Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

»Karle«, vy se divíte, že v nouzi se proti vám spojí i soupeři?

Nejde o žádný podvod, ale v nouzi nejvyšší je třeba zanechat méně významných sporů a postavit se společně za zájmy státu. Podvodem je naopak masivní Schwarzenbergova volební kampaň, vytvářející o něm zcela falešný obraz odtržený od reality. Za čírem nemá být vidět Kalouska, vládu ani TOP 09, která jej kandiduje.

 

Je prostě vějičkou na snoby a nezkušenou mládež. Falešně se distancuje od svého dosavadního působení a arogantního uplatňování moci, jaké proti smýšlení většiny občanů použila hlasovací klaka, jejíž byl významnou součástí, v otázkách církevních „restitucí“ a oslabení průběžného důchodového systému. A může si někdo myslet, že zvýšení DPH na potraviny, léky a energie je oním projevem ochrany chudých a slabých, jíž se zaklíná?

Jeho nynější lavírování kolem amnestie, již původně chválil, vyvrcholilo tyátrem, který sehrál opuštěním sněmovny při hlasování o nedůvěře vládě. Každý přitom věděl, že opozice potřebovala ke svržení této nenáviděné vlády 101 hlasů, na což neúčast Schwarzenberga měla nulový vliv. Proč to předesílám? Aby si každý uvědomil Schwarzenbergovo pokrytectví a mimikry.

Teď vydal prohlášení, jež ocituji podle iDnes: »„Václav Klaus a Miloš Zeman tvoří velkou mocenskou skupinu. Půjde o to, jestli nám tento svazek bude dále vládnout.“ Spojení svého protikandidáta a nynějšího prezidenta označil Schwarzenberg za velký podvod na voličích. „Dlouhá léta nám tvrdili, jak spolu svádějí nepřekonatelný boj pravice s levicí. Teď se jasně projevuje, že o to vůbec nejde.“ Podle knížete, který po dočtení svého prohlášení ihned odešel, se nyní ukázalo, že Klaus se Zemanem mají společný zájem, který je spojuje v okamžiku nouze.«

Proboha, co se diví? Nouze nejvyšší totiž nastala tím, že Beneše by dnes poslal do Haagu před soud pro válečné zločince. Naplnila se tak prorocká Benešova slova:

Vážení spoluobčané! V nedávné době jsem podepsal historicky významné dokumenty pro naší Československou republiku, tj. dekrety presidenta ČSR. tyto dokumenty nám dávají naději, že se nebudou opakovat tragické události let 1938-39. vědom si neblahých zkušeností našeho národa, zejména z druhé světové války,zanechávám Vám odkaz, ve kterém Vás varuji před možnými pozdějšími požadavky na znovu osídlení našeho pohraničí sudetskými Němci, kteří byli po právu, na základě mých dekretů z naší republiky odsunuti. Může se stát, že mé dekrety, vydané z rozhodnutí vítězných mocností druhé světové války, budou postupem času prohlašovány za neplatné. Může se stát, tak jako v minulosti, že se najdou "takzvaní čeští vlastenci", kteří se budou sudetským Němcům za jejich odsun omlouvat a že budou nakloněni otázce jejich návratu. Nenechte se oklamat a návratu nedopusťte. Hitlerové odcházejí, avšak snaha o ovládnutí Evropy Německem zůstává. Mohou se najít vlastizrádci, kteří budou opět usilovat i o odtržení Slovenska od České republiky. bylo by to pošlapání odkazu prvního presidenta ČSR T. G. Masaryka a jeho spoluzakladatele M. R. Štefánika. Vedlo by to k zániku obou našich národů. nezapomeňte, že mé dekrety se týkají potrestání vlastizrádců a že mají trvalou platnost a potrestejte všechny vlastizrádce, ať je to kdokoliv a v kterékoliv době.“ Dr. Edvard Beneš, Praha, Květen 1947

Prý to tak Schwarzenberg nemyslel. Prý hovořil jen o tom, co by podobné kroky znamenaly dnes. To má být obhajoba? To je jen důkazem jeho smýšlení, které Benešovy dekrety odtrhuje od příčinných souvislostí a předchozích zvěrstev II. světové války. Bez toho kontextu jsou podobná vyjádření nejen hloupá, ale i zrádná. Je třeba uvažovat takto: Kdyby dnes nastala stejná situace, tedy Mnichov, okupace a následná porážka agresora, před soud by nepatřily Benešovy dekrety, ale původci celého toho tragického řetězce. A Češi to nebyli!

Za zvlášť proradné pak považuji, že média stranící Schwarzenbergovi opakují, že vlastně Klaus i Zeman v minulosti tvrdili totéž. Klaus vždycky tvrdil, že nám zpětné zrcátko nesmí zakrývat pohled dopředu. Použil-li formulaci, že Benešovy dekrety jsou vyhaslé, tak tím neřekl jako Schwarzenberg, že už dvacet let jsou neplatné! To je sakra rozdíl, i když se Schwarzenberg dodatečně opravoval. Klaus tím myslel, že Benešovy dekrety byly naplněny a nevznikají z něj další nároky. Schwarzenberg naopak svým vyjádřením otevírá Pandořinu skříňku nároků z druhé strany. Zamyslete se, proč mu tak tleskají německá a rakouská média? Proč jej vždy chválil Posselt, jehož osobně také jako ministr zahraničí přijímal?

Zeman se sice v minulosti vyjadřoval méně obratně, ale lepšího kandidáta bohužel ve finále prezidentské volby nemáme. Ale ani on nikdy nehovořil o neplatnosti Benešových dekretů, o trestních konsekvencích nemluvě. To si dovolil jen člověk, jehož na Hrad nesmíme pustit!

A zvažte jednu zásadní věc. Čechům vyhovuje status quo. Nemají žádný zájem již naplněné Benešovy dekrety znovu vytahovat. Proč s nimi protistrana pořád šermuje? Proč je zpochybňuje? Čemu mají podobná vyjádření, jakým se neubránil Schwarzenberg, sloužit? Pořád totiž existuje snaha Benešovy dekrety prolamovat. Účelem jsou restituce, církevní nároky a v budoucnu i kompenzace. Na církevních „restitucích“ se ukázalo, že lze zvrátit cokoliv, byť to mělo zákonné krytí. V okamžiku, pokud bychom v důsledku zběsilé integrace začali podléhat pouze unijnímu (čti německému) právu, bylo by vymalováno.

 

Ostatně soudím, že Kalousek, který se teď za Schwarzenbergovými zády chechtá, by neměl mít zaručenu prezidentskou milost.

 

Autor: Dušan Streit | pondělí 21.1.2013 11:54 | karma článku: 41,62 | přečteno: 3219x
  • Další články autora

Dušan Streit

Může zákeřný lhář Pavel Machaček beztrestně pomlouvat?

Jeho chování a podlé lži už překračují míru, co si musím nechat od nějakého zakomplexovaného rýpala líbit. Překračuje to už únosnou hranici a je to na hraně trestného činu pomluvy.

25.2.2014 v 11:42 | Karma: 5,77 | Přečteno: 829x | Diskuse| Hyde park

Dušan Streit

Cenzoři na blozích iDnes, děláte to špatně

Za „užitečného idiota“, sračku nebo prdel - výmaz, za sprostou pomluvu nebo podlou urážku - nic. Útoky „ad hominem“ na autora nevadí. Nebere se v úvahu kontext tvrdší odpovědi, jsou ponechávány provokace nebo vyložený stalking, ale odpověď autora ve stylu, „jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá“, je zcenzurována.

24.2.2014 v 15:29 | Karma: 7,23 | Přečteno: 1484x | Diskuse| Hyde park

Dušan Streit

Vyrůstají stále noví hlupáci

Ani za komunistů nebyli jen prospěcháři a šíbři. Kromě mlčící - nebo umlčené - většiny však se režim opíral také o zapálené komunisty a svazáky, kteří tu pokryteckou a utopickou ideologii nadšeně „žrali“. To oni dělali stafáž tomu marasmu.

24.2.2014 v 14:15 | Karma: 37,05 | Přečteno: 2953x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Tymošenková prezidentkou? Výsměch právu, idejím i mrtvým

Čeho Ukrajina dosáhla? Místo zloděje Janukoviče chce být prezidentkou mega zlodějka Tymošenková. Stojí ten rozbitý Kyjev, rozvrácený stát a desítky obětí za to? Stane se Ukrajina součástí západní civilizace? Zlepší se ekonomická situace obyčejných lidí?

23.2.2014 v 20:21 | Karma: 47,69 | Přečteno: 19614x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Je naprosto jasné, která strana rozpoutala ukrajinské peklo

Dnes budu stručný. Je tak průzračné, kdo vyvolal a je zodpovědný za masakry na Ukrajině, že pokud to někdo nechápe nebo nechce chápat, tak zaslepenost je tím nejshovívavějším hodnocením.

21.2.2014 v 10:04 | Karma: 41,70 | Přečteno: 4169x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Von der Leyenová s kampaní navštívila Prahu, na Národní třídě čepovala pivo

30. dubna 2024  17:58,  aktualizováno  21:38

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v souvislosti s předvolební kampaní Evropské...

Na čarodějnice padaly teplotní rekordy. Ve Žďáře od vatry vzplála tráva

30. dubna 2024  18:41,  aktualizováno  21:28

V poslední den měsíce dubna se na řadě míst koná tradiční pálení čarodějnic. Středočeský kraj však...

Češi chtěli odříznout proruského Ukrajince, zastání našel na Slovensku

30. dubna 2024  20:56

Proruský ukrajinský politik a podnikatel Arťom Marčevskij, kterého česká vláda minulý měsíc...

Měli „rozjasnit každodenní život v boji“. Pávi vyvolali smršť nadávek na Putina

30. dubna 2024  20:55

Vedení zoologické zahrady v ruském Lipecku dostalo podivný nápad se taky nějakým způsobem zapojit...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...