Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J42i23ř56í 24E46u47l40e30r

17. 3. 2013 10:02

Nechci se vyjadřovat o podstatě kolapsu jeho farmy, spíše ojeho prezentaci na veřejnosti. Pan Streit uvedl svůj názor na jeho "umění".Plně souhlasím, že jde především o lidovou zábavu, do které zahrnuji drtivouvětšinu tzv. klaunských vystoupení obecně. Až na malé výjimky (Čejka slepice,Tina Turner…) jsem nikdy nebyl "na větvi" z klaunských pitvoření,často pramálo sdělných. Za komunistů se klaunovství povýšilo bezmála na vrcholumělecké pyramidy, taky díky levicovým celebritám typu Marceaua, Jengibarovaatd., Fialku nevyjímaje. Podle mne patří tento druh umění spíše do cirkusu.Přitom ovšem nechci generalizovat. Polívka mi byl mnohem sympatičtější jakofilmový herec než jako „šašek počmáranej“.

Vrcholem však podle mne bylo jeho vystoupení s panem Pohlreichem nafarmě, kde se prezentoval jako trapně působící odrbaný a rozdrbaný opilec,blábolící víceméně nesrozumitelně. Jak co dikce, tak co do obsahu mluvenéhoslova. Celek dotvářela jeho komická figura korunovaná rozpadávajícím se opileckýmfialovým, houbovitým nosem. No a "Polívka na víně"? To je pořadvhodný k likvidaci.

2 1
možnosti
Foto

L86u48b46o22r 79J91o55š36t

15. 3. 2013 23:50

Závistivý žvást nýmanda, který léta čekal, až přijde příležitost si kopnout. Bez ohledu na nesmyslnost dotací, které Polívka nevymyslel, nerozděluje a nevedou k rozumným využitím peněz, protože se rozhazují příliš snadno...

3 7
možnosti

Přesné. Ale to je u Streita tak. On všemu rozumí, tak proč by si nekopl?

6 2
možnosti

M62í33l33a 81Š50u29l64a

15. 3. 2013 19:00

.. Dušane, moje populistická karma je vaše ;-D .. 

.. obecně jsou dotace zlo, které by ve slušných společnostech měly absentovat, když už ale jsou, pak by každá dotace měla plnit funkci veřejně prospěšnou .. vodovody, kanalizace, čističky, zachování biotopu, dopravní infrastruktura .. pak by se nemohlo stát, že EU posílá peníze do Španělska na výstavbu bordelu, do Řecka na dotování olivových hájů, které svou rozlohou přesahují rozlohu Řecka, tamtéž na neexistující rybníky, do Itálie na krávy již několik let po smrti, atd. .. no a u nás na sice dobrý nápad, ale vedený podnikatelsky neschopným Bolkem Polívkou .. kdo chce podnikat, musí na to mít, nebo ten projekt musí být natolik zajímavý, že banka ty prostředky půjčí .. 

.. hezký víkend, já se jdu doléčit :-)

3 2
možnosti

P55e60t70r 88P65á37l98k13a

15. 3. 2013 16:48

pokud nebyly dotace získány korupcí, není Polívka viník. Tím je ten, kdo mu dotaci odklepnul, protože vybudování wellness v Olšanech je podobně veřejně prospěšná činnost, jako bazén a kolotoč, které si nechala postavit Polívkova nejznámějí filmová postava. Tím schvalovatelem byl pravděpodobně nějaký politik, úředník nebo komise na JM kraji. Vzhledem k tomu, že je v tomto případě později neúspěšný příjemce dotace všeobecně známá osoba, třeba to novináři nenechají usnout a vypátrají, který idiot takovou dotaci schválil. To mě zajímá mnohem víc, než Polívkovo víno nebo jeho podnikatelský neúspěch (ten se může stát každému).

4 0
možnosti

Nevím , jak dalece pane Streite  Polívka dle Vás zneužil dotací.Pokud ano zřejmě ho postihne trest za svou naivnost.Více mi však vadí různí Bursíci, kteří nejen ,že neoprávněně restituovali na.př.činžovní dům na Malé straně a ještě dostali stamilionovou dotaci na jeho rekonstrukci, nebo s poslední doby dotace herceVydry od našeho ministra zemědělství

(odborníka na všechno,přímo brouka Pytlíka), na stáje pro koně, kde i pan ministr má nějakého toho koně ustájeného.Holt u nás kdo je u koryta, ten to dokáže patřičně využít v e svůj prospěch.Kdy tomuto bude  konec? Nad tímto si lamte hlavu.

1 0
možnosti
Foto

Málokterý umělec dokázal úspěšně podnikat (za svoje). Hodně z nich skončilo s dluhy. Zřejmě i proto, že umělci jsou bohémové, kdežto skutečné podnikání je tvrdý chleba a nároky na odborné znalosti. Snad nejvíce umělců zkrachovalo v oblasti pohostinství, zřejmě z důvodu, že hospodu znají jako hosté a ne provozovatelé.

Mně ještě navíc udivuje celý tento podnikatelský záměr, kdy většinu peněz dostal B. Polívka z dotace EU a zbytek nebyl schopný zaplatit z vlastních zdrojů. Proč mu např. nebyla ochotna půjčit nějaká banka?

Tohle svědčí o neschopnosti, protože jiní podnikatelé nedostanou žádné dotace a prosperují.

Jako člověka ale B. Polívku neodsuzuji, i když je zřejmé, že megaloman byl. Za větší megalomany pokládám třeba Lubomíra Soudka (Škoda Plzeň), nebo Vladimíra Stehlíka (Poldi Kladno).

7 2
možnosti
Foto

Není až tak neobvyklé, že si na dotaci sáhne právnická soukromá osoba :) Hodně záleží na tom, jak je dotační titul postaven...dám příklad, tady se píše o wellness, bazénu a sauně...ale ono stačí nějak prokázat - například - neziskovost zařízení díky poskytování služeb třeba různým nadacím v rámci ozdravných pobytů a hrazení služeb šul nul ... třeba...udržitelnost takového projektu minimálně 5 let ...a je to stejný princip, jako když na stejnou dotaci sáhne dejme tomu obec...a postaví koupaliště :)

3 0
možnosti

To se to opět (po Havlovi) kope do ležícího, což, pane Streite? :-/ Ano, Polívka je možná naivní, podnikatelsky nezodpovědný, důvěřivý bohém. A pokud jsem dobře četl, tak v tom rozhovoru to svým způsobem přiznává. Rozhodně je mi však stále sympatičtější on, než vy, který si honem přiběhnete plivnout, když se dostane do problémů.--- "Zatímco ostatní pracovali, on se těšil z rozmařilého života na „své“ farmě. --- Ostatně je otázkou vkusu, jestli Polívkovo klaunovství vůbec do kultury patří." ---- Tohle se vám povedlo, ještě jste zapomněl dodat, že má dlouhý vlas a už dva roky nebyl u kulturní schvalovací komise ÚV. :-P

7 5
možnosti
Foto

do ÚV mě netahejte, to si vyřešte v rodině :-(

1 5
možnosti

Pane Streite tak tohle "Zatímco ostatní pracovali, on se těšil z rozmařilého života na „své“ farmě." to by nevymyslel snad ani Jakeš. No aspoň víme, že třeba do kina chodíte zřejmě jen na Kameňáky. Jinak jen povrchně papouškujete už to, co tady bylo třeba dvakrát ve výběru a lépe.

5 4
možnosti
Foto

Nepapouškuji, ty články jsem nečetl a s nikým nesoutěžím.

Pokleslá zábava mě nezajímá. Ale K....hošigutentag (nebo jak se to jmenovalo) jsem četl, občas se i zasmál, ale netušil jsem, že Polívka tam hraje vlastní roli.Rv

4 7
možnosti
Foto

Já nevím...fakt...mně ho i líto je ...

6 2
možnosti
Foto

To je citová reakce...

Myslíte, že by Polívka slzel, kdybyste zkrachoval Vy?

4 4
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...