Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

belansky

23. 7. 2010 11:43
Kdo můžeš,

vystuduj školu co nejvyšší a pak prchej co nejdál. do státu levnějšího, k občanu vlídnějšího   než naše drahá vlast. Kdyby mi nebylo skoro 56, už bych to dávno udělal už to tady nějak doklepu, ale kdyby mi bylo tak dvacet, joj!!! no a tady by si mohli stravenky narvat do špic.  Jako nebohatý Australan nebo Novozélanďan bych se měl určitě líp, než jako státní úředník  ČR pod penzí a se stravenkami. nebo  státem šikanovaný podnikatel či živnostník bez známostí, strýčků atd. Vůbec nerozumím třeba sudetoněmeckým spoluobčanům, že chtějí nazpět, hledí směr ČR a se slzou v oku pějí-KTÉ TOMEK MŮJ KTÉ TOMEK MŮJ. Seďte  doma v Bavořích a buďte rádi, že můžete z penze na celou zimu na Kanáry. 

0 0
možnosti
EK

Deleter

25. 7. 2010 19:34
---

No, nejsem kdovíjaký zastánce ekonomické migrace, ale když mám možnost a tady se to akorát zhoršuje, tak zřejmě uvedu ženu na MD a tradá. Asi nach Zurych, tam se mi celkem líbí.

0 0
možnosti
E

escapada

23. 7. 2010 9:11
Nevím co si mám o stravenkách myslet

jestli stravenky ano nebo ne . Nikdy jsem žádné nedostával , ale kecy právě od Kalouska , který má sám všelijakých benefitů o kterých se nám ani nezdá se mě zdají přinejmenším podivné a nemravné . Až si poslanci zruší ty svoje režijní jídla v poslanecké kantýně , jakési několikrát proplácené jízdné atd . , tak potom teprve může takový par - - - t mluvit mluvit o benefitech .

0 0
možnosti
LH

acvil

23. 7. 2010 7:45
..takže 73% pracujících stravenky nemá...

...pokud tedy využívá stravenky přes 1,3 milionu lidí, což je 27 procent všech pracujících...nevidím jediný důvod, proč by měl někdo dostávat potištěný papírek a ten pak proměňovat za zboží...a pokud ano, tak proč nezavést třeba bony nebo stravenkové Tuzexy...Rv

0 0
možnosti
EK

Deleter

23. 7. 2010 10:21
--

Že vy důvod nevidíte neznamená, že ho nevidí vůbec nikdo.

0 0
možnosti
MU

Mira UL

21. 7. 2010 2:10
Příspěvek na stravenky není benefitem,

ale zcela legálním způsobem, jak zaměstnancům zvýšit plat a nezdanit peníze jako mzdu. Přidá-li Vám zaměstnavatel 800,- Kč na stravenkách, Vy ušetříte na zdravotním a sociálním pojištění i na daních: abyste dostal 800,- Kč čistého, musel by Vám zaměstnavatel přidat zhruba 1.800,- Kč. Soudruh ministr Kalousek vidí tisíc korun měsíčně krát 12 krát počet zaměstnanců, co přiteče navíc do státní pokladny. Škoda, že taky nevidí, jak více než stonásobek jím viděné sumy odteče ze státního rozpočtu na nezdaněných náhradách politikům, jejich rodinám, kamarádům a kamarádům kamarádů. A taky politickým stranám: 900.000 x 281 x 12 je docela pěkná sumička - půl miliardy korun!

Autor článku zcela správně říká, že politici šetří na nesprávném místě. Bývaly časy, kdy poslancům stačil trojnásobek průměrné mzdy, dnes je to sedminásobek bez vedlejšáků v různých státních firmách. Sem patří zaostřit oko soudruha Kalouska.

miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti
VH

Stará kára

21. 7. 2010 9:36
Re: Příspěvek na stravenky není benefitem,

Ano - v souasnosti je to legální způsob "optimalizace daňové povinnosti". No - a pan Kalousek prosazuje drobnost: aby takových "optimalizací" bylo legálních co nejméně.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

20. 7. 2010 22:55
Pane,

za socíku mne vždycky štvaly "výdobytky socialismu", odborářská rekreace, plavenky, lístky do kina, mikulášské nadílky a závodní jídelny a naivně jsem se domníval že to s koncem socialismu skončí, lidi dostanou prachy a nikoho nebude zajímat, zakoupí-li k mikuláši čokoládu nebo fíky, pojede-li s "kolektivem" do Bulharska nebo sám na ryby. Šeredně jsem se spletl - "utužování kolektivů" a "team building" se ještě rozkošatil - zásluhou sociálních inženýrů z řad politiků, kteří podobné činnosti "daňově zvýhodňují". Politici  a jejich nenažranost mne sice štvou, ale kvůli tomu ještě nemusím podporovat nepřehledný bordel v daních, co tu panuje... Čert vezmi stravenky, snižte daně a ať si každý jí, na co má chuť a ne co je díky státu "v akci"...

0 0
možnosti
DS

Streit

20. 7. 2010 23:01
Re: Pane,

A v tom to je: Snižte daně! Jenže tady mluvíme o dalším zdanění (je jedno, zda stravenek nebo něčeho jiného). Stát zatím ty daně za stravenky ještě nevybral (až tedy v restauraci DPH). Ale stravenky platí zaměstnavatel, ne stát. Může a nemusí. A vy můžete ty stravenky projíst nebo...

0 0
možnosti
JP

johnpeters

20. 7. 2010 17:19
Když je ten stravenkový systém

takto zavedený,těžko se z něj bude ustupovat,stejně jako se nezmění pohon aut,dokud bude existovat ropa.Taky ale zastávám názor,že platit se má penězi,pokud se nejedná o uzavřenou podnikovou kantýnu.Jo,jo,to se to ruší benefity ostatních,že,pane Kalousku,kor když je jeden za  vodou?Ostatně,jistá vrstva občanů už má nakradeno,takže teď bude vyžadovat šetření u těch obyčejných.To je jasný už od roku 199O!!

0 0
možnosti
DS

Streit

20. 7. 2010 17:39
Re: Když je ten stravenkový systém

Podniková kantýna je také v nákladech firmy jako ty příspěvky na stravenky. :-)

0 0
možnosti
VH

Stará kára

20. 7. 2010 15:57
To se to nadává. Je to to nejjednodušší

Jenže daň z příjmu by měla být z příjmu. A nepeněžní plnění je bezesporu příjmem. Tedy i ty zatracené stravenky. To je zajímavé: pokud se má stravenkami vypořádat sociální dávka, je oheň na střeše. Ale nezdaněný příjem, zvaný stravenky, ten v poukázkách nevadí. nemají být nezdaněné i "cvičenky", "sauněnky", "plavenky" a další ".. enky"?  Ne?? A proč ne?  Co kdyby nám dávali celou výplatu ve stravenkách - aby se nadanila.  Neměly by být i prodeje na stravenky osvobozeny od daně? Nejen DPH, ale i spotřební?

Ale klidně si stravenky nezdaňujme. Zdaníme něco jiného. Ten schodek rozpočtu je třeba řešit. A řešit se bude jen z našich peněz - jiné totiž neexistují.

0 0
možnosti
DS

Streit

20. 7. 2010 16:25
Re: To se to nadává. Je to to nejjednodušší

Ze stravenek rozpočet nevyřešíte. Jejich zdanění by mělo negativní efekt. Ale na to nestačí vaše jednoduché počty.

0 0
možnosti
BR

Stobka

20. 7. 2010 13:26
Viděli jste jídelní lístek s ceníkem

v bufetu parlamentu nebo senátu? To by vám sklapla čelist, ceny vpravdě lidové jako za totáče. Nebo v rekreačních zařízeních ministerstva vnitra? Kdopak to asi dotuje?

0 0
možnosti
KV

Socialismus popírá přírodu

20. 7. 2010 14:10
Re: Viděli jste jídelní lístek s ceníkem

A kolik to asi dohromady ročně dělá? 10 milionů? ;-)

0 0
možnosti
PV

VerneP

20. 7. 2010 13:20
Vite,....

... ono tech 32k nezamestnanych Kalouska nedesi, vzdyt vsude je tolik pracovnich prilezitosti. A kdyz nejsou, tak se prece lidi odstehujou tam, kde prace je. tech jednoduchych reseni je preci tolik, a jednoduchym lidem prece jednoducha reseni staci. Dneska dobry, ode mne karma.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

20. 7. 2010 13:16
Pravice

"Ono je totiž moderní se dnes vydělit z davu „socek“ a vřískat pokud možno co nejpravicověji."

.

Ani snad ne moderí, jako spíš nutné. Naštěstí už většina lidí pochopila, že nejde žít nadále "levicovým" způsobem života. Že nejde pořád jen brát, ale že je potřeba i dávat. Jak jsem pochopil, tak vy mezi ně nepatříte a pořád jen "chcete".:-/

0 0
možnosti
DS

Streit

20. 7. 2010 13:20
Re: Pravice

Právě naopak. Dnešní vřískající pravice vůbec pravicí není. Klidně se vzdáváme dalších a dalších svobod. Ale na podružnostech si honíme trika. Takové nás politici potřebují.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...