Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

s valnou částí vašich myšlenek v tomto blogu mohu souhlasit, vadí mi ale že dáváte rovnítko mezi Evropskou unií a okupací Sověty, to je prostě demagogie nejvyššího kalibru... :-/

5 1
možnosti
Foto

To je vaše slepota...:-/

1 6
možnosti
PJ

P74e29t86r 24J26a67n64s78k40y

11. 2. 2013 17:26

jestli nebyla chyba ze dubcek do moskvy nejel.. delat hrdinu a nejednat s breznevem zadelalo na srpen.. veci se mohly vyvijet jinak kdyby dubcek byl diplomat a ne trouba

0 3
možnosti
Foto

No, to by si zahrál na Husáka rovnou. Nebyla by okupace, ale rovnou pozvání a normalizace. Brežněv nečekal žádnou diplomacii, ale bezpodmínečnou poslušnost.:-/

1 1
možnosti
JM

přiznávám, že mě nepřekvapilo, jak demagogicky umně jste po palachových zádech vylezl na pomyslný říp, aby jste vykřičel do krajiny, mlékem a strdím oplývající, vaše opakované euroskepticismy. máte ale smůlu v tom, že i průměrně inteligentní čtenář idnes se bude zdráhat vložit rovnítko mezi pocity po okupaci 1968 a logicky panevropského sdružování 2013. nemám rád vaši demagogii, nemám rád vaši útočnou rétoriku, nemám rád vaši neúctu ke slušně diskutujícím oponentům. antikarma Rv.....mimochodem váš minulý článek ušel pozornosti zcela po právu a ne náhodou. byla to jen cukrová vata.

6 10
možnosti
Foto

Nejste průměrně inteligentní čtenářRv

5 8
možnosti
JC

Dovolím si namítnout:

1. Dubček nebyl první, kdo se postavil u nás na odpor Moskvě. Už před ním se na odpor postavil s. A. Novotný. Patrně proto byl odejit z funkce.

2. s. JUDr. G. Husák se k moci dostal až po Palachovi. V lednu se upálil J. Palach, pak J. Zajíc, pak B. Nacházelová a pak teprve byl s. A. Dubček odvolán a na jeho místo zvolen s. JUDr. G. Husák, aby společnost uklidnil a situaci normalisoval.

8-o

S stejně to všechno byly jen vnitrostranické půtky, jedno křídlo komunistů bojovalo s jiným křídlem komunistů.

Pakáž jako pakáž.

3 2
možnosti
JC

Tedy pardon - B. Nacházelová se otrávila jež před Zajícovým upálením.

0 0
možnosti
Foto

Koukám, že nejsem sám, co prožil tuto dobu Streit, Kucharovic, Salajka a tipuju i p. Kodeta (já byl puberťák) a pomáhal dospělákům strhávat názvy ulic, vyvěšovat naše vlajky, poslouchat dramatické zprávy v rádiu, všude psát "Ivane go home" a trhat ruské učebnice. (trojka z chování od pana ředitele). ""Soudružka učitelka nebo soudruh učitel"" tak jsem nesměl nikoho oslovovat, nebo by mě táta roztrhl vejpůl. Když čtu dnešní názory tzv. opožděných komunistobijců, tak se musím smát. Kdysi jsme se měli před tímto typem fanatiků setsakramensky napozoru. Jo, to byla kluci doba.

Článku dávám karmu a věřím, že admin čestně zachová poměr 6 : 1 pro výběr článků. Tzn. 6x Polanecký a 1x ing. Streit a dá tento článek do výběru. :-)[>-]

8 2
možnosti
Foto

Děkuji, hezky jste mě doplnil a vtipně uzavřel ;-)R^

[>-]

6 3
možnosti

M69í43l22a 84Š29u32l77a

11. 2. 2013 13:17

.. kdo si to všechno neprožil, neví a jen hloupě žvaní .. to ani není k smíchu (spíš k pláči), když ta banda z poslaneckých lavic začne mluvit o něčem, čemu ani nerozumí .. stejně, jako mnoho rádobychytráků mladé generace o Pražském jaru, o podpoře lidí tehdejším představitelům o naději na lepší život a na to nadechnutí .. kdo to prožil mi rozumí ..

.. o to horší bylo probuzení 21. srpna 1968, nad hlavami nám létaly Anduly, z rádia nás informovali o té bezprecedentní invazi Rudé armády a jejich poskoků .. 

.. v lednu 1969 se upálil Jan Palach a nyní, po 44. letech od jeho smrti a 23 letech od "sametové revoluce" se někdo probudil a navrhl zákonem rozšířit významné dny o toto datum .. a teď pominu ty tanečky okolo toho, nemělo být toto datum již dávno významným dnem? .. 

.. doba je jiná, dnes se už snad nikdo upalovat kvůli EU nebude, ani nám nehrozí "bratrská pomoc" vojsk EU v případě možného opuštění této farmy zvířat .. ona ta farma zkrachuje stejně sama, jen bude ten bankrot bolestivý .. 

.. když jsem si četl váš článek, jako bych to prožíval znovu Dušane .. 

.. ode mě jen skromně KARMA R^[>-]

6 3
možnosti
FS

Autor má naprostou pravdu.Žil jsem v té době a nějaké agitky od Pajerové,pravicových(?) novinářů a pozdních komunistobijců mě neovlivní.

9 3
možnosti
Foto

Jsem rád, děkuji R^

0 2
možnosti
JK

Konečně jsem se dočetl o Janu Palachovi něco podstatného, co nesmrdí fanatickým populismem. Jsem také pamětník té doby a proto můžu názory p. autora porovnávat s mými. A i když každý z pamětníků má svůj osobitý náhled na tehdejší události, v mnohém vám dávám za pravdu. Omlouvám se za případné osobní útoky hlupáků a fanatiků, za to, že jsem si dovolil vám napsat souhlasný příspěvek, (myslím, že to bez problému ustojíte :-), ale nechtěl jsem mlčet. Přeji pěkný den, dávám karmu a přeji tomuto (jednomu z mála) objektívnímu článku, ať se ocitne ve výběru. R^

9 2
možnosti
Foto

Děkuji R^

S tím výběrem jsem pesimista ;-)

5 4
možnosti
MK

Máte to dobře, tu první část o Palachovi. Přesný popis tehdejších nálad.

.

Pak jste to ale zvoral: pokud hledáte paralelu mezi vyvěšením sovětské vlajky a vlajky EU na Hradě, tak jste zapomněl na to, že příjezd tanků nebyl potvrzen referendem, zatímco vstup do EU ano. Ostatně - kdykoliv můžeme zase vystoupit. Stačí, když k tomu s Klausem seženete většinu. Zkuste s tímhle začít.

4 2
možnosti
Foto

Bylo referendum o Lisabonské smlouvě? O ESM? O fiskálním paktu? O bankovní unii? 8-o

To je přesně ta salámová metoda. I tehdy měli komunisti vše potvrzeno 99,9%.

A Klausem mě nebijte. Podepsal, stejně jako Dubček :-(

5 3
možnosti
PP

P67e33t42r 85P34e55t86r67o32v

11. 2. 2013 11:49

Máte pravdu, že Palach nepatří těm, kdož se jím zaklínají, tedy ani Vám. Kde berete přesvědčení, že Vaše nahlížení na Evropu by s Vámi sdílel?

Mimochodem - vlajka symbolizující cizí nadvládu. O jako cizí nadvládu se jedná? Je to vlajka partičky, jejímž jsme členem. Podotýkám, že dobrovolně, se souhlasem většiny. Ve věci prezidentské volby jste opakovaně požadoval respekt k vítězství Vašeho kandidáta, tak proč ne i v tomto případě?

7 5
možnosti
Foto

Zeman nebyl můj kandidát. On byl druhou nejhorší volbou. Konečně jej mohu kritizovat:

http://streit.blog.idnes.cz/c/310939/Upadek-jmenem-Zeman-o-Fischerovi-nemluve.html

Lidé nedávali souhlas k dnešní podobě EU. Tohle dopustila kolaborantská vláda a parlament. Když Špidla za státní peníze ohlupoval občany, nebylo řeči o ztrátě suverenity. I tak přišla k referendu jen těsná většina.

Tu dobu jsem prožil a vím, jak lidé cítili a co bylo Palachovou motivací. Pokud vám není aspoň 60, víte o tom houbelec. Ta havlovská agitka všechno postavila na hlavu.

[>-]

6 4
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...