Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

;-D Podobnou komunistickou vizi sjednocene Evropy mel Jiri z Podebrad. Kam jenom s nim?

0 0
možnosti
Foto

Přeji úspěšný a spokojený nový rok prožitý ve zdraví. A také, aby nám to politici, stát i EU kazili co nejméně! R^

2 0
možnosti

M23í77l89a 31Š54u12l72a

1. 1. 2014 16:41

.. nápodobně, a aby ten letošní rok byl lepší, než ten minulý a horší, než ten příští :-) ..

IV[>-] .. a některé lidi taky ;-D

1 0
možnosti
MB

A co to je hentá vize ?

Vize měl velké zbožňovaný "velikán" pravdy a lásky VH ale kdo si dneska pamatuje co to ten "vizionář" vlastně tehdá žvanil. Pokud si to člověk ani nepamatuje tak holt musí konstatovat že "velikán" žvanil o ničem. :-/

0 0
možnosti
Foto

Například: "Sním o republice lidské, která slouží člověku, a proto má naději, že i člověk poslouží jí."

0 0
možnosti

M62í86l71a 29Š84u58l81a

31. 12. 2013 11:24

.. tak, to jen kvůli panu Eulerovi:

"Začíná to u náboženské vize posmrtného života pro „správně“ věřící. Království nebeská bývají podle víry různá, nikdo o nich ještě nepodal zprávu, přesto si lidé ve jménu své víry dokáží udělat peklo na zemi."

.. vyjma poslední věty za čárkou, s tou se dá bezezbytku souhlasit .. Království boží není ani na Zemi, ani na nebi a dokonce tak člověk nekončí svou životní pouť, Království boží je v každém z nás, pokud ho chceme objevit .. Budhisté mají nirvánu, která se ke KB dá přirovnat .. Království boží je poznání sama sebe v čisté podobě, tedy osvícení (svatí jsou vlastně osvícení, což se o většině svatých jmenovaných KC nedá vůbec říci) ..

.. takže v tomto bodě bych Dušana klidně sprdnul, anžto KB není vize :-)

0 0
možnosti

M59í71l15a 69Š77u86l43a

31. 12. 2013 11:28

.. samozřejmě ŘKC ..

P.S.  po smrti tam nebuáde určitě špatně, ještě se odtamtud dobrovolně nikdo nevrátil ;-D .. no a proto také nepodal nikdo žádnou zprávu o stavu po smrti, natož aby vyúčtoval cestovní náhrady ...

0 0
možnosti
JK

Kdo má vize, měl by jít k doktorovi (Helmut Schmidt, německý kancléř 1974 - 1982)

Článek je dobrý, a na ty šťouraly zde v diskuzi byste se měl vykašlat. Cokoliv zmíníte oni překroutí tak, aby si do Vás mohli rýpat. Škoda času...

1 0
možnosti

M34í66l46a 91Š17u94l22a

30. 12. 2013 14:41

.. tak jsem vám sem napsal dost obsáhlý komentář .. asi se nelíbil Chromajzlovi (proč já trubka jsem si ho zase nainstaloval?) a ten bitožrout mi ho asi sežral ;-€ ..

.. nicméně to nebudu znovu vymýšlet, píšeme si dostatečně dlouho, aby jste věděl, co vám pochválím a za co sprdnu ;-D .. tak nechám pracovat vaši fantazii a s vizí dalších blogových článků jen říkám "jako vždy, jako vždy" ..

.. hezký a úspěšný nový rok 2014 a čiperné prožití i Nového roku R^

MKŠ

1 0
možnosti
Foto

Vím, vím ;-)

pf MMXIV

Děkuji za celoroční shovívavost a přízeň, vážím si toho R^

DĎS

0 0
možnosti
Foto

Poslední poznámka pro aurora:

Je až dojemné, s jakou pečlivostí přidáváte ke každému názoru "-", přesto že to ještě i komentujete. Díky. :-P

0 0
možnosti
Foto

Pro ostatní:

Minusy jsem nedával, pokud byly anonymní. Když jsou jmenovité, dávám otevřeně najevo své hodnocení.

0 0
možnosti
JE

J52i94ř22í 72E15u60l18e30r

30. 12. 2013 13:30

Já bych ty vize tak nepejoratizoval. Jsou vize a vize, tedy pohledy do budoucna založené na racionálním hodnocení přítomnosti i nedávné minulosti a solidním vzdělání v řadě odpovídajících oborů a pak vize fantastů, kteří predikují obrazy budoucnosti podobně jako svého času Sibyla, Nostradamus, Hieronymus Bosch či astrologové Hřebačka nebo bývalý ministr, jeho syn a jim podobní. Konečně - vize v projevech světových velikánů jsou časté a obsahem patří do obou skupin. Připomeňme třeba M. L. Kinga a jeho "Mám sen...". Předpokládám, že s vysokou mírou pravděpodobnosti prezident Zeman k těm druhým nepatří, ale na druhou stranu si myslím, že pro ten první typ vize zatím neměl dost času ani informací. Obojího se mu jistě dostane dostatečně v novém roce a tak doufám, že jeho projev za rok už (snad) uspokojí i ty kritiky, kterým to v jeho letošním projevu chybělo.

1 0
možnosti
MS

Tvar "mi" je sice u 3.pádu správně, ale stojí-li toto zájmeno ve větě na prvním místě, považuje se to za důraz a pak je správnější použít tvar "mně". Jako pomůcka se dají použít varianty 3.pádu zájmena ti-tobě. "Ti jedna nadbývala" byste určitě nenapsal.

 

To je tak asi všechno, co mě na vašem článku upoutalo. :-)

0 0
možnosti
Foto

Milý autore, mohl byste mne, v rámci názorného poučení, pozvat do vašich laboratoří, v nichž tvoříte publikované poznatky?

Děkuji.

0 1
možnosti
Foto

Aniž bych se chtěl srovnávat, mám stejnou laboratoř jako Einstein :-P Kdybyste nechápal, Einstein tomu říkal mentální imaginace či myšlenkový experiment.

Navíc oproti němu mám počítač (jsem bývalý systémový programátor) jednak k simulacím a jednak jako informační zdroj.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...