Máme tady velkou koalici už před volbami: Žlutou

Pro přítele socanů Babiše a proti Klausovi hlasovali za zdražování potravin a pohonných hmot, za nižší životnost našich motorů, za monokulturní prznění přírody a za naše příspěvky vyvoleným nejen KSČSSD, zelení a lidovci, ale také Íčko a spol.

Za ODS pro přehlasování prezidentského veta hlasovali tito poslanci: Jan Bauer, Pavel Bohatec, Zdeněk Boháč, Radim Fiala, Tomáš Hasil, David Kafka, Ivan Langer, Zdeněk Mach, Zbyněk Novotný, Jiří Papež, Miloš Patera, Jiří Polanský, Daniel Rovan, Pavel Suchánek, Lubomír Suk, Vladimír Šoltys a Jan Špika.

Pomohli tak socialistům a zeleným odblokovat záchrannou brzdu, kterou zatáhnul prezident Klaus.

A tak budeme stále vzorně plnit jakýkoliv nesmysl, který přijde z Evropské unie. Nebudeme se ohlížet ani na to, že v krizi, která k nám infiltruje právě prostředniczvím EU, budeme dobrovolně za účelem zisku vyvolených podnikatelů a na ně napojených politiků prodražovat pohonné hmoty. Doprava má multiplikační efekt, takže se promítne do všech výrobků.

Je až cynické, aby se na polích pěstovaly biosložky do spalovacích motorů, když svět trpí nedostatkem potravin. Jestliže tímto zničíme diverzitu naší temědělské výroby, staneme se navíc trvale odkázáni na dovoz potravin. O efektu těchto monokultur na přírodu a na jednotvárný vzhled polí ani nemluvím. Má to samozřejmě neblahý vliv i na živočišnou říši. A nechtěl bych být třeba včelou...

Navíc je veřejným tajemstvím, že energetická bilance pěstování a výroby biopaliv je negativní, stejně jako je tomu i u jiných „úsporných zelených“ módních bludů. Nehledě na to, že spalováním biopaliv se uvolňuje skleníkový plyn oxid dusný. A tak hlavní záminka pro přerozdělování našich daní a zvýšení cen padá, i kdyby celá ta klimatická fraška měla nakrásně něco do sebe. Nemá.

Musím vyjádřit zklamání, že ODS i po odchodu usvědčeného opovrhovalele předvolebními sliby Topolánka zůstává rozpolcená a oportunní. Návrat k tradičním hodnotám čitelné pravicové politiky se bohužel nekoná. S tím padá i autentický liberalismus založený na osobní a ekonomické svobodě.

A to je tragédie, protože nově vzniklé strany – TOP 09 a VV – tuto mezeru ani nemají v úmyslu zaplnit.

I když hlavním úkolem pro volby zůstává zastavit Paroubka, nelze přehlížet, že reálným vítězem tak či onak bude zelený pseudosocialismus – a to buď v tvrdém nebo měkkém balení.

Šťastnou ruku.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dušan Streit | čtvrtek 27.5.2010 15:11 | karma článku: 35,98 | přečteno: 2717x