovolí je drobně omezit na hlavní, což je naprosto legální, když vidí že někomu nevyjde předjíždění tak namísto aby zpomalili a brzdili tak blikají jak idioti, když se někdo dopustí chyby tak namísto velkorysého gesta toho co tu chybu  napravil si  tlučou do své hloupé hlavy, neštěstí je takovéhle předjet to je ponížení stejné jako bláznovi ukázat vztyčený prostředník. 

Měl jsem jednoho kolegu co když nezlikvidoval jedno auto každý rok tak to byl zázrak, agresivní blázen, neschopný řidič a tohle byl ten co nám stále dokola mlel jací to ti druzí jsou hrozní co ho furt omezují a ohrožují a jak tyhle vždycky stíhá předjede zastaví a ztrestá. No ale spíš bych řekl že když tohle udělal tak dost často na tu papulu musel dostat  sám, vztekloun to sice byl ale coby rváč tak dost velká slabota.

Tací by rozhodně měli být včas vyřazeni ze silničního provozu na doživotí.   

0 0
možnosti
DS

Streit

25. 7. 2010 21:30
Re: Jo holt řadě řidičů chybí elementární trocha

1) Proboha, neházejte mě do jednoho pytle s agresivními blázny. Nikdy jsem nezavinil nehodu a neměl jsem žádnou aspoň 10 let.

2) Ohleduplnost je hezká, také pouštím auta, která by jinak nemohla projet, ale zásadu přednosti nemožno bagatelizovat jejím vynucováním.

3) Kdyby bylo po vašem, nemusela by být řádná pravidla, jen policajti, co budou kontrolovat rychlost. A pomalejší dostane medaili.

0 0
možnosti
D

derik

25. 7. 2010 20:39
Poznamka k Vasemu clanku - 2

"Vzpomněl jsem si na všechny ty agresivně se cpoucí řidiče z nájezdových pruhů. ... Já jsem však dnes a denně svědkem toho, jak řidič vjíždějící na hlavní prostě předpokládá, že mu uvolníte pravý pruh přejezdem do levého nebo že prostě budete za ním brzdit."

Nejste moc prisny, nebo se tak doma opravdu jezdi? Kdyz je ridky provoz, tak je mozne a slusne zaradit se vcas do jineho pruhu. A kdyz ne, tak prichazejici ridic ma mit stejnou rychlost a nema mit problem se zaradit to mezer 50-100 m mezi auty. Je ohleduplne trochu pribrzdit aby se ta mezera zvetsila a zvysil se pocit bezpeci. Kdyz je husty provoz nebo zacpa, tak ridici pouzivaji pravidlo zipu a stridave se zarazuji. Obe situace jsou "neagresivni". Uz jen proto ze se jezdi denne (a vzdy nekdo umre nebo je zmrzacem) a kazdy je rad kdyz mu nekdo jiny oplati ohleduplnost a slusnost. Se zarazovanim je treba pocitat a brat to jako prilezitost k lehkemu konani dobrych skutku (auto 1 bod, truck 2 body).

0 0
možnosti
EK

Deleter

25. 7. 2010 20:48
Re: Poznamka k Vasemu clanku - 2

Opět máte pravdu. Paradoxní však je, že pokud při jízdě na dálnici uvolníte pravý pruh přejetím do levého, tak se to dá za určitých okolností považovat za porušení pravidla, že se jezdí vpravo, při pravém okraji vozovky. Nicméně přínos pro plynulost provozu je nesporný a samozřejmě převažuje.

0 0
možnosti
D

derik

25. 7. 2010 19:48
Poznamka k Vasemu clanku -1

"A mnohdy je sváteční a pomalu jedoucí řidič větším ohrožením silničního provozu než ten rychlejší, pokud nejezdí agresivně. I pomalý řidič si může agresivně vynucovat přednost nebo záměrně jet v padesátce pětatřicítkou a ještě blokovat rychlejší pruh."

To si delate legraci? Kdyby kazdy jezdil svatecne a pomalu, tak by nebylo tolik mrtvych a zrmzacenych lidi. Verejne komunikace jsou pro kazdeho, i pro svatecni ridice. Ano, cerstvy drzitel licence, cizinec tapajici po neznamych cestach, maminka vezouci deti do skolky, stara babicka jedouci do kostela, 80-ti lety vedecky pracovnik, atd. muze jet pomaleji. No a co? Pro ty co touzi jezdit rychle jsou zavodni okruhy, a ti kteri by pry neco nestihli muzou vstat rano driv. Co mi muze vadit, ze prede mnou nekdo jede pomalu aby se citil bezpecne? Ze sam jedu take bezpecne? A kdyz nebude vhodna situace na bezpecne predjeti, tak budu o neco dele poslouchat zajimave radio. A co ma byt? Ale ze bych tim byl ohrozen?

0 0
možnosti
EK

Deleter

25. 7. 2010 20:43
Re: Poznamka k Vasemu clanku -1

Máte pravdu, ale jede-li někdo 30 tam, kde se smí (a dá bezpečně) jet 90, tak něco není v pořádku. Navíc je slušné, jedu-li takto výrazně pomalu a nejde mě předjet, sem tam uhnout ze silnice a tu kolonu za sebou pustit. Ale jak říkám, obecně máte pravdu.

0 0
možnosti
D

derik

25. 7. 2010 18:17
Ve VA by slo o "bezohlednou hazardni" jizdu

(reckless driving). Pise se ze "Podle police jel řidič passatu po hlavní silnici rychlostí 120 kilometrů v hodině. V místě je přitom povolená rychlost 80 kilometrů." Ted jsem si to prepocital na mile. Jel 74.6 a limit byl 49.7. To je rozdil 24.9 mil za hodinu. Ve Virginii se prekroceni o 20 mil povazuje za "reckless driving". A za to muze byt az rok vezeni, $2500 pokuta, 6 mesicu bez privilegia ridicske licence (ano, oni povazuji za privilegium mit opravdeni jezdit u nich po verejnych komunikacich na ktere nema kazdy automaticky narok). I kdyz jede bez nehody. A jak jsem uvedl drive, tak protoze prekrocil povolenou rychlost, tak pozbyl prava na jakoukoliv prednost v jizde. Jiste, ve VA je to prisnejsi, ale jezdit je bezpecnejsi.

0 0
možnosti
DS

Streit

25. 7. 2010 18:42
Re: Ve VA by slo o "bezohlednou hazardni" jizdu

Jenže u nás to v zákoně není. A omezení rychlosti je administrativní opatření, zatímco přednost v jízdě je první přikázání pro přežití.

0 0
možnosti
D

derik

25. 7. 2010 17:21
Jinde je to 2x jinak

(1) Kdo prekracuje rychlost, ten ztraci jakekoliv pravo na prednost.

(2) Soudci nemusi plytvat casem na reseni zakladnich veci.

http://leg1.state.va.us/cgi-bin/legp504.exe?000+cod+46.2-823

A vysledek? Ve statu Viginia, USA se jezdi vyrazne lepe a bezpecneji nez v Cesku.

0 0
možnosti
H

hele77

26. 7. 2010 7:40
Re: Jinde je to 2x jinak

Tak by to mělo být a kdo ujede od nehody ten by samozřejmě měl být označen za viníka bez jakéhokoliv dalšího šetření.

Co se děje u nás to rozum zůstavá stát, zločinec za volantem těžce zraní mladíka hodí zraněneného do kufru odveze do lesa tedy de fakto ujede od nehody, dopustí se pokusu vraždy,  znemožní tak  udělat základní důkazy pro  posouzení viny, např. změřit alkohol ve své krvi a potom se začne vymáhat škoda na poškozeném autě od té oběti zločinu a znalci u soudu začnou z ničeho věštit kdo měl na nehodě jakou vinu, když ten hlavní důkaz o obsahu alkoholu v krvi řidiče chybí.

0 0
možnosti
8

837

25. 7. 2010 14:37
Toť přesmutný obrázek naší justice

kde namísto moudrých a ctihodných mužů a žen sedí tehle nemravný spolek bez rozumu a elementární pocitů toho co to je právo a spravedlnost.

Mezi tím čeho se dopustili ti dva řidiči je asi takový rozdíl jako mezi zabitím a vraždou, na jedné straně řidič se zmýlí a špatně odhadne situaci tedy rychlost blížícího se piráta a přetížení vlastního vozu, běžný omyl kterého se může dopustit každý, na druhé straně řidič který zcela zásadně překračuje povolenou rychlost o 40,- km, u takovéhleho překročení už se obvykle o nepozornost nebo omyl (přehlédnutí značky) nejedná tady jde o situaci kdy někdo zcela úmyslně ohrožuje ostatní účastníky provozu tak dlouho až se mu podaří někoho zmrzačit. A k čemu dojde naše justice, zločinec je prý ten co se zmýlil a ten co úmyslně ohrožoval je prý nevinen.

Ani bych se nedivil kdyby ten pirát byl členem téhle soudní mafie, protože ten rozsudek těžko rozumem chápat, tady byla vina dvou řidičů a na soudu bylo jen posoudit co je omyl a co je úmysl. 

0 0
možnosti
DS

Streit

25. 7. 2010 18:37
Re: Toť přesmutný obrázek naší justice

Když vás zabije lehkomyslný blbec, který při odbočování na hlavní nepočká a nenechá si rezervu, bude vám houby platné, že vás zabít nechtěl. Otázka subjektivních motivací je irelevantní.  Úmysl někoho zabít snad nemá nikdo.

Já se skutečně setkávám s idioty, kteří svou pomalou jízdu (hluboko pod povolenou rychlostí) používají jako trest pro rychlejší nebo pro ty se silnějším autem.

0 0
možnosti

Dr No

25. 7. 2010 0:12
Hloupá představa

že pravidla zajistí automaticky bezpečnost. Kde chybí mozek, tam žádná pravidla nepomohou. Autor článku, stejně jako páni soudci, zřejmě výše zmíněný orgán moc nepoužívá. Na křižovatce máte skoro vždy výhled na hlavní silnici nějak limitovaný - buď tvarem terénu nebo nějakými překážkami. Od okamžiku, kdy se rozhodnete vjet na hlavní silnici, do okamžiku, kdy tento manévr dokončíte, uplyne jistý čas. Pokud po hlavní silnici jede někdo tak rychle, že se z místa, kde jste jej ještě NEMOHLI VIDĚT, dostane až k vám za kratší dobu, než se vy stačíte zařadit, pak je podle fyzikálních zákonů vina jednoznačně na jeho straně - předpisy nepředpisy. Spoléhat na předpisy (v tomto případě jen na ty, které jsou pro mne "výhodné" - mám přednost a kašlat na jiné - omezení rychlosti) je projevem idiotismu, bohužel na našich sinicích velmi rozšířeného.

Mimochodem - v márnici nebo na kolečkovém křesle vám fakt, že jste při vaší POSLEDNÍ nehodě byl podle předpisů v právu, bude celkem houby platný ...

0 0
možnosti
DS

Streit

25. 7. 2010 9:54
Re: Hloupá představa

Ano, máte pravdu. Proto se dívám i periferně, když jedu na hlavní, jestli mi to tam nějaký blázen třeba i z polní cesty nešoupne. Stává se to pořád. Protože jsem opatrný, ještě jsem tady.

To ale neznamená, že si smí řidič vjíždějící z vedlejší myslet, že za určitých okolností má přednost. V márnici mu bude jedno, že řidič jedoucí na hlavní měl třeba prošlou lékárničku. Takováto relativizace nejdůležitějšího pravidla může vyhovovat akorát pojišťovnám, protože všichni budou spoluviníky.

0 0
možnosti

Ghost Dog

24. 7. 2010 19:18
nejlépe se jezdí v Praze..

..ale to venkovani nepochopí..

..agresivní tlačení se z připojovacího pruhu, nutící nebožáky na hlavní čtyřproudové silnici změnit pruh zprava do leva .. to je směšné, nezlobte se, ale takhle se přeci jezdí normálně a je slušností řidiče jedoucího po hlavní komunikaci uvolnit najíždějícím místo, nehledě na to, že na připojovacím pruhu mohu získat rychlost dostatečně vysokou, abych nikoho neomezoval..

.. v Praze by jste se se svými názory nedostal z vedlejší ulice ani za tři hodiny .. pohříchu Pražáci jsou na takové vjíždění zvyklí a nikdo na vás netroubí, nebo si neťuká na čelo, zkrátka jen sundá nohu z plynu a nechá vás se zařadit .. to v jiných městech nefunguje, tedy pokud ano, tak v takovém městě jsem ještě nebyl..

..se zbytkem souhlasím ..

..a aby nedošlo k nějaké mýlce, ač hrdý Žižkovák, v Praze nebydlím .. ale jezdit tam mi nevadí, vím co mohu očekávat...

0 0
možnosti
DS

Streit

24. 7. 2010 22:23
Re: nejlépe se jezdí v Praze..

Vždyť vy diskutujete k něčemu jinému. V takové dopravní situaci je tolerance věcí ohleduplnosti.  Sám pravý pruh často uvolňuji. Ale článek byl o zásadě přednosti. Je nebezpečné, když by se měla obecně vynucovat z vedlejší, třeba pod záminkou rychlosti. Proč by měl brzdit někdo na hlavní, když auto na vedlejší může chvilku počkat. Pozor, nemluvím o ucpaných silnicích.

0 0
možnosti
BB

Beldor

24. 7. 2010 15:07
presne..

Ano to je presne i muj nazor.Soud rozhodl spravne..Samozrejmne ridic ktery jel vetsi rychlosti je spoluvinik,ale ridic ktery mu nedal prednost je hlavnim vinikem nehody.... Videl bych to tak na 70:30...R^

0 0
možnosti
BW

Black Widow

25. 7. 2010 19:02
Re: presne..

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...