Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

Forrest Gump

25. 10. 2009 21:14
Na to jen toto...

R^V Fakt dobry a hlavne... PRAVDIVE!!

0 0
možnosti
1

136N

25. 10. 2009 17:02
Karma - lépe to napsat snad ani nejde.

 Moji prrodiče a rodiče se museli díky sudeťákům odstěhovat z pod Krušnohoří ,

zanechat zde svůj majetek ,dům který děda koupil , splácel . Po návratu pamatuji jako kluk němce v našem baráku před odsunem , později jsem pod přístavbou našel dva kufry převázané drátem . Po otevření s otcem a dědou byli uvnitř uniformy majora SS. Z vyprávění rodičů a prarodičů vím jak se chovali Sudetndeutsch alespoň u nás. A že by byli odsunuti všichni ? Měl jsem jen u nás v obci mnoho spolužáků z německých rodin. I má manželka pochází se smišeného manželství . Tchýně byla německé národnost ia po válce chodila s bílou páskou . A že se děli svinsta ? na jaké straně větší ? Tímto je nechci omlouvat .

0 0
možnosti

Skoolak

22. 10. 2009 14:43
test

;-)

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

22. 10. 2009 14:21
Nejsem pamětník

a tu dobu jsem nezažil. Jsem schopen a ochoten odsoudit zvěrstva, která doprovázela odsun a jsem ochoten se za ně i omluvit, protože se za ně jako příslušník tohoto národa stydím. Za odsun se ovšem omluvit nehodlám, protože jej beru jako logický důsledek něčeho mnohem většího, odpornějšího a horšího. Po válce měl podle mě každý právo říct, že nechce s Němci žít v jednom státě a vystěhovat je do zbytku Říše, kterou chtěli budovat. Nemám odvahu revidovat a negovat rozhodnutí a činy svých rodičů a prarodičů, protože jsem neprožil to, co prožili oni. Jediné co mohu říct je, že doufám, že už se to celé nikdy nebude opakovat a něco pro to udělat. A také je fér si přiznat, že Němci ušli obrovský kus cesty......

0 0
možnosti
IJ

bojovnik2

22. 10. 2009 10:44
Karma pane a dík za dokonalé vyjádření

toho nejlepšího možného přístupu k problému.

A k příspěvkům tak cítícím s těmi ublíženými chudinkami sudetskými Němci, možná váš postoj potomci odsunutých ocení a podarují vás nějakým vkusným suvenýrem po svých otcích a dědech v duchu nejlepších a nejslavnějších sudeto - německých tradic, třeba roztomilou preparovanou dětskou hlavičkou, knihou o podřadnosti jiných národů vázanou v lidské kůži nebo podobným předmětem vyjadřujícím nejlepší tradice sudetských Němců.

0 0
možnosti
MN

Forrrest

20. 10. 2009 3:10
Karma!

...až na to zaslepené vlastenectví. Tomu se nejde pořádně nezasmát;-D;-D

0 0
možnosti
VH

vasekpasek

19. 10. 2009 23:28
...

Benešovy dekrety jsou ostudou českého státu a jako k takovým bychom k nim měli přistupovat. To říkám a nepřipadám si jako drzý šílenec, omezený ignorant, submisivní masochista nebo zrádný kolaborant. Dokonce se nepovažuji ani za eurofila. Jednoduše - kolektivní vina je absolutně nepřijatelná a o tom by se v právním státu vůbec nemělo diskutovat.

0 0
možnosti
P9

POT 90

19. 10. 2009 23:39
Re: ...

Musíte to zasadit do dobového kontextu. O jakém "právu" v té době byla řeč? Byl to následek strašlivé příčiny. Tečka.

0 0
možnosti
V

VašekIV

19. 10. 2009 21:54
čtu reakce na pěkně napsaný článek a žasnu

je mi známo, že skutečně při odsunu Němců docházelo ke zvěrstvům. ALE já pocházím ze smíšené rodiny česko židovské většina židovských předků skončila v koncentráku - bez návratu. Manželka pochází ze smíšené rodiny česko německé a část německých předků skončila v SRN. Hádejte kdo na této skutečnosti vydělal a kdo prodělal. Pro ty méně chápavé: nejlépe se měli ti odsunutí (jak se říká dnes vyhnaní). Většina z nich je ráda, že skončili v Německu. A proto - pane Streite - KARMAR^R^R^

0 0
možnosti

Ghost Dog

19. 10. 2009 18:11
karma..

..ať si blafe kdo chce, co chce, mně se to líbí a cítím to podobně (ne-li stejně)..a proto karma R^

0 0
možnosti
LB

Lex Barker

19. 10. 2009 18:09
ok

[>-][>-][>-]R^R^R^ a  jeste 100 krat!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...