Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
,B

,,,motýl bombardér,,,

10. 6. 2012 22:37
kuřák

není svobodný, nýbrž závislý člověk, který svou nesvobodu cpe ostatním. :-)

4 0
možnosti
MH

Martin_H

10. 6. 2012 23:04
Re: kuřák

Trefil jste hřebík na hlavu! :-)

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

10. 6. 2012 20:55
Ať se kuřáci klidně ukouří k smrti,

ale nesmí jejich kouř obtěžovat nekuřáky.

3 0
možnosti
MZ

otefal

10. 6. 2012 14:02
a kde je pane boze problem

Kdyz ve stredoveku zacal zakaz chodit na zachod a kadit na ulici tak jsem si jisty ze to urcite nezacalo v Praze,ale prvni vyhlasky tohoto zanru zacaly ve vyspele Evrope,tedy v zemich kde je dnes Belgie a Holandsko.

0 0
možnosti

crocodileclip

10. 6. 2012 8:10
Auta

Kouří nepoměrně víc a o dost víc lidí denně zabijí...tak je na řadě je zakázat?...budeme zdravější a šťastnější a ropná krize z nedostatku suroviny je zažehnána;-D Obé směřuje k roku nula;-D

0 0
možnosti
TA

tajny agent

10. 6. 2012 12:35
Re: Auta

Ale vzdyt to k tomu speje ... emise se musi kazdou chvili snizovat a v US se uz udelaly kvoty na elektromobily ... takze jde se timto smerem.

0 0
možnosti
A

Alfie

9. 6. 2012 19:50
Já taky! :-(

Tendence poslední doby všechno regulovat, přikazovat a zakazovat, se mi nelíbí ani trochu :-(

Jistěže bez pravidel nemůže existovat žádná společnost. Ale ani s pravidly se to nesmí přehánět. Lidé nejsou spokojení se svými životy a chtějí odhalit a potrestat viníka.

Takže momentálně máme veřejného nepřítele - kuřáky - kteří zavinili problémy s financováním zdravotnictví a svévolně poškozují zdraví všem okolo. Samozřejmě jejich peníze nám nesmrdí, ale kopneme si do nich rádi. A když pak někdo vymyslí způsob, kterak si dopřávat nikotin a neovlivňovat tím okolí, zakážeme mu i to! Přece si nebude užívat, aniž by nám platil desátek a vůbec - do koho si pak kopneme?

Ovšem co až se vypořádáme s kuřáky, co pak? Ještě donedávna jsme si tipovala, kdo bude dalším cílem - alkoholici nebo tlouštíci? Zdá se, že vyhrávají tlouštíci, přece jen jsou snadnějším terčem a alkoholu si rádi dopřávají i politici.

Lid zkrátka potřebuje nepřítele, aby si moc nevšímal toho, co se ve skutečnosti kolem děje....

9 0
možnosti
VS

vic7859

10. 6. 2012 7:29
Re: Já taky! :-(

Teda Alfie, jak muzes vedet co si myslim? Mimochodem jsem jiz sedum let stastny nekurak.

0 0
možnosti
OR

oskie98

9. 6. 2012 18:23
Starosta NY v akci?

Najděte si nějaké fotky Američanů, jak dnes vypadají. Vypadá to úplně zrůdně, není divu, že to některým lidem opravdu vadí. Navíc je v sázce zdraví nejen současné, ale i následující generace. Už malé děti jsou strašlivě obézní. http://fatamericans.tumblr.com/

1 0
možnosti
DS

Streit

9. 6. 2012 18:55
Re: Starosta NY v akci?

A vychovávat degenerované generace, které nemají vlastní rozum, to má smysl? 8-o

Přírodní výběr by se o ty tlusťochy postaral lépe než starosta NY :-P

2 0
možnosti
SZS

Sudeták ze Sudet

9. 6. 2012 8:56
Souhlasím s jedním co si dovoluje dnešní vláda to si

nedovolil ani Gottwald se stalinem. Ano vedle modrého komunisty a svazáka Nečase je Gottwald neumětel,který dopřával národu netušené svobody a volnosti. Za Klemeta si lid vesele topil v čem chtěl a lidé si své komíny vymetali sami, obojí je dnes protizákonné, na komíny si musíte povině zvát a platit revizory u kanem to je stejné. 50 léta prý byla dobou nesvobody a policejního teroru ;-D. Když chtěl Klement rozkulačit kulaka musel mu složitě vymýšlet trestnou činnost a kulak se mu vesele smál a zaritě odmítal vypovídat. Dnešní komunisté zavedou objektivní odpovědnost majitele auta a člověk dostane pokutu 10.000Kč jen protože něco vlastní a využívá své základní ústavní právo nevypovídat ;-D.

Bravo modrý a oranžový tyme komusitické strany.

3 0
možnosti
SZS

Sudeták ze Sudet

9. 6. 2012 9:00
Re: Souhlasím s jedním co si dovoluje dnešní vláda to si

Apropo policejní teror a policejní stát, komunisté v době vrcholící normalizace tj v roce 1975 měli k dispozici 33.270 příslišníků SNB, železniční policie a STB určené pro boj s vnitřním nepřítelem. Dnešní stám má 40.000 stítních fízlů, 12500 městských fízlů a tři tajné služby s neznámým počtem fízlů.

A to za komunistů policisté defakto ručně vedli správní agendy řidičáků, občanek a pasů, niz z toho dnes nedělají.

2 0
možnosti
JH

mMANGO

8. 6. 2012 23:47
zákaz kouření

omezování kouření probíhá (dle mé paměti) od padesátých let,tak jak se zlepšuje kultura společnost.. Co se pamatuji,byly v autobusech na sedadlech popelníky. Přestalo se kouřit v autobusech,ve vlacích vznikaly kuřácké a nekuřácké oddělení, zakázalo se kouření ve vlacích,nádražích, v lázních byly kuřácké a nekuřácké televizní místnosti, přišel zákaz kouření v prostorách lázní-včetně kaváren,zákaz kouření v nemocnicích, v našem krajském městě zákaz kouření v prostoru zastávek MHD. Nyní je na řadě zákaz kouření ve restauracích,veřejných prostorách. V budoucnu nebudete smět kouřit ve vlastním bytě v přítomnosti dětí ( to není vtip) a nakonec,se zakáže výroba cigaret , to si zatím v hlavě srovnat .

0 0
možnosti
JH

mMANGO

8. 6. 2012 23:48
Re: zákaz kouření

druhá část

 Důvod : škodí zdraví.Nějaké bláboly o svobodě podnikání majitelů restaurací jsou bezpředmětné,podnikat v oblasti,která škodí zdraví je nepřijatelné.Lidí sedící po večerech ve venkovské hospodě tam budou chodit dál,co by dělali jiného,jenom kouřit budou chodit ven .Co se týče alkoholu,drog,zplodin automobilů - lze diskutovat,od jakého množství jsou škodlivé, nebo pro lidstvo potřebné.Na rozdíl od těchto věcí- kouření jenom škodí zdraví i v malém.Něčeho už se nedočkám,ale mé děti a vnuci určitě.Je to pokrok a vývoj.Na všechny budoucí výtky je odpověď :kouření jenom škodí zdraví.Šmytec

1 0
možnosti
H

Host8

8. 6. 2012 11:23
Naprostý souhlas.

Diskutují se lidé s nadváhou a zdražení kalorických potravin. Na druhou stranu opatření poškodí lidi s podváhou, kteří ne a ne přibrat. Lidem se doporučuje sportovat, ale i to zaslouží trest, protože se mohou zranit. Někteří tělocvikáři tvrdí, že mladí jsou tak nemotorní, že se neodváží jim nechat udělat kotrmelec, aby se nezranili. Pak se zase vymyslí uhlíková daň, protože v obci není plyn a nebo na něj lidi nemají a pak se zase nařizuje, jak často musíte strpět prohlídku kamen, komína. No a přidá se k tomu řada povinných či dobrovolných preventivních zdravotních prohlídek a pak se zase reguluje častá návštěva lékaře. A těch regulací či nařízení chování lidí přibývá a přibývá a už nikdo ani neví, co to má vlastně dělat a občas se do všeho zakomponují skryté daně ve formě pokut /neznalost zákona neomlouvá/ či exekucí, protože neuhlídáme, co jsme to ještě měli .... a už ani právníci nejsou schopni sledovat, jak se to vlastně máme chovat. A do toho nám tu někdo pěje ódy o svobodě.

5 0
možnosti
DS

Streit

8. 6. 2012 23:10
Re: Naprostý souhlas.

Přesně R^

1 0
možnosti
JD

twine

8. 6. 2012 11:11
Je tu jeden problém

Aktivita starosty New Yorku asi není příliš šťastná. Ale je tu jeden problém - proč mám platit, např. formou zdravotního pojištění, léčení někoho, kdo si nezodpovědným životním stylem způsobil problémy? Je to stejné jako dřívější povinné ručení - platili všichni stejně, ať jsem boural 10x za rok nebo nikdy. Nemám problém přispět na léčení nezaviněných obtíží. Ale pokud někdo kouří, opíjí se nebo jinak fetuje, cpe se nezdravými potravinami, ať prosím pěkně nese následky svého dobrovolného konání sám.

1 0
možnosti
KB

Jacquei Skocdopoleova-Smith

8. 6. 2012 16:13
Re: Je tu jeden problém

A kde je asi tak ta hranice, kdy se clovek zacne "cpat nezdravymi potravinami", prosim pekne? Kdo je arbitrem, co se tyce zdraveho ci nezdraveho pozivani potravin? A kdo rozhoduje, ktere potraviny jsou zdrave...mene zdrave...totalne nezdrave...etc ? Vcil mudruj, chytroline 8-o 

;-D

5 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...