Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

tommi38

6. 6. 2008 10:56
drazí bratři a sestry(nebo soudruzi a soudružky?)

téměř celý tento národ se spikl proti katolické církvi v momentě, kdy by bylo už konečně (po 18 letech) nutné, vrátit jí alespoň část toho, co jí komunisti ukradli a až dosud využívali a stále využívají a hospodaří a kšeftují a vydělávají stovky miliard od r.1948.Představitelé církve přistoupili na vrácení JEN třetiny nemovitého majetku. Jen část těch zbývajících dvou třetin bude po šedesát let (budeme tu ještě?)vyplácena v penězích. Tady nám postbolševická vláda a komunisty prošpikovaný parlament mlátí o hlavu desítkami miliard, ale neřeknou už, že majetek v hodnotě nejméně 890 miliard jim zůstane navždy a každý rok jim vynese jen na daních 12 - 50 miliard.A teď ať mi někdo vysvětlí, proč.??:-/

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

6. 6. 2008 11:04
Re: drazí bratři a sestry(nebo soudruzi a soudružky?)

církvi není co vracet, nebot ani za masaryka ji temer nic nepatrilo

0 0
možnosti
V

Vikina

4. 6. 2008 23:24
Pane Streite,

co kdyby se takhle někdo obul do Židů a jejich nárokům na vrácení jejich majetku, kde mimochodem vše probíhá jaksi samozřejmě a bez problémů? Vy byste zde hulákal o antisemitismu jako první. Přitom Židé vrácený majetek použijí jen pro své účely, zatímco  církev - tak jako to dělá již několik set let - pro celou společnost. Církevní majetek se holt ani v takové zlodějské společnosti, jako je ta naše, nedá rozkrást, vytunelovat apod. Je tu na další staletí - nevadí vám právě to? S naprosto oprávněným argumentem diskutujícího Semper 2 jste se vypořádal opravdu pozoruhodně, opravdu jako .. demagog.

0 0
možnosti
S

Semper2

5. 6. 2008 0:38
Re: Liberté, Egalité, Fraternité a... Senilité

Máte recht Vikino. Kdyby do těch těch textů s. Streita (že by nomen omen ?) i dalších, někdo místo slova" Církev", "křest´ané" apod. někdo dosadil "židé" skončil by dotyčný možná v sametobolševickém arestu. Ale vůči křes´tanům dovoleno vše ... To je ona "rovnost všech občanů před zákonem". Jinak též Liberté, Egalité, Fraternité jsou (v ČR) senilité, jak říká B. Polívka.

0 0
možnosti
N

NOTOONO

4. 6. 2008 23:01
Líbil se vám článek? ANO-ANO

Je to Jako se vším, líbil se Vám článek? Můžete si vybrat, ANO-ANO.

0 0
možnosti
S

Semper2

4. 6. 2008 21:15
Na jedné lodi (Auroře) s mistrem sametovývh zlodějen

Tak jste se p.Streite setkali na jedné šalupě rudé - s mistrem innrik a zlodějen, architektem nepřeberného množství tunelů SOUDRUHEM VLADIMIREM VLADIMIROVIČEM TLUSTÝM / KOMUNISTOU. Vaše zaslepenost ke katolíkům je bud patologická anebo genetická... Ale je opravdu asi veliká. Tak velká , že přes jistou deklarovanou nechut´ k tomu (T)tlustému poslaneckému individuu - nakonec tleskáte jeho neuvěřitelně slizounskému chování.

Napadlo mi také , že jste také třeba jen obyčejný skblík... Jenže ty peníze dostane společnost (katolíci i nekatolíci) z velké části zpět, o tom jsem přesvědčen . Církev ,milý pane, je veřejnoprávní korporace a má jisté povinnosti k věřícím i nevěřícím na poli nejen duchovním, ale i ve školství a sociální sféře. Kolik hospiců již Církev katolická postavila - asi 16. Stát ani jeden...A nebojte se , že si věřící veřejnost nepohlídá, aby se s fin. prostředky nakládalo účelně.

0 0
možnosti
DS

Streit

4. 6. 2008 21:30
Re: Na jedné lodi (Auroře) s mistrem sametovývh zlodějen

Nestojím o to, aby nějaká menšinová klika měla jakoukoliv "povinnost" k nevěřícím.Právě naipak! Ať se jako zahrádkáři starají jen o sebe.Nestojím o to, abych jim přispíval, že se o mně "postarají". Nestojím o jejich - mnohdy jen deklarovanou - dobročinnost. Tato záminka na mě neplatí.

A do školství by měla mít církev stejně jako komunisté nebo jiné ideologie zapovězen přístup zcela! Nestojím o jejich tmářskou ideologii a ohlupování dětí.

Hlavně nestojím o jejich hamižnost. Věřící nic nepohlídají. Ti jim ještě přidají do kasiček z chudých důchodů.

0 0
možnosti
JS

Fuck_the_people

4. 6. 2008 15:19
Autore

z tebe ta nenávist přímo tryská......Rv

0 0
možnosti
D

důchodce

4. 6. 2008 13:05
pro mě je mistr

Tlustý stejně nevěrohodný lump a taškář, jako zbytek 200 + 80 ostatních jeho kumpánů. Pokud bude de fakto řídit tuto zem tlupa Šloufů, Dalíků, Přibylů atd. spolu s chamtivou bandou zkorumpovaných, bezcharakterních "politiků", nebude zde nikdy platit řád a právo. Tak jak nám jsou dnes a denně předkládány další a další gauneřiny, jak se dál hroutí celá státní správa, tak nám zbývá toliko se vztekat nad vlasní bezmocností.

0 0
možnosti
A

azazelon

4. 6. 2008 13:19
Re: pro mě je mistr

Pokud je těmi 80 myšlen senát, který jeden zbylý  je ten jediný správný?

0 0
možnosti
T

tromi

4. 6. 2008 12:30
otázka je PROČ to Tlustý dělá

zadarmo určitě ne

0 0
možnosti
S

Semper2

4. 6. 2008 21:43
otázka je PROČ to Tlustý dělá

Tlustej chce být holt ještě tlustší. Je to nenažranec, čuje možnost dalších zlodějen a tunelů. (A navíc je to kladeňák bezbožnej a rudej - i na zadnici). Církevní majetek hájený blokačními paragrafy, je snad to jediné, co nebylo v ČR ještě zcela rozkradeno. Zaregistroval jsem přednostní těžbu (státem poiolenou !)v církevních lesích, stačí se zajet podíval do Šumavu, do okolí Vyššího Brodu. Místní lesy patřily (patří) tamním cisterciákům . Stát nejen , že majetek klášteru nevrátil, ale svou mediálnín politikou (zejm. ČT), podněcuje útoky na Církev. Klášter ve Vyšším Brodě byl nedávno vystaven závažnému žhářskému útoku, dodnes samozřejmě nevyšetřenému...

Ale všeho do času. Boží mlýny melou.... Soudruha ministra Dostála už semlely, dočká se i (Tlustý) komunista. Uvídíme za rok, za dva.

0 0
možnosti
1

1gomez

4. 6. 2008 12:26
pokud stát nic nedá, církve si to vysoudí

zatím žaloby nedávaly, ale podle zákonů nemůže s majetkme církve obec disponovat (jde o absolutně neplatný úkon,) ,takže to lež ladem nebo pod krátkou nájemní smlouvo.

Proč vracet ? ..protože se to ukradlo

0 0
možnosti
JN

Wrunx

4. 6. 2008 11:49
Nevím co se řeší.

Matička církev bude nenažraná vždy, to žádné vracení nespraví. Kdyby si příslušné  věřící "ovečky" konečně uvědomily jak jsou jejich "pastýři" lační na mamon, možná by tihle pseudohlasatelé víry vypadli ze hry dřív než by se řeklo švec a bylo by po restitucích.

0 0
možnosti
JK

MiroTR

4. 6. 2008 12:10
Re: Nevím co se řeší.

Ale spraví. Dostanou, na co mají nárok a konec. Tlustá čára a pak jejich starost.

Ve většinové vitězství KDU nevěřím a jiné strany jim už nic nedají.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

4. 6. 2008 11:42
Naprostý souhlas, ale

opatrně: Některé daně jsou opravdu nutné. I když několikeré danění jen ku prospěchu politické mafie a podnikatelské smetánky obohacující se na komfortu zdraví nemajetných a malých dětí..je ubohé.Nemluvě o starých a nemohoucích se o sebe postarat.R^

0 0
možnosti
DS

Streit

4. 6. 2008 11:49
Re: Naprostý souhlas, ale

Vybírání daní nezpochybňuji, já zpochybňuji jejich nesmyslné vynakládání.

Právě na ty potřebující se už dostávají jen drobty.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...