Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

zdena

3. 3. 2008 12:41
autorovi

Existoval - ovšem po roce 48 díky komunistické likvidaci členů druhého odboje (profesionálů) spíše na amatérské úrovni.. Přestože tito stateční nejspíš opravdu neuspíšili pád komunismu, nelze jim upřít dvě důležité zásluhy..

1. možnost nám obyčejným držet aspoň chvíli hlavu zpříma, dostat se k informacím, vědět, že v tom nejsme sami (a i západ na to kouká), radovat se jak to těm hajzlům někdo natřel..

2. čím silnější odboj tím méně vychcánků, co práskají, podlézají za osobní výhody - ono být v opovržení vadí i hajzlovi..

Ona v tom "laciném antikomunismu" je velice často vědomí, že dost z nás si pořád neuvědomuje cenu svojí, své osobní svobody a (nejčastěji) své práce (je to jen majetek, prachy..) a neochotu (a nepochopení těch co jsou k tomu ochotni) je bránit..

0 0
možnosti

Karel

3. 3. 2008 10:22
Souhlasím.

 

0 0
možnosti
JB

Josefaprav

3. 3. 2008 11:52
Re: Souhlasím.

R^

0 0
možnosti

oskar

3. 3. 2008 0:17
nesouhlas

Rv

0 0
možnosti

Jirka

2. 3. 2008 23:29
JSEM PRO 4.ODBOJ PROTI NOVÉ TOTALITĚ !

kdo také ??;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Jitka

7. 3. 2008 17:45
Re: JSEM PRO 4.ODBOJ PROTI NOVÉ TOTALITĚ !

Já!!!R^

0 0
možnosti

vagabund

2. 3. 2008 21:26
Odboj.

S většinou Vašeho příspěvku souhlasím , jenom mi není nějak jasné proč píšete že „se premiér zbláznil“.Bratři Mašínové skutečně bojovali se zbraní v ruce.Můžeme jim vyčítat krutost,nebo to že špatně odhadli situaci a jejich odboj neměl na další vývoj žádný vliv ale to nic nemění na tom že to odboj byl.

0 0
možnosti
YY

Yeback

3. 3. 2008 6:21
???

Když někdo přepadne pancéřové auto na přepravu peněz a postříli ochranku, tak to není žádný odboj, ale loupežná vražda. Když Mašínové vraždili a loupili, určitě tím zvýšili pocit svobody cšech lidí v tehdejší ČSSR, že? Rv

0 0
možnosti

Kolumbus

2. 3. 2008 21:07
třetí odboj ...

Mladým přátelům a nepřátelům. Za posledních 60 let jsem slyšel tolik zaručeně pravdivých informací a zpráv, názorů, polopravd a blábolů. Veřím pouze tomu, co jsem viděl, jak jsem žil jak jsem se musel postarat o rodinu. Diskuz e současná s mými vrstevníky probíhá na jiném základě  a shodě o tom, co tady bylo a co tady je. Minulý režim byl neperspektivní a převrat byl nutný. To, že si hlavně mladí lidé přejí žít jinak a za jiných podmínek než naše generace je přece zcela pochopitelné.  Hlavně jde o to, aby  třeba za 30 let další generace podobně nekritizovala  současná léta, jako dobu demagogie, prospěchářství, dobu tunelování a jiných současných vymožeností. A odboj? První, druhý nebo třetí, či čtvrtý-  pro někoho chiméra, pro někoho boj proti něčemu, nesouhlas s něčím. Co třeba ti, kteří procházeli Plzní. Většinou se dovíme o odboji tehdy, až dojde ke změně systému. Místo odboje bych volil demokratické volby, ale .................

0 0
možnosti

weneto

2. 3. 2008 20:28
Bohužel musím souhlasit

Druhý odboj existoval a rozhodně se za něj nemusíme stydět ( zabývám se jím dlouhou řádku let ), ale odboj třetí to je chiméra a pokud odboj beru jako aktivní činnost ( bojová, sabotážní, informační  - prostě vše co se tady odehrávalo za světové války ) tak tzv. odboj třetí se tomuto nepřiblížil ani nadohled

Všechny známé akce ( charty, několik vět ) byli intelektuální pokusy jak jej umravnit v rámci jeho vlastních zákonů.

Autor má pravdu v tom že ti co proti totalitě bojovali naštípnutým mávátkem jsou dnes velkými bolševikobijci, ale to je standartní stav po každé změně režimu - a mladí lidé nejsou hloupí natolik aby si nespočítali že ten kdo se dnes bije v prsa a hledá za každým rohem číhajícího komunistu a přitom má za minulého režimu vystudovanou VŠ - byl jen ztěží trpící disident.

Pan premiér, který byl přijat na střední vojenskou školu ( na výběru vojáků z povolání si komanči zvlášť zakládali ) by měl rovněž mlčet.

0 0
možnosti

tom

2. 3. 2008 19:23
Hmmm...

Pan autor si pod svou fotku napsal, že bude kecat do všeho. Je to charakter, a tak drží slovo: Kecá a kecá a kecá...

0 0
možnosti

lunak

2. 3. 2008 18:58
Autor se zbláznil!

Režim zničila pasivní rezistence? Myslíte tím melouchaření, drobné a větší krádeže ve státních podnicích, chalupaření a podobně? Není podle vás nakonec odbojem zápecnictví 90% obyvatel a hajlování na orvomájových průvodech?

0 0
možnosti
RR

rezjir

2. 3. 2008 19:16
Re: Autor se zbláznil!

Jedním z argumentů v r.1965 pro ekonomické reformy byl poznatek,že to socialistické masové meloucheření doslova a dopísmene ničí výrobní rytmus socialistických podniků. A tuším, že tento argument tam dokonce řekl Indra.  

0 0
možnosti

Jirka Votroubek

2. 3. 2008 18:57
Z třetího odboje

chtějí něco vytřískat lidé okolo Havla. Tato parta vychcánků se po listopadu pakuje s levičáky a dnes hovoří o nějakém odboji. Je to směšné. Jo, pár takových by se našlo, jako Vonka, Benda, Cibulka a někteří další, ale rozhodně ne Havel a jeho proradná parta! To jsou samí vykukové!(Y)

0 0
možnosti
RR

rezjir

2. 3. 2008 19:04
Disent nebyl

odboj, snažil se přísně operovat na legální platformě a Charta 77 pouze požadovala, aby socialistický režim dodržoval své zákony, které přijal.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...