Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

erth

16. 3. 2012 1:48
-

chrání ministerstv školství investici? V jakém rozsahu? Jestli plzeňská práva mají 1800 studentů, pak jde o 4500 studentoroků. Náklad na jednoho studenta ze strany rodičů případně studentů samotných pro jednoduchost 100 000 Kč/rok. Pak jsou náklady soukromých osob na investici (vzdělání na plzeňských právech) 450 mil. Kč. Rovněž jde i o investici státu do vzdělání tedy vybudování fakulty, o kterou stát musí též pečovat .

Jinak opravdu nevím, co tady neustále omíláte ohledně kvality školy. Z naší třídy (gymnásium) se na práva dostala jediná holka, která měla problém získat alespoň za 4 z fyziky, matematika obdobně. Je právničkou. Nějaký náš profesor nám na začátku studia říkal, dostali jste se na školu, kam je jednoduché se dostat (ČVUT-FSI), ale budete rádi, když vás tady zůstane 30%, jsou ovšem školy jako práva, kam se jen obtížně dostanete, ale kterou dokončí každý, kdo je přijatý.

0 0
možnosti
E

erth

16. 3. 2012 1:48
Re: -

Mimochodem tady nezaznívají zkušenosti s "elitními" absolventy pražských práv, podle ných zkušeností s nimi by se pražská práva mohla rozprášit

0 0
možnosti
F1

Fikus 1

15. 3. 2012 11:05
Pane Streite nesouhlasím

V právním státě není možné tvrdit toto. ...

Není podstatné, že podle § 85 odst. (6) Zákona o vysokých školách rozhoduje ministerstvo o návrhu Akreditační komise. Podstatné je, že Dobeš rozhodl jako chlap, který nepodlehl alibismu, jaký předvádí paní Dvořáková....

Kromě toho studenti by měli být vděčni, že mohou studia dokončit na normální škole nebo pod její záštitou. To, že rozhodnutí komise nakonec neznamenalo problém s umístěním studentů Plzně, jak prezentoval dojemně Dobeš, koneckonců připustila sama rektorka Plzeňské univerzity v přadu OVM. O alibismu Dovoákové nelze hovořit, protože její komisi tvoří víc jak 20 expertů a její stanovisko podpořila také rektorská konference. kromě toho po přeštení zprávy plus z s přihlédnutím ke všem průšvihům, které tam byly je odejmutí akreditace jediné možné řešení.

0 0
možnosti
F1

Fikus 1

15. 3. 2012 11:05
Re: Pane Streite nesouhlasím

O Dobešově diletanství svědčí i to zpracování projektů financovaných z EU a česko zřejmě kvůli němu příjde o několik miliard korun. Četl jsem připomínky komise a něco tak amatérského co předvádí Dobeš a jeho lidi jsem ještě neviděl. A to rezhodně nepatřím k eurofilům.

3 0
možnosti
PS

Puvodni Sid

14. 3. 2012 23:31
Proc zrovna Streit?

Pane Streite, moc jsem si Vas vazil a s radosti cetl Vas blog. Ale proc tento clanek? to Vas nekdo uplatil?

Vzdyt je to naprosto mimo jakekoliv pochyby:

Zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých školách

§ 79 - (5) Ministerstvo akreditaci neudělí, jestliže...f) Akreditační komise nevydala souhlasné stanovisko.

Co chcete diskutovat? Zakone je porusen... Vse ostatni je scholastika....

5 0
možnosti
DS

Streit

15. 3. 2012 0:08
Re: Proc zrovna Streit?

Z toho, že někdy máme odlišné názory snad nemusíte vyvozovat nějakou mou úplatnost.

Studenti nesmí doplácet na kompetenční spory státu.

Podle mě scholastiku vedete vy (viz níže).

0 0
možnosti
JV

Jan Veselý

14. 3. 2012 19:11
A co s tímto, pane Streite?

Ministr školství, Josef Dobeš, prodloužil existenci plzeňských práv v rozporu s usnesením Ústavního soudu. Ústavní soud 29. února řekl: "ministr nesmí rozhodnutí akreditační komise obejít." Dobeš vydal rozhodnutí o prodloužení 9. března, tedy deset dnů po rozhodnutí Ústavního soudu. O rozhodnutí soudu dle všeho věděl. Budoucnost plzeňských práv je tím pádem velice nejistá.

Pokud je tohle pravda, opravdu si myslíte, že to Dobeš dobře prokonzultoval s právníky?

1 0
možnosti
DS

Streit

14. 3. 2012 19:23
Re: A co s tímto, pane Streite?

O jakém rozhodnutí mluvíte? To už bylo u ÚS? 8-o

Nebo si jen říšský socan pouštěl hubu na špacír?

Dobeš nic neobcházel. Ministerstvo ROZHODLO.

AK nemůže ani nic žalovat, není aktivně legitimována. Může, což Dvořáková udělala, pouze žalovat na státním zastupitelství.

0 0
možnosti
JC

silvah_bullet

14. 3. 2012 16:49
Bavíme se o škole,

která má po odejití některých kmenových docentů a profesorů po volbě prof. Růžičky děkanem úroveň středního odborného učiliště..

Těch několik přestárlých hostujících akademických pracovnílů, kteří již zhusta neudrží ani myšlenku, ani moč, tu školu fakt nespasí..

Nějak se pořád zapomíná na odpovědnost triumvirátu Kindl-Zachariáš-Tomažič. Místo toho se našel nový terč, zloduch a zemský škůdce - Dvořáková.

0 0
možnosti
FB

František Bystřický

14. 3. 2012 13:32
...

" Podstatné je, že Dobeš rozhodl jako chlap, který nepodlehl alibismu, jaký předvádí paní Dvořáková." Ne. Podstatné je, že Dobeš porušil zákon. Tečka. __ Velmi slabý pokus o článek, pane autore, který navíc využivá provařený trik: Není-li argument, nastupuje osobní útok. Minulost paní Dvořákové a její obor jsou z hlediska daného problému naprosto a zcela irelevantní.

4 0
možnosti
DS

Streit

14. 3. 2012 15:52
Re: ...

Pokud rozhodují subjektivně osoby, není irelevantní nic, co se těchto osob týká.

0 0
možnosti
MK

thunder-bolt

14. 3. 2012 13:20
Vysoké školství uplácené ( dotované ) penězi z Brusele

samozřejmě musí plnit příkazy svých chlebodárců. Tedy nechat "vystudovat" desetitisíce pologramotů, odkývat globální oteplování, atd. Zvláště když projekty,  přes které "tečou" peníze z Brusele, jsou domlouvány v různých lóžích, či příslušníky jednoho takévyznání a původu. Že se páni docenti snažili udržet ve svých teplých křeslech je dlouho známá věc. A proč by si měli odepírat v těch křeslech i trochu luxusu, když to nejde z jejich. Volání po zrušení plzeňských práv z akademických kruhů jest oním známým voláním zloděje, který volá: Chyťte zloděje. Za toto studenti nemohou a jsou pouze v roli rukojmých. Myslím, že rozhodnutí ministra Dobeše je asi jediným správným aktem členů TOPky od počátku jejich vládnutí. Karma pane StreitR^[>-]

0 0
možnosti
JV

Jan Veselý

14. 3. 2012 13:50
Re: Vysoké školství uplácené ( dotované ) penězi z Brusele

Nemusí, opravdu nemusí. Je to čistě naše věc kolik si přijmeme vysokoškoláků. Je čistě naše věc, když dotace použijeme na jednu lavičku za 100 tisíc a když necháme za 200 táců vystudovat někoho přes víkend.

Na tenhle váš "ouplněk co zaměňujete za EU" vyjete tentokrát špatně.

0 0
možnosti
MD

Mr. Dalby

14. 3. 2012 12:59
Možná ani ne tak očista

jako že Pospíšil zametl stopy..

0 0
možnosti
H

Host8

14. 3. 2012 12:56
Právo na vzdělání ano,

ale na kvalitní, jiné tu nemá místo. A na to je tu akreditační komise.

0 0
možnosti
ZM

zmat

13. 3. 2012 21:40
ten průser padá na školu

a by se měla zavřít. Ti studenti sice za to opravdu nemohou, tak půjdou na jinou školu.

1 0
možnosti
DS

Streit

13. 3. 2012 22:02
Re: ten průser padá na školu

To není tak jednoduché. Nikde je nechtějí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...