Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paul Sulc

25. 11. 2010 19:53
O te "bajecne" prvni republice

a "hodnem Tatickovy" si precteter treba v knize, 2 dily, 'Boj o Hrad" ci Gajduv zivotopis.

0 0
možnosti

Streit

25. 11. 2010 21:20
Re: O te "bajecne" prvni republice

Naučte se česky.

0 0
možnosti

cojanato

20. 11. 2010 15:45
Divný článek.....

(cituji autora):...."Vzpomínám si, že okupaci v roce 1968 jsem v jednom směru přijal jako úlevu"8-o.....A ještě nám předkládá V.Klause jako mučedníka, "mediálního štvance"!?

Pane Streite, lituji, ale ve Vašich článcích nacházím stále mnoho polopravd, manipulací a pochybných závěrů.

0 0
možnosti

pavel kula

20. 11. 2010 15:57
Re: Divný článek.....

Asi tak nějak zcela přesně R^

0 0
možnosti

Olej Petrolejovic Naftenko

20. 11. 2010 15:06
Řešení?

S Vaším článkem v podstatě souhlasím, ale mě schází to nejpodstatnější-návrh řešení jak tuto situaci změnit resp. zlepšit. Ne nebudu  brečet, že nemám čas, ale podívejte kolik se pořádá místních akcí, které s Českou kulturou souvisí, a které tradice se během těch posledních 20-ti let svobody obnovily.

Podívejte se kolik Českých podniků má úspěch nejen doma a ty lidé, které z takovýchto podniků znám(majitelé) nemají s tím, že jsou Češi jediný problém ba naopak. Jenom holt musí dělat v prostředí, které vytvaří okolní svět, přesně tak jako to bylo za 1. republiky (ptám se kolik bylo v Evropě vyloženě průmyslových zemí, ano teď je větší konkurence).

Pane Streit, zkuste napsat něco o Frýdecko-Místecku a Beskydech a nebo udělejte reportáž, z nějaké podobné podobné místní tradiční akci nebo jenom o tom, jak je to tam překrásné-jezdím tam od malička. Snad to bude mít stejně vysokou karmu jako lamentace.

Neřikám, že je vše v pořádku, ale inspirací si musíme být holt sami.

 

0 0
možnosti

Streit

21. 11. 2010 12:27
Re: Řešení?

Výjimky potvrzují pravidlo, ale je to politice natruc. Vždyť já vím, že máme chytré a nadané lidi. Proto bychom se tolik neměli nechat manipulovat z ciziny. Neměli bychom se zaco stydět; právě kdybychom neměli ty sypače popele na vlastní hlavy.

Já chci, abychom na sebe byli hrdí. Ale reportéra z akcí básní a tanců ze mě neuděláte ;-)

Jinak R^[>-]

0 0
možnosti

Kvalitní_humidor

20. 11. 2010 14:17
...

V čem je tvůj problém Štreite? Otec tě zneužíval, matka v těhotenství kouřila, sexuální frustrace nebo co?

0 0
možnosti

Streit

21. 11. 2010 12:28
Re: ...

Odhalil jste stav své mysli. Domnívám se, že je to léčitelné.

0 0
možnosti

nepritelcenzury

20. 11. 2010 9:14
Máte to neúplné,

správně mělo být Beneš(Hitler), Beneš(Stalin), Beneš(Gottwald).

Váš pan Beneš se zasloužil o tři státy: první republiku, protektorát a komunistickou republiku.

0 0
možnosti

Streit

20. 11. 2010 11:04
Re: Máte to neúplné,

Proč můj?

Ale přeháníte...

0 0
možnosti

cinklá státní zakázka

20. 11. 2010 8:40
Napsal jste to moc hezky.

Jak je možné, že tohle všechno si lidé neuvědomují? Může za to honba za penězi, konzum místo víry nebo jsme už opravdu ztracený národ? ;-(

0 0
možnosti

Streit

21. 11. 2010 12:36
Re: Napsal jste to moc hezky.

Děkuji R^[>-]

Myslím, že je třeba začít pojmenováním viníků.

0 0
možnosti

pavel kula

20. 11. 2010 7:47
K tomu co jste chtěl říct,

vám bohatě stačil perex.

0 0
možnosti

pavel kula

20. 11. 2010 8:04
Re: K tomu co jste chtěl říct,

....je neuvěřitelné, jaké bláboly si dokážete vycucat z prstu jen proto, abyste si mohl plivnout na Havla.

0 0
možnosti

derik

20. 11. 2010 3:14
Jinak asi mate dost pravdy

Dubcek mel asi opravdu sanci prispet k tomu, ze by uvolnena energie byla hned od zacatku smerovana na "spolecne dohaneni Zapadu". Nejruznejsi "roduverni" by zustali druhoradymi. A jak by pokracoval proces decentralizace a privatizace tak by jejich vlyv mohl upadat (jako "moravaci" v CR). Tezko by hledali pudu pro casto i dost absurdni vyvolavani pocitu krivd. U Plzne se stavi dalnice u Kosic ne? Neni problem, dalnice budou na myto, nech si kazdy stavi. Metro v Bratislave a Kosicich? Neni problem, pokud staci mistni dane a dotace z EU. Proste co nejmene statu a co nejvetsi uvolneni prostoru pro nase obcany a nase podnikatele. Pokud by se vsak prerozdelovalo, davali dotace a pobidky, posilovala role statu, tak by si stale nekdo stezoval a otazka rozdeleni by se mohla vratit. Ovsem uz v EU, "spolecnem nepriteli", odkud by sla vetsina norem, zakonu, a primych dotaci. Byla sance udrzet spolecny stat, byt na tom ekonomicky lepe, a mit vetsi vahu vuci Madarum, Rakusanum, EU.

0 0
možnosti

Streit

20. 11. 2010 11:07
Re: Jinak asi mate dost pravdy

Možná to mohlo vyjít :-)R^[>-]

0 0
možnosti

repanak

19. 11. 2010 22:16
Podotýkám, že mám Slovensko a i Slovenky

velmi rád, ale dnes považuji rozdělení tehdejší ČSFR za správné. Pracoval jsem od r.1965 v hospodářské sféře a tvrdím, že ve společném státě i v Pithartově dvojdomku by vznikaly neustálé problémy a tahanice, často nepochopitelné. S nadsázkou - vždy Slováci tvrdili - dokud nebude v Blave tol´ko mostíkov cez Dunaj ako v Prahe - do té doby nebude skutočné vyrovnanie. Dubček by s Mečiarem nic nezmohl, byla to daleko větší figurka než Havel. Nějak pan Streit zapomněl, že jeho oblíbenec VK byl daleko větším stoupencem rozdělení než tehdejší prezident. Mezi námi nejvíce tvrdý vůči Slovákům byl Novotný, ti ho nemohli vystát.

0 0
možnosti

derik

20. 11. 2010 1:01
Re: Podotýkám, že mám Slovensko a i Slovenky

Tahanice byly ze zacatku slabe, do pozornosti je davali ti kteri nezachytli politicke zmenu, a podporovaly je zahranicni spolky. Tehdejsi VPN tomu podobne jako OH nedokazala celit. Svuj podil ma i Havel se svoji humanistickou likvidaci zbrojniho prumyslu (navic bez dojednani transformace) a zradou Dubceka (na betonove stene u hrist Lafranconi byl minimalne rok obrovsky napis "Havel zradil Dubceka" a nikdo se nemel k jeho odstraneni). Pithart to s dvojdomky jen zamotaval a komplikoval, a kazde dalsi vyjasnovani jen davalo dalsi prostor pro zastance oddeleni. A tech i na Slovensku byla mensina. Klaus tehdy rikal ze nejruzneji "konfederace" jsou nesmysl a ze funkcni muze byt jen jednotna ekonomika. Svou vizi obhajoval, v 1992 jako jediny cesky politik objizdel Slovensko, ale ve volbach ODS+DS ziskala jen 3%. Potom Matica Slovenska a SNR vyhlasily nadrazenost slovenskych zakonu. Klaus jednal s Meciarem a nasli pro danou situaci nejlepsi mozne reseni. Klaus ale puvodne nebyl pro rozdeleni.

0 0
možnosti

meloun.rudy

19. 11. 2010 20:39
Myslíte toho stejného Klause

kterému 2x pomohli na Hrad komunisti, který byl předsedou vlády, ve které sedělo

5 komunistů, který jezdil za komunistů do USA a na západ a vždycky se spořádaně vrátil domů, ne děkuji.

0 0
možnosti

Vrah

19. 11. 2010 23:05
Re: Myslíte toho stejného Klause

A co měl dělat? Měl komoušům říct „Nevolte mě, protože mi jinak budou pitomci vaše hlasy vyčítat?“

A že se „spořádaně vrátil domů“? Holt se nezavděčíte, ať děláte co chcete – v článku o tom, že by měl jako prezidenta radši Gotta než Schwarzenberga, „argumentuje“ Dušan Streit tím, že „zatímco Schwarzenberg žil v cizině, Gott neemigroval“.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...