Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Už konečně přichazíte na to , že u nás pomalu a jistě začína diktatůra a policejni stát. Toto se děje všechno pod hlavičkou EU , která ale o našich některých vymyslených debilitách nema ani potuchy. Je směšne  , že se u nás , ale i v některých okolních zemich , ději zatahy na řidiče . Přitom si příklad se zemi , kde kontroly neexistuji nebereme , proč asi. V USA Vás nesmi bez přestupku zastavit a už vůbec provádět kontrolu výbavy. Holt nějak si prý sve penize policie musi zasloužit , proto je nutna buzerace řidičů.[>-]

2 0
možnosti
PU

P94e37t92r 82U35l66r43y34c36h

24. 4. 2013 23:23

Rozvinula se tu velmi zajímavá diskuze. Autor blogu na základě "možných návrhů" vyslovených šéfem dopravní policie brojí proti "policejní zvůli, šikaně a totatlitním praktikám".

Ve svém příspěvku (23.4. v 19:30) jsem se zeptal, zda-li by si přál anarchii (základní určující prvky anarchie - přirozenost, svobodná vůle a solidarita) a k tomu jsem připsal "nic není černobílé", což znamená, že by neměla být ani totalita, ale ani anarchie - přesto jsem byl dedukcí jiného diskutujícího "nařčen" z černobílého vidění (totalita vs. anarchie). Možná jsem se mohl lépe vyjádřit, leč stalo se.

A k některým dalším příspěvkům ohledně oněch možných návrhů ke "zlepšení" bezpečnosti:

Oblékl by chodce do výrazně viditelného oblečení - "Bavme se, za jakých podmínek by to zákon požadoval - jestli v obci, nebo mimo obec, či všude. Můžeme najít kompromis" - jeden bych viděl - za snížené viditelnosti (tma), mimo obec a stačí reflexní páska na pravé ruce (je na suchý zip, nemusí se našívat). A stejně jako u jiných právních předpisů, které během času doznávají změn - může dojít k "vypuštění" tohoto požadavku

Sebrat na místě osvědčení o technickém průkazu - k tomu píše p. Matějů: "Je podle vas rozumne, ze misto instituci k tomu urcenych, znalostmi a technikou vybavenych, bude technicky stav auta posuzovat jeden clovem s nizkym vzdelanim, navic v tomto oboru "nepolibenym"?" - jakou zvláštní techniku a znalost potřebujete k tomu, vyřadit z provozu vozidlo se "sjetými" pneumatikami nebo s kapajícím olejem z motoru? Myslíte si, že když takové auto "odstraníte" z provozu, jedná se o šikanu?

0 1
možnosti
PU

P22e35t51r 71U44l98r44y24c60h

24. 4. 2013 23:23

Ohledně snižování počtu nehod - ano, ale: statistika porovnání roku 2011 proti roku 2010

- snížení počtu nehod o 385, t. j. 0,5%,

- snížení počtu usmrcených o 46, t. j. 6,1%,

- zvýšení počtu těžce zraněných o 269, t. j. 9,5%,

- zvýšení počtu lehce zraněných o 909, t. j. 4,2%,

A porovnání leden až červenec 2012 proti stejnému období 2011: - zvýšení počtu nehod o 4 473, t. j. 10,9% - snížení počtu usmrcených o 8, t. j. 2,1% - snížení počtu těžce zraněných o 32, t. j. 1,8% - zvýšení počtu lehce zraněných o 477, t. j. 3,9%.

0 1
možnosti
PP

"ale zastavovat bez vážného důvodu člověka jen proto, že jede autem, pokládám za zásah do osobních svobod" ano, proto mohou Češi v USA bez problémů načerno pracovat, jen nesmí udělat přestupek, pak by ho mohla policie zastavit a zadržet a vyhostit. Slušného řidiče tedy policie v USA samozřejmě nesmí kontrolovat =kriminalizovat=dělat mu ostudu.

4 1
možnosti
MN

Perfektní článek, také nesouhlasím s kontrolováním řidičů jen tak preventivně, natož s návrhy té švestky. Bohužel jak je vidět, spousta lidí má nad sebou rádo bič, místo vlastní zodpovědnosti. Místní benga mají také hodně vzorů v zahraničí, v Rakousku, Něměcku, atd. Další zajímavá věc je, že se nehodovost a počet smrtelných nehod snižuje, přestože počet policajtů na silnicích klesa a jejich pravomoci stagnují. Když někdo v takové situaci použije argument přitvrdit aby byly výsledky ještě lepší, tak je podle mě degenerovaný.

5 0
možnosti
Foto

Poslední větu Vám nebudu vymlouvat. ;-) Díky R^

2 1
možnosti
PV

Neznám přesně tyhle teze pana nového šéfa dopraváků, ale jak to popisujete, zdá se mi to jako konečně rozumné nápady. Vždy dávala policie za přestupky flastry na místě a fungovalo to. A měřit rychlost na viditelném místě je velká pitomost, to už mi připomíná nahlášenou kontrolu. Takže zase dobrý nápad. Ještě by měl prosadit ten neekologický nesmysl na přechodech, to se fakt nepovedlo a umírají zbytečně lidé. A co na to říct závěrem? Váš článek je velmi špatný, troufám si říct blud. Váš názor je vhodný tak leda pro 19 století. Nebo jste už dlouho nebyl na silnici a okolí, jinak si to nedovedu vysvětlit. O policejní zvůli nemůže být řeč, je tu zvůle šílených řidičů. A to je mnohem horší.

4 11
možnosti
DM

Je podle vas opravdu rozumne nutit zakonem nosit lidi jednotne obleceni misto toho, aby si to "bezpecnejsi" pripadne zvolili sami dle vlastniho uvazovani? Je podle vas rozumne, ze misto instituci k tomu urcenych, znalostmi a technikou vybavenych, bude technicky stav auta posuzovat jeden clovem s nizkym vzdelanim, navic v tomto oboru "nepolibenym"? Prijde vam rozumne, ze pri klesajicim poctu vaznych DN vcetne "smrtaku" a pri celkove lepsi situaci na silnicich bude pribyvat represe? Opravdu vam toto prijde jako rozumne napady? Prosim o odpoved, rad bych vedel, co si o vas a vasem prispevku myslet. Mozna je to z vasi strany jen "trollovani", ale bojim se, ze nikoliv :-(

8 2
možnosti
PB

P97a77v54e74l 53B56a54c78í51k

23. 4. 2013 21:18

Stačilo by co se techničáků týká, kdyby fungovala technická kontrola a né že je to fronta na odevzdání tisícovky za razítko.;-)

3 1
možnosti
PU

P26e60t16r 98U90l45r89y43c69h

23. 4. 2013 19:30

Takže navrhujete "anarchii"? Ale ono není nic "černobílé"!

Vypůjčím si z Vašeho příspěvku na diskuzi (v 15:09) dvě věty, cituji:

"Nesnáším, když mě někdo chce bez mého souhlasu preventivně "chránit" a páchat dobro na můj úkor ;-€

Účinnější by bylo tvrdé a spravedlivé postihování těch, co opravdu něco zavinili. Ne kmotrovské extrabuřty:-/" (konec citátu) a dovedu je ad absurdum:

- zrušme všechny "kontroly", které se zabývají např. zdravotní nezávadností potravin. Co na tom, že nám občas propukne nějaká epidemie, pár lidí "nepřežije", pak dáme provozovateli 5 let "natvrdo" - ale postihneme ho (viz požadavek autora)

- zrušme preventivní prohlídky u lékaře, co na tom, že lze onemocnění diagnostikovat dříve, než se dostane do neléčitelného stavu - ale prevenci odmítám (viz požadavek autora). Já bych všechny návrhy na bezpečnost na silnicích nezatracoval: leden až červenec 2012: 376 mrtvých, z toho 77 chodců, t.j. cca 20% (http://old.autoklub.cz/acr/autoskoly/dopr_nehodovost/pdf2012/0815/statistika_nehod_1_7_12.pdf) - "zviditelnění" chodců za snížené viditelnosti mimo obec je dobrý počin R^

4 10
možnosti
DM

Vas lrispevek zacina moc hezky a ukazuje, jak jste mimo - 1. "Takze navrhujete anarchii?" 2. "Nic neni cernobile". Dal to nema cenu cist. Pan bloger nenavrhuje anarchii, ale normalni rozum. A vy, protoze vidite svet jen cernobile (totalita vs. anarchie), to nikdy nemuzete pochopit. A bohuzel je vas stale docela dost :-(

5 3
možnosti
JK

J46i43r57i 45K35u96c55e10r40a

23. 4. 2013 19:18

Pokutu jsem neplatil tak 8-9 let, jezdím celkem dost slušně a opatrně, a taky mám trochu štěstí. 

Děsně mě vytáčí machýrkové, co jezdí 90 vilovou čtvrtí  či projíždí pro zábavu křižovatku na mašině po zadním, se řevem motoru a tak. Je mi 45 a fakt jsem spíš kliďas.

Ale - dávat větší moc policajtům..., tady bych vážil pečlivě, na lékárenských váhách. To, co si představuje ten floutek, to je prostě nebezpečné.

Jenže o svobodu a alespoň základní zodpovědnost jednotlivce tady již nikdo nestojí. Jsem pro přísný trest, ale omezil bych preventivní buzeraci. Mám pocit, že je té prevence v našich životech mnohonásobně víc, než je smrtelná dávka pro lidskou svobodu.

11 2
možnosti
Foto

byť motokář..:-)..to podepíšu.Hlavně tu zbytečnou buzeraci.

7 2
možnosti
Foto

dobrý večer...snad jen k úvodu...pamatuji si vzrušené debaty tipu...že o všem budou rozhodovat úřady a ne policista na místě...vlastně neřekl nic jiného, než po čem jsme volali. Zažil jsem jednou drobnou kolizi...a musel nakolikrát na odbor dopravy...dřív to vyřídil policajt flastrem na místě a byl klid.

4 3
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...