Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

rybizek

15. 3. 2009 9:52
hm, bohuzel ano....

a k tomu Vasemu "P.S." mam rovnez tak neblahou zkusenost v teto oblasti, ze o ni radeji s nikym nemluvim.....

0 0
možnosti

Fikus 1

14. 3. 2009 22:26
Cosanostra

Každému, kdo má alespoň všech pět pohromadě musí být jasno, která bije. Najivní výmluvy Vesecké a spol, ketrá se snaží z moci úřední dosáhnout oficiální "očisty" aby měla papír na to, že není mafiánka.  Ale stále je monoho lidí, kteří se nenechají opít rohlíkem. Bohužel čím dál tím víc je zřejmé, že naše justice je chobotnice. Není otázkou zda jsme banánová republika, ale na kterém místě žebříčku se nacházíme.

0 0
možnosti

investor76

13. 3. 2009 22:14
Re: No a teď si představte

Jen takový dotaz na okraj, jaký je vlastně rozdíl mezi demokratickými "právními" procesy dneška a zmanipulovanými normalizačnými procesy minulosti které v současnosti tak zatracujeme a k teré v specifických případech z pohledu dnešní společnosti a zřízení viz. Dr Horáková přeexpováváme...EU S CCCP a EU na věčné časy a nikdy jinak podstata je stejná. Mění se jen prostor čas a účel vztahů které z minulosti existují...

0 0
možnosti

Streit

13. 3. 2009 22:41
Re: No a teď si představte

Ano, možná jste si všiml, že ten druhý problém komentuji zde: http://streit.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=73851

Měl jsem stejný pocit a říkal jsem si, jak by se asi aktéři dnešní kauzy chovali před 60 lety. Ten institut promlčení má něco do sebe.

A s poslední větou bezvýhradně souhlasím, jak je zřejmé z mých článků o EU.

0 0
možnosti

BoboHml

13. 3. 2009 15:34
.

R^R^R^;-€

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

13. 3. 2009 10:14
No a teď si představte,

že se ten protykaný justiční aparát dostane pod drobnohled soudní instance mimo ČR v rámci EU. Nevidíte v tom možnost řešení?

0 0
možnosti

Streit

13. 3. 2009 13:07
Re: No a teď si představte,

Víte, Vaše naivita je odzbrojující. Mám osobní zkušenosti se Štrasburkem a s Královským soudem ve Španělsku o mohu vám garantovat, že to nikde není ideální.

Musíme se snažit změnit poměry doma a nespoléhat na cizí supervizi. To je jen takový čecháčkovský mýtus, že si musíme nechat dělat pořádky zvenčí. Pomoc je třeba hledat nejprve vždy na konci vlastní paže.

[>-]

0 0
možnosti

BingoXX

12. 3. 2009 13:35
sledoval jsem proces

 a pan Cepl se jen mediálně předváděl, vše co je ve zdůvodnění odvolání Cepla bilo do očí celou dobu procesu, jestli je tu nějaká mafie tak do ní patří Cepl s Benešovou

0 0
možnosti

marlow

12. 3. 2009 15:28
Re: sledoval jsem proces

Pan Cepl porusil procesni rad ktery by ho donutil vynest nepravdivy rozsudek. Podle zduvodneni vrchniho soudu mel rozhodnout pouze a jenom na zaklade nekolika omezenych fakt a vse ostatni o cem vedel a co v prubehu procesu zjistil predstirat ze neexistuje. Myslim ze povazovat prubeh Cunkovy kauzy a konani pani Vesecke a spol za standartni postup muze jen opravdu hodne velky zabednenec.

0 0
možnosti

Saša

12. 3. 2009 11:52
Protykaná justice.

Středověký čínský systém státní služby, spočívající v rotaci kádrů, měl mnoha positiva. (Ale i negativa.)

Pokud by i u nás platilo, že každé 3 roky musí soudce odejít do jiného okresu na jiný okresní soud, hned by byly ty přátelské vazby přetrhány - pokud by ovšem zároveň bylo stanoveno, že soudcem nesmí být ten, jeho příbuzný v prvém a druhém stupni  (a včetně sešvagřenců) pracuje jako advokát, notář, exekutor nebo státní zástupce (či čekatel těchto rolí).

0 0
možnosti

taras

12. 3. 2009 11:29
Z čehož plyne,

že ministerstvo spravedlnosti není schopno nastavit systém tak, aby fungoval nestranně a po právu. Pak z toho plyne, že ani samosprávné advokátské a soudcovské orgány toho nejsou schopny. Že ani předsedové soudu a kárná řízení nenastolí spravedlivé prostředí v justici. Jaké řešení zbývá?

0 0
možnosti

marlow

12. 3. 2009 11:32
Re: Z čehož plyne,

Uz nevolit soucasne politiky do vykonnych funkci - Petr nebo Pavel krome proklamaci nikdy nikdo z nich na byvale a soucasne aparatciky nesahl a nesahne. Myslim ze jedina sance jsou nove politicke strany - mozna tam zas naleze par smejdu ale horsi nez ted to rozhodne byt nemuze.

0 0
možnosti

marlow

12. 3. 2009 11:26
Mam pocit

ze rosada s Krivancem byl jen zastiraci manevr k vylepseni image. Odvolani Basneho bez zjevneho duvodu 2 mesice po te co nekde neco komentoval aby v zapeti ministr "spravedlnosti" Pospisil s velkou slavou odvolal Krivance je ubohy pokus odvest pozornost od skutecne alarmujiciho rozsudku podepsanem JUDr. Nadezdou Zakovou, predsedkyne senatu Vrchniho soudu v Praze. Rekl bych ze odvolani Basneho si u Krivance objednal sam Pospisil ci jiny mafian.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...