Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

aladar.heresszertelek

1. 4. 2008 14:03
re

Vážený pane Streite!

Píšete, že "Do této režie zapadá i pozvání papeže do ČR. A dnes aby člověk i v přírodních vědách měl pomalu štěstí, že narazí na vědce, který neblábolí něco o vyšší moci nebo přímo o Bohu."

Jistě víte, že tohle není pravda a že zastánci kreacionismu nemají ve vědeckém prostředí lehký život, že jim není dopřána vážnost, že důkazy (jakkoli se k tomuto tématu ještě vyjádřím) Božího stvoření jsou zamlčovány a že vědci žijící v "osvíceném" (rozuměj: sekulárním, ne-li přímo pohanském) západním kulturním okruhu podléhají autocenzuře. Jako atheista s takovým chováním možná souhlasíte. Je to však potlačování pravdy a hrubá nespravedlnost vůči kreacionistům. A to jistě nepopřete. Nemůžete, protože jste čestný člověk... nebo tak alespoň působíte.

A k těm důkazům Boží existence? Inu - věda není s náboženstvím ve sporu. Aspoň do doby, dokud se z vědy nestává náboženství... takové, jakým je komunismus, environmentalismus, nebo víra v podíl práce na poopičení člověka.

0 0
možnosti
DS

Streit

1. 4. 2008 14:59
Re: re

Děkuji za pochvalu.Pokud se týká kreacionistů, neměl jsem je přímo v tomto článku na mysli. Spíš ty komerční projevy okultismu (Baudyše apod.).

Nikomu jeho víru neberu, můj nejlepší přítel je hluboce věřící.  Já jsem atheista. Ale protože se zajímám o kosmologii, mám jiný než kreacionistický názor. A někteří vědci, jako třeba Grygar, se příliš tou vírou ohánějí. Já potom nevěřím, že by to neovlivňovalo jejich vědeckou práci.

Ale jedna věc je zajímavá, že vědci typu Grygara a třeba Vopěnky mají Havla většinou za ikonu.

0 0
možnosti
A

aladar.heresszertelek

1. 4. 2008 13:57
re

Vážený pane Streite, souhlasím s Vaší názorem na panu Havla, názorem utvářeným na základě faktů, nikoliv emocí, jako je tomu u většiny diskutujících.

Vy sám jste popsal, kde se tahle nebetyčná náklonnost k panu Havlovi v lidech bere - jedná se o jistý druh fanouškovství. Které je iracionální (stejně jako každá jiná láska), takže nemá smyslu se o tom dále bavit.

Chtěl bych Vám poděkovat za Vaše články. Je to pro mne nesmírná radost, když někdo zastává mé vlastní názory.. se kterými jsem celé roky sklízel jen údiv, neřku-li posměch. Konečně vidím, že nejsem sám, kdo odhalil nechutnost a ubohost pana Havla. Vy navíc máte tu odvahu a dar o tom ještě napsat! Snad se Vám podaří otevřít mnoha dalším lidem oči!

Jen jednu věc Vám musím vytknout... O tom bude můj druhý příspěvek do dnešní diskuse...

0 0
možnosti

Rendík

1. 4. 2008 22:56
Re: re

Dovolte mě reagovat na Váš příspěvek ohledně ikony pana Havla.Nechci tady hodnotit pana Havla i když můj názor je trochu odlišný,ale v konečném důsledku velmi podobný tomu co píše pan Streit.Vemte si jednu podstatnou věc,pro mnohé lidi,kteří se tvrdě zastávají pana Havla,velmi ovlivňující.Pro ně zůstává Havel ten bojovník,který tu svrhnul bolševika a proto jej budou bránit do roztrhání těla a nepřipouští jakýkoliv jiný názor a v žádném případě ten,který by negativní k jeho osobě,Bohužel můžete jim předložit jakýkoliv fak,jakýkoliv rozbor a jakoukoliv snahu o hledání relativní pravdy, stejně se to mine účinkem.Mnohdy mw i napadně,že těmto lidem o pravdu nejde,mají svůj idol a když se jich jejich idolu dotknete,tak Vás počastují urážkami a hned jste konunista a bolševík,Asi je to dáno naší mentalitou,protože bohužel naše historie ukazuje,že jsme vždy měli nějaké modly,ke kterým jsme se klaněli.A moc za to nedal,že právě někteří přišli v roce 89 o své idoly, tak  mají jiné,Havla a spol.

0 0
možnosti
JC

Jose Chroustal

31. 3. 2008 17:27
Tato republika dostala

bezprecedentně a brutálně přes hubu privatizační a tunelářskou mafii, které otevřely dveře pravicové vlády (ODS,ODA, KDU) v čele s ministrem financí a pozdějším premiérem Klausem a vy si zasednete zrovna na Havla, který tyto poměry velice často kritizoval.

Ať se na to dívám z kterékoliv strany, furt mi vycházíte jako velice aktivní až hysterický PLÁCALISTA. 

0 0
možnosti
PM

merrygold

31. 3. 2008 13:05
naprostý souhlas

Mluvíte mi z duše.

0 0
možnosti
JV

klv

31. 3. 2008 11:23
vážený grafomane

souhlasím s jednou vaší větou, ta na vás sedí naprosto přesně jako dokonalé hodnocení vašich příspěvků o Havlovi, ta věta zní :

Jeho amatérismus se projevoval i verbálně, kdy žvanil o věcech, jimž vůbec nerozuměl.

0 0
možnosti
JN

Die Hard

31. 3. 2008 11:13
jezismarja...

co tam mas dal...8-o8-o

0 0
možnosti
D

dutina

31. 3. 2008 11:11
Havel dlouho není jednička na politickém

nebi ,přesto má nesporné zásluhy. Má hodně politických kiksů,však také po r.1990 nikdo nebyl vyučeným politikem,jak se ale říká po bitvě je každý generál,přesto si myslím  ,že je velký vlastenec .S takovým povrchním a zoufalým hodnocením co předvedl autor blogu nelzeRv souhlasit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...