Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AA

Saša

4. 8. 2011 8:06
Pane Streite,

zvláštní Vaší pozornosti doporučuji článek pana Ulče:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/psano-v-usa-prespolni-dojmy-z-rodne-zeme-2-f11-/p_spolecnost.asp?c=A110803_115527_p_spolecnost_wag

I když je to tedy trochu mimo téma tohoto Vašeho článku.

0 0
možnosti
JK

Kaniokova

30. 7. 2011 14:59
Národovectví je samozřejmě populismus....?

To slovo nezní zrovna nějak in, to vůbec nepoužívám, pro mně je to vlastenectví, byť korektníci tohle slovo nějak zašlapali do země.. Ať se v mé zemi děje cokoli, mír, válka, vládne levice, pravice, debilové, je a bude to pro mne vždycky má vlast, mé kořeny, mé tradice, mé hodnoty. Prostě kousek země, jejíž jsem součástí, kde bytostně patřím. K tomu jsem byla vychována a takto vychovávám své potomky. To nemá s politickými zvraty nic společného. Tečka, či spíš vykřičník.

Právě proto dokážu pochopit i Breivika. Ne omluvit. Zaslouží si trest smrti.  Ale umím si představit, jak dospěl k tomu činu. Jaké jsou příčiny, které dovedly jednu duši k tak šílenému fanatickému závěru. Nejspíš to byl pocit bezmoci, že nebyl osobností, která by se dokázala prodřet do vyšší politiky, kde by mohl ovlivnit to, co mu připadalo pro jeho zemi vražedné. Neoslavuji ho, v žádném případě, ale umím si představit ten pocit bezmoci. Takový jsem prožívala v r. 68.

Jde o návrat i zdravému rozumu všech, jinak ...

1 0
možnosti
DS

Streit

30. 7. 2011 23:32
Re: Národovectví je samozřejmě populismus....?

Hezky jste to napsala.

V článku nemám o národovectví ani slovo ;-)R^

0 0
možnosti
LC

jáša

30. 7. 2011 10:17
Od kdy jsou konzervativní

vlastenci populisté ?          Od jakživa  !!!!

1 0
možnosti
D

dannny

29. 7. 2011 16:13
Už jsem do Vás četl lepší blogy, a mnohé se mi líbily.

Tentokrát ale souhlasit nemůžu. Bohužel, i konzervativec, i vlastenec mohou být populisty. Populismus není sprosté slovo, je to pouhá snaha o získání přízně. I konzervativec může překvapivě podlehnout vábení získat masy pro svou věc, je-li tato zvrovna v kurzu... Popularita myšlenkových proudů je věc nestálá, jsou období, kdy masy upřednostňují sociální výdobytky státu, jindy se shlédnou na vlně zodpovědnosti a utahování opasků, jednou se pálí čarodějnice, příště kostely, pořádají pogromy na židy nebo letí bičování sebe sama jako cesta k osvícení a věčné spáse... a pak i oduševnělý asketa propadne mámení. Očekávat, že ušlechtilost jakési prapůvodní myšlenky zaručuje ušlechtilost cest, jimiž se ubírají její vyznavači je trochu riskantní...

0 0
možnosti
DS

Streit

29. 7. 2011 16:34
Re: Už jsem do Vás četl lepší blogy, a mnohé se mi líbily.

Samozřejmě, že populistou může být vyznavač jakékoliv ideologie, pokud falešnými sliby budí masovou podporu. Můj článek se ohrazuje proti nálepce populisty, která je v současné době nespravedlivě a nelogicky spojována výhradně s národovci. Přitom jde o výrazně menšinový a utlačovaný politický směr. Populismus vládne momentálně nejvíc konformním ideologiím.

3 0
možnosti
VTG

vladimir.t.gottwald

29. 7. 2011 16:12
Na doch, gewis! ;o)

R^

0 0
možnosti
DS

Streit

29. 7. 2011 16:40
Re: Na doch, gewis! ;o)

R^

0 0
možnosti
PSV

Pavel Skeptik V

29. 7. 2011 15:45
Také mi nedochází

jak můžou být lidé, kteří mluví o nutnosti živit se prací  nazváni populisté? Ale myslím si, že mluvíte do dubu, nikdo Vám kloudně neodpoví! ;-(

0 0
možnosti
KS

Harry_sportsman

29. 7. 2011 15:50
Re: Také mi nedochází

Živit se prací je samozřejmě chvályhodné - jde jen o to, aby ti, co se tím ohánějí, tak sami i konali. :-)

0 0
možnosti
S

steinera

29. 7. 2011 15:37
Vlevo hleď!!!

Zaplať Lenin za Breivika! Levičáci napříč celou Evropou a média coby jejich hlásná trouba zase mají munici k plabě na pravičáky.

Ba co víc, hurá!!!, Breivik se ve svém manifestu zaobírá věcmi, které už lidem přeci jen začínají vrtat hlavou. Teď máme opět možnost jim ty jejich kacířské myšlenky vyhnat z hlavy!

A třikrát HURÁ!!! Ona tam taky zmínil Klause, toho kacíře z největších. Opět se do něj můžeme pěkně opřít, vždyť, považte, ta hrůza, oni s ním někteří lidé souhlasí!!!

Jenom pozor, nesmíme zmínit, že se Breivik ve svém manifestu inspiruje i Fidelem Castrem, zatracuje volný trh a rád by znárodnil nadnárodní korporace. To by se nám ten obrázek zlého pravičáka poněkud pokazil.

0 0
možnosti
A

Anon

29. 7. 2011 14:37
Národovectví je samozřejmě populismus

Tvrdit, že tahle země vohnoutů je něco víc, je populistický blábol. Země, která si nechát vladnout zloději si respekt nezaslouží.

0 0
možnosti
DS

Streit

29. 7. 2011 15:11
Re: Národovectví je samozřejmě populismus

A do jakých výšin to národovectví ty politiky vynáší, že je zovete populisty? 8-o

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

29. 7. 2011 14:31
Já neznám větší populisty, než konzervativce

Nemůže být větších pokrytců.

0 0
možnosti
JR

Jan Ruzicka

29. 7. 2011 14:36
Re: Já neznám větší populisty, než konzervativce

Kteréhože konzervativce znáte?

0 0
možnosti
KS

Harry_sportsman

29. 7. 2011 14:23
I konzervativní vlastenec může být populista

- příkladem je František Matějka. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...