Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ruralrb

2. 3. 2010 15:05
Pane Streit, davam Vasemu clanku karmu, mate pravdu!

Od roku 93 pravidelne prekracuji bavorsko-ceske hranice a Vami popisovane skutecnosti jsem zazil na vlastni kuzi, vcetne sledovani meho vozidla. Veskere jejich kontroly opravdu hranicily se sikanou. Bohuzel, jedina obrana je trpelivost se vztycenou hlavou, a potom snad zaslani stiznosti na Ministerstvo zahranicnich veci, bohuzel stat kterym jsem obcanem, mne jen stroze oznamil, ze se timto nehodla zabyvat, moji spolucestujici si stezovali u MZV CZE, a pokud jsem byl korektne informovan, dostali od bavorske strany pres MZV omluvu, za "ponekud zvlastni kontrolu".

0 0
možnosti

Mr-Rubikon

24. 2. 2010 9:26
Zažil jsem šikanu

Na hranicích s Rakouskem a, věřte, není to nic příjemného. Ale skutečnost, kterou popisuje autor článku, je na druhé straně jen dalším hřebíčkem do rakve EU. Nelze spojit nespojitelné a Němci s Čechy prostě spojitelní nejsou, to je fakt.  

0 0
možnosti

Alena1.

24. 2. 2010 10:14
Re: Zažil jsem šikanu

Přesně tak si před 150 lety nedovedl představit Sas, že by kdy mohl žít v jedné společnosti s Bavorem, nebo Švábem.

Jste sto let za opicemi, milý Rubikone, přesně jako ti Moraváci, kteří se chtějí odtrhnout od Čechů.

0 0
možnosti

Tramp_007

23. 2. 2010 22:12
Streite

zase kecáte. Zkuste si vzít v cizině registrované auto a jezdit po ČR. POjedete přes vesnici rychlostí 53 km/h a předjedou vás dvě český auta rychlostí aspoň 70 či 80. Koho myslíte, že zastaví za vesnicí policajti?

Správně - vás v cizím autě. Tak neplačte nad osudem Čechů v Německu. Kteří tam mimochodem jezdí stejně prasácky jako v ČR.

0 0
možnosti

DaM

24. 2. 2010 1:03
Re: Streite

Vazeny pane, rocne najedu po cele Evrope vcetne Nemecka a Rakouska pres 40.000 km a mohu vas ubezpecit, ze Cesi zde jezdi mnohem mene prasacky nez mistni. A jen vyjimky potvrzuji toto pravidlo.

0 0
možnosti

Alena1.

23. 2. 2010 20:10
Takový nesmysl

už jenom to, že píšete, že Češi tvoří 29 procent všech kontrolovaných při silničních kontrolách. Pane Streit, víte vy vůbec jak je Bavorsko veliké.

Mohu se zeptat, z kterých pramenů pochází tato statistika?

0 0
možnosti

tantemici

23. 2. 2010 17:07
Myslím si, že máte pravdu

 - takže karma. Je to tak, jsou to metody nedůstojné a degradující en blok např. zde některý národ. Uplatňuje se zde dopředu, už jen kvůli SPZ, princip viny a to je to, co vám - a i mě - vadí. 

Mimochodem: i švýcarští celníci se poměrně silně soustředí na Čechy... Ale pořád je to kontrola na hranici. Z kontroly "namátkové" někde v polích mám mrazivý pocit v zádech.

0 0
možnosti

vena65

23. 2. 2010 16:52
Ne, že bych s vámi nesouhlasil, ale ....

když si všímám jak se mnohdy chováme, tak se ani těm policajtům nedivím. Možná je k tomu vedou zkušenosti s návštěvníky od nás. Když se kolem vašeho domu bude potloukat parta cikánů, taky zpozorníte a kdybyste mohl, tak je na odchodu možná i prohledáte.

0 0
možnosti

Martin V

23. 2. 2010 20:27
Re: Ne, že bych s vámi nesouhlasil, ale ....

Tak se začněte chovat lépe, at ostatním nekazíte pověst.!

0 0
možnosti

meloun.rudy

23. 2. 2010 16:28
Nevím jestli jsem "světák"

ale do Německa jezdím tak jednou měsíčně na nákupy (díky tamním přebujelým úřadům je tam skutečná konkurence a nákup se tam vyplatí). Zatím mě ani jednou nestalo, že by mě německá poicie stavěla.

Kvůli ponižujícím procedurám nemusíte jezdit do Němec. Onehdá mě a moji ženu v jednom nákupním centru zastavili policisti s tím, že v rámci preventivní akce kontrolují doklady. Dali jsme jim občanky a dvacet minut jsme čekali než si něco přes vysílačku zjistí. Odskočili jsme si z auta jenom tak nalehko, takže stání při teplotě kolem nuly nebylo moc příjemné. Ještě méně bbylo příjemné to, že kolem nás chodilim lidé a koukali comse děje. Nevím jestli bych někomu vysvětlil, že jsem tam stál před obchodem s policií 20 min. v rámci "preventivní akce".

Nesnáším tyhle hnidopichy, co hledají na západě vši, jen aby dokázali že jejich Velký Kormidelník se nemýlil. Všechno ze Západu je fuj, ale všechno české musí být perfektní.

0 0
možnosti

meloun.rudy

23. 2. 2010 16:29
Re: Nevím jestli jsem "světák"

To nákupní centrum bylo v Praze.

0 0
možnosti

Trondik

23. 2. 2010 16:12
Nevim jak autor...

Nevim jake zkusenosti s cestovanim do Nemecka ma autor. Ale ja uz nejakou dobu pracuju na zapad od ceskych hranic a pres Nemecko jezdim pomerne casto. Moje zkusenosti jsou takove: autobusem jsem jel asi jen 3x a z toho 2 kontroly. Ale kdyz se clovek podival kolem sebe tak se ani nemohl moc divit, ze nas kontroluji:-)1x kontrola pri ceste z Nemecka (opakuju ze ve smeru  z Nemecka) s autem s Belgickou spz. A pak jeste jedna kontrola pri ceste do Nemecka, ale to bylo ve VW transporter s nemeckou spz! Kontrolovali jestli nevezeme vetsi mnozstvi alkoholu. Stacilo otevrit kufr... Dale moho cest s ceskou a lucemburskou spz a zadna kontrola. Normalne stoji asi 1km za Rozvadovem jedno BMW cekajici na "zakaznika" myslim ze dal nez za prvnim odpocivadlem uz vas nikdo nezastavi. Ale je mi jasne ze az tudy pojede pan Streit tak uz budou vsichni nemecti celnici a policisti po celem nemecku v pohotovosti, protoze ho sleduji na kazdem kroku, odposlouchavaji mu mobil a dokonce musi cist i jeho blog.

0 0
možnosti

Streit

23. 2. 2010 16:29
Re: Nevim jak autor...

Tři cesty a dvě kontroly autobusu jsou normální ? 8-o

Jestliže si stovky lidí stěžují na šikanu vč. svlékání, tak byste to měl brát vážně. Až bude mít každý z nás tuto zkušenost, bude už pozdě. Navíc tyto moresy ráda převezme i naše policie. Pecina už čeká...

0 0
možnosti

Dezo-Conka

23. 2. 2010 14:35
Vezl jsem stopem borce, co pracoval po celé Evrov Holandsku

,naposledy v Holandsku.Našinci prý radí nakupují tvrdé drogy a pak je vozí do Česka i Německa.Němci 2 z jeho pracovní party zatkli při kontrole, převáželi drogy, dostali

2000 euro pokuty a pobyli si 14 dnů v base. Asi to tak jednoznačná šikana nebude,

chtělo by to slyšet i druhou stranu.

0 0
možnosti

krysodlak pizmovy

23. 2. 2010 14:25
ziju v Nemecku

jezdim tu autem, i pres ceske hranice a nikdy me nikdo nestavel, nikdy jsem s policajtama nemel problemy. Docela rad bych spravu ceskeho statu predal Nemecku, aby tam ten boredel dalo trochu do poradku. V Nemecku jsou sice taky problemy, ale jejich dimenze je radove mensi nez v CR. Politici jsou tu radove kultivovanejsi nez v CR a pri odhalenem pruseru zmizi navzdy.

0 0
možnosti

Streit

23. 2. 2010 14:29
Re: ziju v Nemecku

O vás jsem přece už psal v článku. :-P

A zaskočte zpět k panu Matějkovi, kde jsem se vám snažil objasnit termodynamiku. ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...