Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IV

Ivo Vašíček

1. 10. 2008 20:20
vidím to podobně

Ale záchranu bank v USA považuji za hloupost. Nic to nevyřeší, jen to oddálí propuknutí problému, který je nevyhnutný. 

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

8. 10. 2008 9:50
Re: vidím to podobně

Záchranu bank za hloupost? Bez bank se hospodářství zablokuje, je to jakobyste nechal zarůst trávou silnice protože jejich vlastník stanovil nízké mýto, pustil na ně moc aut a zkrachoval. Podle pana Streita v USA stát nezachraňuje vklady obyvatel, protože žádné nejsou. Všichni žijí na dluh a co je třeba zachránit jsou finanční toky. Celý ten krach je psychologická záležitost a koledují si o něj všechny "vyspělé demokracie" ve kterých si přes různá přerozdělování občané mohou své příjmy odhlasovat, ne odpracovat.  Jak se budete cítit, pokud vám někdo něco dá a po chvíli zjistí, že se splet a bude vám to chtít zase sebrat? Nejspíš budete mít vztek, i když jste k té věci přišel jako slepej k houslím. Pokud bude čtyřicátník dostávat pravidelně od rodičů k vánocům 20000, zvykne si na to a vděčnej nebude. Naopak když z jakéhokoli důvodu jednou dostane jen 10000, nabourá mu to rozpočet /počítal s 20000/ a bude mít pocit že byl okraden.

0 0
možnosti
VB

Ládin

1. 10. 2008 12:31
Je

to celkem realistické vykreslení současné ekonomické situace jak v USA tak i v Evropě, bohužel se však zapomíná na to, že vlády obrovské prostředky na záchranu bank prostě nemají a hodlají si je půjčit. Navýšit deficity státních rozpočtů. Tolik jenom pro úplnost.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

8. 10. 2008 10:10
Re: Je

Co jsou státní záruky vkladů? Většina lidí má majetek jen ve formě jakýchsi poukázek na skutečné statky a služby. Změnou množství poukázek se objem služeb a statků nezmění. /i když bez tohoto státního slibu by se asi změnil, a to tak, že by se výrazně snížil/.

0 0
možnosti
JD

pedr64

1. 10. 2008 12:15
když píšete o nástrojích, které má stát použít,

proč nenapíšete, které to jsou? já nemám důvod Kalouskovi nevěřit, že státní intervence je pro EU nepřijatelná. Samořejmě druhá věc je ta, že v Německu nebo Francii by se intervenovalo o 106 bez ohledu na nějaká uniiní pravidla vhodná tak pro plebs(nové státy EU)

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...