Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FV

umírněný realista

19. 7. 2008 13:06
Re: Reg

Byl jsem na obědě tak abych to shrnul: Stát podporuje manželsví primárně z důvodů plození dětí. Vámi dole uvedené sekundární výhody svazků tohoto typu pro stát, by platili pro jakékoli vztahy.

Manželství je standartní, exluzivní (a dovolil bych si říci) nadřazený způsob soužití jedinců.

Tím, že stát jeden typ nestandartního soužití právně ošetřil skutečně dochází k diskriminaci např. polygamistů (těm však dokonce hrozí postih).

Já (řadíce se též ke konzervativismu) vidím nebezpečí v přílišné liberalizaci. A to že dále: pokud bylo kdysi homosexuální chování trestné a dnes je právně zastřešeno, mohlo by se to analogicky stát např. i s tou polygamií.

A kam to všechno povede je otázka... Může to přinést více škody než užitku

0 0
možnosti
FV

umírněný realista

19. 7. 2008 13:06
Re: Re: Reg

A pokud se v těchto vztazích budou rodit nebo vychovávat děti... To už skutečně vnímám jako problém

0 0
možnosti
SN

Samer Nezničitelný

19. 7. 2008 12:15
jsem se tak dlouho nezasmál

 „Těla nejsou uzpůsobena ke styku jednoho pohlaví navzájem." A jsou snad? Člověk není hermafrodit jako žížala, ale vše je uzpůsobeno na principu klíče a zámku, abych použil laskavé metafory. Konec trávicí trubice opravdu není k sexu primárně určen, a to ani u heterosexuálů.

;-D;-D

0 0
možnosti
DR

Reg

19. 7. 2008 12:30
Re: jsem se tak dlouho nezasmál

No... a jak to souvisí s homosexualitou? Řada homosexuálů nepraktikuje anální sex. A naopak řada heterosexuálů ho praktikuje. A vůbec, proč se pořád mluví o sexu? "Homosexualita" je složenina ze dvou slov - "stejný" a "pohlaví". Homosexuálové můžou klidně žít asexuálně. Stejně jako tak můžou žít heterosexuálové.

0 0
možnosti
DR

Reg

19. 7. 2008 10:54
střet hodnot

"Jde o střet hodnot konzervativních a racionálních s postmoderními a iracionálními"... Ach jo, ČR by konečně potřebovala třeba homosexuála v čele konzervativní strany, takového Pima Fortuyna. Co naplat, že většina homosexuálů žije slušným tichým životem a většinou i s konzervativním pohledem na svět (o čemž jsem přesvědčen na základě života mého, svého partnera a našich přátel), když jsou pro zbytek společnosti neviditelní.

0 0
možnosti
K

kion1

19. 7. 2008 11:05
Re: střet hodnot

V tom s Vámi souhlasímR^[>-]

Pim Fortuyn byl politik s jehož názory se mohu ztotožnit, a je fuk jestli byl gay.

0 0
možnosti
DR

Reg

19. 7. 2008 10:40
statistika

Co se týče statistiky, opět demonstrujete, jak demagogicky se dá vykládat. Na stejná čísla se totiž dá dívat i jinak: HIV pozitivních homosexuálů v ČR je asi 0,25 %. U heterosexuálů to je nějaký zlomek promile. Ale chcete-li od toho odvozovat váš postoj k homosexuálům, musíte se podívat, jak daleko mají obě čísla ke 100 %! Podobně je to se vším ostatním - jaký podíl homosexuálů chodí do průvodů, žije promiskuitně, požaduje adopce dětí, chce rozbít tradiční rodinu, atd. atd.

0 0
možnosti
DR

Reg

19. 7. 2008 10:36
homosexuál vs. postižený

"A přál bych si, aby postižení měli stejně zapálené zastánce jako homosexuálové." - opak je pravdou! Postižený je ve společnosti automaticky brán jako někdo, kdo si zaslouží lítost a úctu. Bez ohledu, jestli např. se stal invalidou, protože jezdil jako blázen na motorce nebo byl takovým bláznem sražen. Naopak homosexuál je u spousty lidí automaticky brán jako někdo, ke komu je třeba mít rezervovaný postoj a odstup. Bez ohledu na to, jestli znásilňuje děti nebo se věnuje charitě.

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

19. 7. 2008 8:23
Downův syndrom je taky porucha

která v podstatě nikomu neškodí, a přesto o lidech, kteří se tak narodili, netvrdíme, že jsou normální.

0 0
možnosti
FV

umírněný realista

19. 7. 2008 10:27
Re: Downův syndrom je taky porucha

R^

Přesné. Že homosexuálové jsou "normální" je nám dnes vnucováno snad ze všech stran

0 0
možnosti
RV

Montaigne

19. 7. 2008 7:58
Já jenom, že si poslední roky připadám

že kdo není teplý, chodí do práce a platí daně tak ten jako by nebyl!:-P

0 0
možnosti
DR

Reg

19. 7. 2008 10:46
Re: Já jenom, že si poslední roky připadám

No já si spíš tady na blogách připadám, jako že když jsem teplý, chodím do práce a platím daně, jako bych nebyl. Správně bych měl křepčit v barevných průvodech a křičet, že požaduju adopce dětí.

Takže méně podléhejte mediální masáži a více se zajímejte o lidi kolem sebe.

0 0
možnosti
FV

umírněný realista

17. 7. 2008 19:49
Takže tedy...

... (jak už tu někdo psal) rakovina není nemoc, protože se vyskytuje i v přírodě?

Děti by se neměli ani zanedbávat, ani týrat, ani vychovávat v ústavech, ale ani by je neměli vychovávat homofilní páry.

Co je lepší jestli ústavní  péče nebo  adopce homofily toť otázka...

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

17. 7. 2008 19:58
Re: Takže tedy...

rakovina zabiji a organismu obecne skodi

0 0
možnosti
MS

spoocky

17. 7. 2008 15:50
docela hezká pohádka jen chybý fakta

Dovolím si nesouhlasit s vámi, při čtení článku jsme siříkala, že snad není možné aby lidi měli takový názor, ale ano každý má právo myslet s co chce ... Ráda bych vám pár věcí vyvrátila.

Dle statistik není procento tak vysoké jak uvádte ( http://www.aids-hiv.cz/udajevCR.html)

I v přírodě se nahází homosexuální páry, tutíž to není žádná civilizační choroba a ani nemoc.

Zajímalo by mne zda podle vás je  tedy lepší když dítě má sice mamů a tátu alety se o ně nestarají, popř. je týrají nebo když je dítě v ústavu?

0 0
možnosti
T

tojefuk

17. 7. 2008 15:20
poznámka

Jen tak mimochodem, nedávno jsem měla tu čest číst studii o homosexuálech a jsou to právě muži, kteří jsou promiskuitní, zatímco ženy žijí většinou v trvalejších svazcích. To není dáno tím, že by někdo byl homo nebo hetero, ale tím, že muži (obého zaměření) mají sklon k promiskuitě, zatímco ženy spíše k mohogamii. Takže hanit homosexuály jako promiskuitní jedince je od chlapa trošku nefér. ;-D

0 0
možnosti
V

Vikina

17. 7. 2008 18:34
Re: poznámka

A s kým asi, dámo, ti promiskuitní muži jsou nevěrní? Že by s nějakou Korabelnikovou? Statistiky jen dokazují, že ženské prostě daleko víc lžou.

Co se týče zahýbání hetero, i kdyby bylo časté, tak to rozhodně nejde do stovek, řekl bych že u většiny je to párkrát za život, často jen bokovka na jednu noc. O promiskuitě homo nic nevím, takže nemohu soudit, nicméně občas mě některé informace hodně zarazí. A navíc, z těch mně známých homo ani jeden nemá trvalý vztah. Jinak beru, že lesby jsou zřejmě trvalejší (ostatně, lesby mužům v žaludku fakt neleží).

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...