Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AD

darny

5. 11. 2010 9:19
JOOOO...

Tak to jsme se naučili od EU, tak jako v Irsku, když Irové v referendu odmítli LS, tak se by se tak dlouho "demagokraticky" hlasovalo (stačilo jen jednou), až LS prošla, tak tady je to obdobné. Občan zvolil svého zástupce, zástupce o něčem hlasoval, opozici se to nelíbí a bude se soudit. Dobrá práce........, a co ty oranžovo-modré koalice ve velkých městech, to je úplatek za politické rozhodování v parlamentu???

0 0
možnosti
PGS

pgjed

5. 11. 2010 8:59
Je nedůstojné jednat v demokracii proti pravidlům

Respektive je účelově měnit podle potřeb. Zvláště, má-li koalice převahu 36 hlasů. Jsem dalek, držet palce socdemákům. A Sobotkovi zvlášť. Bohužel v názoru na obezličku koalice mají naprostou pravdu a obrátit se na ústavní soud je jejich plné právo.

Nejsilnější zbraní demokracie je přísné dodržování vlastních pravidel. Což evidentně nechápe Nečas ani ostatní lídři koalice. A že to nechápe bezskrupulózní pragmatik a relativizátor mravů Klaus? Vždyť postup koalice je přesně v souladu s jeho tezí, "faul, který rozhodčí neodpískal, se nikdy nestal". Je smutné, že někdo takový může být naším prezidentem!

0 0
možnosti
M

mff-59

5. 11. 2010 12:36
Re: Je nedůstojné jednat v demokracii proti pravidlům

Prave proto se to mozna dostane k rozhodcimu a uvidi se, zda to odpiska. ;-D

Opravdu si myslim, ze cestne prohrat je umeni. A vyhlasit legislativni nouzi v pripade "pohromy totalne prohranych senatnich voleb" mi prijde ponekud divne a zvlastni. Vony jsou volby neco jako zivelna pohroma? Neco co ohrozuje zdravi, zivoty a majetek obcanu? Proc je tedy KOALICE radeji nezrusi? :-P

Jsem zvedav na rozhodnuti US.

0 0
možnosti
M

mff-59

4. 11. 2010 23:40
Ano, ano, ano! Well, well, well!

Prohrat se cti, to je opravdu umeni. Do kamene tesat! R^

Takze co udelate s tim svym blabolem, ze CR patri do telefonniho seznamu uz STOVKY let? I pres vase logicko-analyticke mysleni, ktere vas udajne zivi, prece jen CR i jako nastupce CSR, nema tak dlouhou historii.

Umite prohrat se cti? A umi to koalice, kdyz prohrala senatni volby (no podle pani Kolarove je vlastne sztejne vyhrala). Opravdu si myslite, ze PROHRANE volby jsou duvodem k legislativni nouzi, pokud vycitate nekomu, ze neumi "prohrat se cti"?

0 0
možnosti
S

sampis

4. 11. 2010 23:22
Miluju komiky jako jste vy,

zatím co uplakánek Bohuš se nedokáže smířit s tím, že byl přehlasován, díky tomu jak dopadly volby, tak koalice se k tomu postavila chlapsky a zatáhla za všechny zákoné a možná i nezákoné brzdy, aby nebyla přehlasována v senátu, kde prohrála volby. To je pane veletoč.

0 0
možnosti
MT

ToMiSoft

5. 11. 2010 8:45
Re: Miluju komiky jako jste vy,

sampisi. Jediné, co by oranžový Senát způsobil jsou zbytečné obstrukce, takže stávající řešení - tedy zrychlené projednání ještě před tím, než bude nový Senát - v zájmu částečné redukce schodku rozpočtu už v příštím roce prostě beru všemi deseti (a krom jiného to beru i proto, že Socbotka kníká jak píchlé -censored-).

0 0
možnosti
K

kaktusak

4. 11. 2010 20:34
Pravice jednala před rokem stejně,

prostřednictvím svého člověka Melčáka zrušila předčasné volby. Takže je to asi v pořádku.

0 0
možnosti
S

snaduzdost

4. 11. 2010 20:26
Chce z něj udělat trvale třetí – a to rozhodující – komoru p

Takže zase měl ten Klaus pravdu.

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

4. 11. 2010 19:06
Nesouhlas : )

Nebo spíš doplnění - Rychetský není socan, ale komouš, stejně jako jeho kámoš Jičínský a další údajní kvalitní rudí právníci. A prakticky celý slavný Ústavní soud ČR - včetně těch bolševiků - najmenoval jistý falešný profesor Klaus, pokud se nemýlím (?), takže kritika ÚS z Vašeho pera "(1) Klaus vždy prohraje. (2) EU bere vše. atd." by měla být směřována přímo na Hrad.

No ale jinak mě pan prezident dnes velmi pobavil, když v rozhovoru pro ČRo-1 Radiožurnál kritizoval Sobotku za jeho nářek nad tím, že "vládní koalice zneužila své početní převahy". Plně jsem s ním totiž (s Klausem) souhlasil :-)!

0 0
možnosti
V

VašekIV

4. 11. 2010 19:05
Jako vždy

R^ Je smutné, že soc. dem. se nedokáže smířit s tím, že jim zbyla pouze úloha vše s povzdálí sledovat. Místo aby byli rádi, že nepopulární věci za ně udělá někdo jiný a oni  pak pouze slíznou smetanu(pokud se ovšem doustanou zpět k vládě, což jim přirozeně nepřeju.)

0 0
možnosti
DS

Streit

4. 11. 2010 23:45
Re: Jako vždy

R^

0 0
možnosti

Ghost Dog

4. 11. 2010 18:53
na co si vlastně stěžují?

..já to nechápu, na co si chce Bohoušek a spol, výroba šišatých kol stěžovat, vždyť nám tu ta naše jakopravicová vláda předkládá samé socialistické zákony .. viz http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c/162164/Clanek-pro-ty-kdo-se-blahove-domnivaji-ze-letos-volili-pravici.html

0 0
možnosti
DS

Streit

4. 11. 2010 23:46
Re: na co si vlastně stěžují?

R^

0 0
možnosti
H

hanah7

4. 11. 2010 18:53
karma

R^ díky.

0 0
možnosti
DS

Streit

4. 11. 2010 23:47
Re: karma

Díky R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...