Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Téma exorcismu je na samostatný článek. Exorcismus je svým způsobem forma duchovního anebo energetického léčení. Tato léčení na obecné rovině fungují.

Sami katolíci - u nás např. Grygar, Halík, Kodet ... - však mohou za to, že duchovní a energetické léčení je u nás vysmíváno a jeho význam snižován. Potom se nesmí divit.

...

Katolická církev sama zaslouží obrovský políček v této oblasti. Ř-k aktivista Jiří Grygar tvrdí, že homeopatie je naprosto neúčinná a na nic, kdežto ř-k exorcista V.Kodet tvrdí, že homeopatie způsobuje ďábelské napadání. Potom se hoši katolický nemohou divit.

...

Křesťanská koncepce dobra - zla je však už docela diskutabilní. Jak se může všemohoucímu a veskrze dokonalému Bohu-tvůrci vymknout jeho dílo - Satan z kontroly. Cožpak to jeho moudrý tvůrce moudře neočekával? Stejně tak je to i s konceptem věčného zavržení. Tento dogmaticky obhajovaný koncept zpochybnil i Jan Pavel II. větou: Nelze klást meze Božímu milosrdenství. ..... S tímto tématem úzce souvisí i problematika konceptu "duševních" nemocí.

2 1
možnosti
Foto

Myslel jsem, že to nikdy neudělám. Ale musel jsem smazat příspěvky Jiřího Oulického. Jednak proto, že mě sprostě urážel a sám mé reakce nechával mazat, ale hlavně proto, že tento fanatik, jehož je mi líto, je schopen lavinou nesnášenlivých reakcí zaneřádit každou diskusi a odradit tím ostatní. Chce je utlouci kvantitou a odvádět diskusi od tématu článku do osobní roviny. Nejdříve jsem mu to vracel, napříště jej budu mazat. Pod svým blogem si fanatiky a stalkery jeho ražení nepřeji. Já na jeho blog nepůjdu také.

Pokud si někdo chce udělat představu, jak diskuse s fanatickým věřícím vypadá, nechť si přečte příspěvky Miloše Pechara. "Kvalita", obdobná, ale kvantita je střídmější.

5 4
možnosti
MP

Pan Oulický vás urážel? Nenechte se vysmát. Vy urážíte na každém kroku. Vy máte tu drzost nazvat urážkou, když se někdo proti vašim urážkám ohradí? Jo a klidně mě smažte, abyste smazal důkazy vlastní ulhanosti a sprostoty. Rv

Mimochodem pokud jej nazýváte stalkerem, hádám, že to je na žalobu. Žalobu na vás, aby bylo jasno.

6 4
možnosti
Foto

To, co jste, pane Streite napsal, je účelový slepenec postavit něco, co Vás asi bytostně sžírá, do negativního světla. Pomalu bych to nazval mánií.

Připustil bych, kdyby někdo v obdobném stylu psal o režimech, o ideologiích, které ho jako člověka a jeho blízké pronásledovali, pochopil bych to z hlediska prožitků, pochopil bych, že ten člověk se nedokáže dívat střídmě. Hůře se chápe, či vlastně vůbec nechápe, že se něčí myšlenky obírají čímsi co sám vědomě zavrhnul. Jediné vysvětlení je, že si potřebujete dokazovat, že jste zavrhnul správně. A pokud je to opakovaně, dá se to mánií nazvat.

9 6
možnosti
IA

To je moc pěkně řečeno.

4 6
možnosti
JL

Pane Streite, jste evidentně nevěřící člověk, co je víra moc netušíte, ale máte odvahu vystupovat jako jakýsi rozhodčí. Vy znáte pravidla svoje, ale to je na problém, který se pokoušíte komentovat zatraceně málo.

9 6
možnosti
DD

Dobrý den, pane Streite. Jsem takový víceméně poklidný důchodce, uživatel a přispěvatel net diskuzí, více sporadicky a méně. Do téhle diskuze jsem nějak napsal, protože (byť jsem naprosto vyrovnaný a klidný člověk) jsem nabyl dojmu, že už to opravdu přesahuje mez normálnosti a slušnosti a fanatičnost se dere strašně na povrch. Byl jsem pozurážen, napaden, dehonestován atd. Řekněte mi, prosím Vás (tušíte-li to), co vede lidi k tak nenávistním projevům, zlým, hnusným přímo??? Píšete také dost tvrdě, ale nikdy jsem (chodím tady číst dlouho, asi 5 let, diskutovat jenom asi dva měsíce) nezaznamenal od Vás žádné sprosťárny, urážky, napadání atd. Jak je možné, že přes nějaká daná pravidla je možno tohle? Jsem Kolíňák, jsem na to hrdý a rád zde bydlím. Najednou jsem dle někoho nějaký Šumperák atd. Je opravdu možné, aby nějaký člověk mohl urážet lidi v diskuzi pod Vaším článkem, úplně v pohodě, smát se zlým smíchem všem oponentům a být tzv. "na koni"??? Kde začíná a končí ta strašná nenávist, zlost a touha ubližovat, dělat zle u diskutérů jako je ten, co píše samé urážky?

Já osobně s Vaším článkem souhlasím a nemám problém to veřejně říct. Ale UŽ věřím, že spousta diskutérů raději mlčky odejde než by se měla utkat v tak podpásovém "boji" s s panem, který na mně nakydal v diskuzi urážky. Tohle by se nemělo jenom tak tolerovat, vždyť přec jenom musín platit nějaká pravidla!

Na Váš čánek - R^

3 8
možnosti
Foto

Vážím si Vás, že nejste lhostejný a veřejně se nebojíte hájit pravdu a slušnost. Ne tu úlisnou a neupřímnou, ale čestný a otevřený přístup bez falše a podpásovek. R^R^R^

Jak je to možné, co si zde pánové Oulický a Pechar dovolují? Je to lhostejností lidí. Oni vidí fanatika a opravdu jdou o dům dál. Patříte k výjimkám, které si to nedají líbit. Děkuji.

4 7
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Víra je věcí intimní. Dva zdejší diskutéři z ní dělají lacinou pouťovou návnadu. Jedou jak podle agitky ústředního výboru...

Já jako svobodomyslný člověk nemám nic proti věřícím. Jejich víru respektuji. Už jsem říkal, že můj nejlepší kamarád je přesvědčený katolík.

Ale nesnáším církevní kolektivismus. Tady souhlasím s Mílou Šulou, který se na církve dívá obdobně jako na politické strany. Já dodávám, že to je ještě horší, protože ty musejí respektovat jakous takous demokracii. Církve nikoliv, stačí dogmata, demagogie a vliv.

To ovšem neznamená, že by desatero nemělo význam. Ovšem je mnohem cennější, když k morálním zásadám člověk dospěje vlastním rozhodnutím a citem než ve strachu z Božího trestu. Někdy se divím, jak určití lidé mohou být věřící, když páchají zlo. Asi nevěří a na církvi jen parazitují jako politici na voličích.

4 5
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

RP

Neodvádějte pozornost. Jsou různé druhy exorcismu a jeden z nich je i ten, který všichni dobře známe z filmů a který provádí v katolické církvi například ten pomatenec Gabriel Amorth.

4 6
možnosti
RP

To mělo být pod komentář Martina Kavky

1 2
možnosti
MK

Pane Streite, pletete si pojmy s dojmy. Exorcismus je i modlitba Páně a to Otčenáš. Exorcismem je i křest. Kdo věří v Boha, věří i Knižete světa. Pouštíte se do věcí o kterých nevíte a nic netušíte. Je to stejné, jako bych já napsal blog o jaderné fyzice o které nevím vůbec nic.

5 3
možnosti
Foto

Nebagatelizujte a nezastírejte. Exorcismus je vymítání démonů nebo ďábla! Nedávejte tomu smířlivější význam.

Čemu mám rozumět? Já opravdu odmítám vést "odbornou" debatu na téma, zda je démon něco "lepšího" (reálnějšího) než třeba vodník. Pohádky nelze odborně (racionálně) posuzovat. :-/

2 3
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...