Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J78i40r45i 42K36u47b86i87s

17. 10. 2013 4:21

Ex-prezident Klaus, přes všechny své mouchy BYL jedním z politiků, kteří pro mě kdysi dávali smysl.

 

Já bych nikomu žádnou cenu neodpíral, protože si každý musí sám se sebou srovnat jestli si to zaslouží a v tom jak je vidět má pan ex-prezident více než jasno. Každý by si měl taky uvědomit, že tu může být i opačný názor. Pan ex-prezident v tomto případě lidi s opačným názorem častuje za hlupáky, kteří mají jako on stejně silné a srozumitelné argumenty PROTI  např. jeden za všechny, že byl zvolen s podporou komunistů...

 

I proto BYL ex-prezident Klaus jedním z politiků, kteří pro mě kdysi dávali smysl, teď  už není a nepomůže mu k tomu ani žádné vyznamenání.

0 0
možnosti
Foto

Jistě, žádné vyznamenání nic neříká, jak by si lidé měli konkrétního člověka vážit. Na svůj slušně vyjádřený názor máte právo.

0 0
možnosti
Foto

Ne pan Klaus neemigroval, mel se dobre, jezdil po svete, smel studovat i v cizine, STB ho nepronasledovala, proc by to delal a zacinal jinde zase od zacatku.Pan Klaus se mel dobre za komunistu i po revoluci, trpeli jini.

0 1
možnosti

Jak si jezdil po světě, proč lžete ?

0 0
možnosti

Z52d41e11n67a 45K60o26č72í

11. 10. 2013 9:36

Nic ve zlém, ale vyjmout Vaška Klausovýho ze sqadry:  Ježek, Skalický, Lux, Kalvoda, Ruml .........  a v pozadí Havel je notně zavádějící.!!!!

Guru celého tohoto velkolepého tunelu byl premiér Václav Klaus a stranickým nosičem byla  ODS !

Bylo vše schválně tak rychle uděláno, aby byl předběhnut právní rámec a umožniklo se beztrestné loupení.  Proto chyběly některé zákony. Leč liberální ideologové v čele s Klausem ujišťovali, že to nevadí, poněvadž případné nedostatky opraví volná ruka trhu, respektování svobody jednotlivce a minimum regulačních zásahů státu. Následné účelové rozkrádání, tunelování, korupce a krachy firem vyneslo na výsluní nových horních 100 tis. zbohatlíků, kteří využili  propojování politiky s byznysem. 

První krokem exponentů tehdejší  vlády - bývalých komunistů z Prognosťáku a z EÚ ČSAV ­/vesměs agentů StB/ bylo odstranění archivních materiálů o minulosti polistopadových politiků, kteří tak mohli rychle převléci kabáty. Druhým zrušení socialistického zákona o rozkrádání národního majetku. Cesta k rozkradení země, především bývalými špičkovými komunisty, se otevřela dokořán. Aby to šlo ještě lépe, byl vytvořen světově unikátní zákon stanovující, že všechny transakce národního majetku nepodléhají právnímu přezkumu. !!!!

3 2
možnosti
Foto

Máte částečnou pravdu. Klaus sice utíkal před právníky (jak vidíme dnes oprávněně ;-)), ale z jeho strany to bylo systémové řešení: potřeboval rychlou privatizaci a preferoval, řekl bych "vlastenecky" české ruce, které by jinak kvůli nedostatku kapitálu oproti zahraničním spekulantům neměli šanci. A nezapomeňte na to, že většina majetku měla projít kupónovkou, dle původního záměru jako odškodnění všech občanů! Trh to pak měl vytříbit. Klaus nepočítal s fondy a incestem přes bankovní fondy, ale byl přehlasován. Přitom Klausovi se předhazuje bankovní socialismus, který tímto zavedly ODA na privatizačním ministerstvu s podporou hada na tři. A k tomu Havlovec Tošovský v ČNB proti vůli Kluse ruinoval český finanční systém ve prospěch zahraničních spekulantů nadsazenými úroky, jež nadto zbrzdily ekonomiku. Teď za to dostal nadnárodní trafiku a my splácíme dluhy.

Takže Klaus řešil transformaci, zatímco Havel jen "obdarovával" své lidi (Schwarzenberg, Bakala, Kocáb, Chramostová...); na sebe nezapomněl...

2 3
možnosti
Foto

Daj-li mi medaily,......já bych chtěl medaily za hod oštěpem, sice jsem nikdy neházel, ale fakt by se mi líbila. Koneckonců Klaus taky s komunismem nebojoval.;-D

3 1
možnosti
Foto

p.s. ....a dodám své oblíbené.... Obama se taky nikdy reálnými zásluhami o mír neprovinil, jen byl politicky vhodný příjemce....tak co je proti tomu jeden falešnej woštěp?;-)

0 0
možnosti

Nevím pane Streite, co Vám připadá na reakci pana Kroupy nenávistného. Glosa je napsána věcně, Klause neuráží, akorát shrnuje absurditu, kdy člověk, který proti komunismu nedělal nic, dostane takovou cenu.

4 2
možnosti
Foto

Urážku nemusíte vyslovit naplno. Nenávist přesto vyčuhuje. Jinak by měl radost z ocenění krajana, který sice nebojoval proti komunismu, ale v mnohém hájí svobody, jak je chápal Reagan, podle něhož se také cena jmenuje.

2 1
možnosti

A jen tak na okraj. Když jsem tady v diskuzi zmínil Havlismus, jako kult, tak v Brně na další pokus v referndu schválili Havlovu uličku. Aneb, budeme hlasovat, dokud nebude výsledek jaký chceme.

2 1
možnosti
Foto

...typicky havlistické...;-€

3 4
možnosti

Noční můra havlistů.

Klaus už mnohokrát v minulosti přišel s názory, které veřejnost rozčilily či vyděsily. Byl označován za marginálního extrémistu, dokonce za figuru v izolaci, které se normální Evropa směje. Ale nemuseli jsme ani dlouho čekat a Klausova témata se stala hlavním námětem veřejných sporů.

Medaili si rozhodně zaslouží. To, že v Česku po něm plivou levičáci je pochopitelné, ale za druhý český břeh se stydím. 

SuperkarmaR^Díky. Zodpovědně a poctivě napsaný článek.

6 6
možnosti
Foto

V tom si rozumíme, dík R^

2 1
možnosti
Foto

:-)ale možná....kdyby žil v jiné době....zabojoval by o Podkarpatskou Rus.:-)

2 1
možnosti
Foto

Vy si ze mě děláte brusel, že? ;-D

2 1
možnosti

P57e80t86r 75P26á48l10k46a

10. 10. 2013 15:50

..a není divné Klausova celoživotního kolegu a kamaráda Tomáše Ježka dávat do té odporné Havlovy pravdoláskařské kliky? To mi přijde jako opravdu, ale opravdu falešné.

Za podobu kupónové privatizace skutečně nenese odpovědnost žádný spolek s Havlem v pozadí, jak vtipně naznačujete, ale lidé z okolí Václava Klause (Ježek, Tříska atd) a saozřejmě Klaus sám.

Pokud vinu za nešvary velké privatizace chcete dávat (podprahově) Havlovi, hraničí to skoro s obcesí. Váš boj proti Havlovi je skutečně vleklý a mimořádně statečný. Nechcete za to medaili?

6 5
možnosti
Foto

Ježek celou dobu vrážel Klausovi kudlu do zad. Vy nepamatujete? On zrumlovatěl... Rv

3 5
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...