Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RG

gasparru

10. 3. 2012 7:40
zrcadlo

Myslím, že to nastavilo zrcadlo naší politiky, abych parafrázoval ze známého filmu. Nicméně si myslím, že  podnikatel Napoleon to nedotoval jen z nějaké touhy o čistejší politiku, ale z čistě pragmatických důvodů se dostat na ty správná místa a začít dojit stát a tím svoje vložené dotace zhodnotit. Je pravda, že na to šel jinak než ostatní dojiči, ale nepochybuju že každej kdo chce do parlamentu a pak se tam skutečně dostane , jistě musí zadotovat příslušná místa ve své straně, zadarmo ani kuře nehrabe.

0 0
možnosti

Ghost Dog

8. 3. 2012 14:19
nejsme asi naivní..

.. aby jsme si mysleli, že politici budou jen čestní, budou vždy mluvit pravdu a jejich práce bude ku púrospěchu všem ..

.. to si nemyslím o žádném politikovy od obecních až po ty parlamentní .. ne nadarmo se říká, že u politika se pozná že lže, když pohybuje ústy ..:-)

.. a tak si myslím, že ani Vít Bárta se nepustil do politiky jen z čistých lidských důvodů, že jeho vstup byl také "podnikatelským" kalkulem .. jen neměl čas to rozvinout a co hůř, spoustě pyjavic přisátých na státní rozpočet začal vypouštět rybníček .. Kočí byla Tluchořovým snadným cílem, nebyla mu neznámá, v PS pracovala .. takovým devenkám říkáme "závlačka" .. dutá hlavička a .......

.. nebudeme pro Víta Bártu žádat trest smrti, k té politické už došlo, je vinen minimálně naivitou a zároveň obětí intrik ..

.. tak to vidím já, možná se mýlím a je všechno jinak, ale to ví jen Bárta ...

0 0
možnosti
DS

Streit

8. 3. 2012 14:58
Re: nejsme asi naivní..

Nejsem krvežíznivý, ale líto by mi Bárty taky nebylo. Jen houšť a na další a pomazanější hlavy.

Všechno je lepší než zahnívání. Ať se teď politika otřásá...pak možná budou tahat špínu jeden na druhého a pochopí, že jednou by mohli místo "trafik" i skládat účty.

0 0
možnosti
PH

petrph

8. 3. 2012 12:14
proč se u politiků nepoužívá presumpce viny?

No ale proto že i  presumpce neviny se týká pouze a pouze  " trestně-právního řízení " Tedy, dle presumpce neviny je u soudu na obviněného pohlíženo jako na nevinného dokud mu není důkazy prokázána vina - a pak je za tuto vinu a dle řádných paragrafů nezávislým soudem odsouzen.

Jinak žádná "presumpce viny", ani  neviny neexistuje.Je  na osobní zodpovědnosti každého subjektu, který je s obviněným v nějakém vztahu,aby se sám  rozhodl jak svůj vztah vůči němu upraví, ukončí, bude se nějak izolovat,nebo se za něj naopak postaví .Tedy,na základě známých skutečností, nemusí mít ani jistotu zda je vinen či ne.

Nadřízený ho může odvolat z řídící funkce,strana odvolat ze svého vedení, manželka se od něj může odstěhovat a podobně.Může,ale nemusí-neexistuje žádná presumpce-každý se musí rozhodnout za sebe,a sám pak i nést další následky

0 0
možnosti
DS

Streit

8. 3. 2012 13:09
Re: proč se u politiků nepoužívá presumpce viny?

Samozřejmě, že presumpci viny jsem nepoužil v právnickém, ale v etickém slova smyslu.

0 0
možnosti

Ghost Dog

8. 3. 2012 11:56
karma jako vždy :-)

.. v divadle Soud na Praze 5 se hraje fraška jak z Havlova pera, jmenuje se Odsouzení a její zvláštností je, že je na pokračování, program nám tisknou naše media a každé medium jinak ..

.. z toho se vážně nedá nic odvozovat a je dobře, že si do hlavy netlačíte mediální plkání .. tady se dá jen hrubě odhadnout kdo je kdo .. nedělám si o nikom iluze, ale z té trochy poznaného bych tipoval Víta Bártu jako nejméně vinného ..

.. Škárka, to je pro mě lidský odpad, zneuznaný předseda, odstavený od hlavní funkce .. připlazení k Paroubkovi je poslední kapka v jeho charakteru ..

.. Kočí, já si myslím, že by se měla podrobit důkladnému psychiatrickému vyšetření, notorická lhářka a nejspíš i silně ovlivnitelná, přikládající sobě větší důležitosti, než jakou má .. ideální maňásek .. 

.. VeVerky jsou stranou bez ideí, prorazily s protikorupční tématikou .. jaký paradox, že dnes jsou předtřásány právě kvůli korupci .. kdo asi za tím je?

3 0
možnosti
DS

Streit

8. 3. 2012 13:17
Re: karma jako vždy :-)

Vidím to stejně. I ty aktéry.

Jen si ještě - možná naivně - myslím, že k uvolnění laviny někdy stačí jeden neopatrný fanfarón. Nemusel nejvíc dupat, jen se cítil jako nezranitelný.

Dík za doplnění i karmu R^

0 0
možnosti
JP

johnpeters

8. 3. 2012 11:37
Dobré.

Myslím,že Bárta je sice dost velký syčák a zasloužil by jít sedět.Ale-maně mne napadá-co všechno (a na koho)by se co provalilo po výsleších takového Krejčíře či Pitra,neřku-li po uveřejnění deníku páně Mrázka.Myslím,že i pan prezident Klaus se při této úvaze osypává hrůzou!8-oP.S.Délesloužící(papající a mlaskající) politici by vbrzku  vykoupili všechna lana.Nebo kulky.[>-]

1 0
možnosti
DS

Streit

8. 3. 2012 13:18
Re: Dobré.

Jsou to zbabělci. Psali by manželkám o kaviár a doutníky ;-)

0 0
možnosti
S

seelen

8. 3. 2012 11:34
Karma

R^

0 0
možnosti
DS

Streit

8. 3. 2012 13:32
Re: Karma

Děkuji R^

0 0
možnosti
H

Host8

8. 3. 2012 11:33
Článek se Vám povedl

Vystihl jste mínění řady lidí. Také nehltám zprávy z procesu. A naprosto souhlasím, že se z něj dělá bulvární fraška. Ať skončí jak skončí, vždy zůstane pachuť ze zákulisních praktik politiky.

Nicméně si myslím, že odměňování a nepřímé uplácení spolustraníků formou členství v dozorčích rádách, místečky na ministerstvech bez patřičné kvalifikace, formou nejrůznějších placených poradců, či jejich působení politiků v oblasti placených poradenských služeb je natolik rozšířené a nepostihnutelné, že tento jeden proces nic nezmění. V každém případě technologie moci a proces politické korupce praktikovaný ve většině stran by stál za analýzu.

1 0
možnosti
G

Gašpo_3

8. 3. 2012 12:15
Re: Článek se Vám povedl

Paradox je, že to čo popisujete je defakto okrádanie daňového poplatníka. To je podľa mňa neporovnateľne horšie, než keď niekto strká dobrovoľne svoje peniaze niekomu v obálke do vrecka.;-)

Problém je, že ten prvý sposob je takpovediac zabehnutý a stojí na ňom celá politika. Takže je podľa morálnych kritérií tejto žumpy asi v poriadku.:-P

0 0
možnosti
D

Draggo

8. 3. 2012 11:22
taky si myslim,

ze Barta tam neni ten nejhorsi, oproti Kalosukovi je to vlastne vzor poctivosti a moralky.  Karma. R^

1 0
možnosti
FKL

Karel Kubrt a tchýně

8. 3. 2012 11:29
Re: taky si myslim,

Jeden za 18, druhý bez 2 za 20.

0 0
možnosti
PH

modrénebe

8. 3. 2012 11:19
Souhlasím,

ale je mi jasné, že nepůjde o fakta, ale o čistě politický proces. Je otázkou k čemu se připojí soud a jak dalece propadne kouzlu nechtěného.

0 0
možnosti
DS

Streit

8. 3. 2012 13:34
Re: Souhlasím,

Nechci být za prosťáčka, ale měla by rozhodovat fakta. Padni komu padni, a odteď nikdy jinak ;-)

0 0
možnosti
FKL

Karel Kubrt a tchýně

8. 3. 2012 11:12
Dobrý den.

Předběhl jsem Vás s článkem o minutu ;-).

Nemáte pocit, že je tu ňák přebártováno? Jakoby na nás někdo vylil kýbl splašků :-/.

Karma R^

0 0
možnosti
G

Gašpo_3

8. 3. 2012 11:29
Re: Dobrý den.

No, dovolím si poznamenať, že blog pána Streita je podstatne objektívnejší. On ten Bárta je skutočne oproti etablovaným politickým zlodejom len neviniatko.

V podstate neexistuje dokaz, že by zo štátnych peňazí ukradol aspoň korunu. Mňa už ľudská blbosť neprekvapuje, ale stále ma desí ako sa ovce ľahko nechajú zmanipulovať, ako totálne vypínajú aj ten posledný zbytok mozgu.

Pozrime sa na to z princípu. Gauneri a zlodeji chytili niekoho za límec a snažia sa ho predhodiť davu. Ten niekto je MOŽNO tiež potencionálny gauner, ale hlavne konkurent. Nedostal šancu aby sa prejavil, bol predhodený ako maskovacia obeť. A niektoré ovce bučia blahom, že konečne spravodlivosť dostane šancu.

Ja si na rozdiel od Vás myslím, že keby Bárta skutočne dostal trest, nebol by to prejav spravodlivosti, ale presne naopak. Bolo by to potvrdenie, že spravodlivosť je v tomto štáte už dávno mŕtvola na ktorej už ani tie červy nemajú čo žrať.

5 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...