Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kattyka

14. 4. 2008 11:49
partička z ČEZu

copak ČEZ to je partička, pěkně sedí s nohama na stole no a prostě jen "odchytávají" elektřinu  a pak nám ji milostivě prodávají - no a my ještě pyskujeme, že za draho, sme to ale buřiči že?(Y)

0 0
možnosti
FO

Frank Open

12. 4. 2008 16:21
ČEZ řízen zločinem

Postup vyděračů(vymahačů) je znám již z Plzeňských DP. Velký zločin ovládl ČEZ, tunel v GACKU bude stát 1,25 mld EURO, nikdo se v DR neptá, jak je to s akvizicemi a jejich návratností ?Jak jsou odjeté Elektrárny? Proč se nedostavuje ETE? Kolik  z  tunelů musel vyplatit M.Roman na POGVK? 200 Mega! Kapitál ČEZ opatřuje z předraženého strategického produktu bez možnosti změny. Klaus mu tleská a přijímá korupční prachy pro svého syna(POGVK)!

Cena energií má zásadní význam na kvalitu života nejširších vrstev!!! Proč politici mlčí kolem energetické budoucnosti. Hledají prostor pro vydírání a korupci.Zločin ovládl ČR, média toto zásadní ohrožení přehlíží, PR mají zakázky. Státní zločin nabral tvrdý kurz proti širokým masám!!! Nyní přes energetiku. Co dělat? Pokud je ještě demokracie,upozorňovat na kruté fakta o ZLOČINU v ČEZ. Provést důkldnou kontrolu všech akvizic a dohledat chybějících 50 miliard Kč, Potrestat Zloděje až po ministra Kalouska=velmistra tunelů.

0 0
možnosti
M

mtis

12. 4. 2008 15:58
Pane Sreit

Já celkem chápu, že máte ČEZ jako osinu v ...., ale přece jenom by to stálo za ještě jednu malinkou úvahu:

ať už je cena konstruovaná zleva či zprava, jako nákladová nebo poptávkově tržní, je zcela nepochybné, že černý odběratel parazituje neoprávněně na někom jiném. A je celkem jedno jestli tím jiným jsou všichni odběratelé, kterým se zvednou ceny, nebo všichni akcionáři, kterým se snižuje zisk. přičemž podotýkám, že hlavním akcionářem ČEZu je se 60% stále ještě pořád ČR a tudíž o peníze, které nedostane na dividendách od ČEZu neopraví silnice, nebo nesplatí dluh nebo nevyplatí sociálku.

Nejen energie a hmota, ale dokonce ani peníze nevznikají z ničeho.

0 0
možnosti
DS

Streit

12. 4. 2008 16:26
Re: Pane Sreit

Já neobhajuji černý odběr, o tom žádný z mých článků nebyl. Jedná se však o nevýznámný cenotvorný činitel. Doslova bagatelní.

Každý z věřitelů má problém, když ho někdo okrádá. Někteří dokonce zkrachují, protože si nemohou nezaplacené dodávky zakalkulovat do ceny. Navíc na rozdíl černého odběru musí zaplatit DPH. Takže nechtějte, abych se tady rozteskňoval nad dodavatelem, který je většinou v postavení zvýhodňovaného věřitele, protože může kdykoliv vypnout proud. Navíc používá opravdu metody až za hranou zákonů. A demagogicky cenu obhajuje, podle svých potřeb. Mé články jsou dobré k tomu, abych napomohl, že lidé nenechají ze sebe dělat hlupáky.

Já platím velmi vysoké sociální pojištění, na mnoho důchodců. Nepotřebuji tady zkazky, že bez hodného ČEZu by nebylo na důchody. A víte vy, kolik důchodců by mohlo roky žít z odměny pana Romana?

Ano. Peníze nevznikají z ničeho. Ty, které místo opravy silnic šly manažérům ČEZu do kapsy zaplatili v předražených cenách odběratelé.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

12. 4. 2008 12:30
No pokud byste se o problému

alespoň trochu informoval, zjistil byste (něco dokonce napoví vyúčtování za odběr el. energie), že cena elektřiny má více složek. Jedna z nich je samotná "silová elektřina", jejíž cena je neregulovaná a vytváří se na trhu - a na tuto cenu skutečně žádné černé odběry nemají a nemohou mít vliv. Další je pak cena za "distribuci" - což je právě to, že se ta elektřina k Vám nějak dostane a zahrnuje /mimo jiného) i veškeré ztráty. A tato cena je regulovaná, ovšem pokud distributor ony ztráty regulátorovi dokladuje (což je velmi jednoduché), tak k zvýšení sazeb za distribuci opravdu může dojít. Takže k tomu abyste nebyl překvapen stačilo si o problému jenom něco zjistit.

A mimochodem - pokud byste byl u toho zjišťování, mohl jste se dopátrat i toho, že existuje několik ČEZů. Jeden co elektřinu vyrábí (to je ten, co vykazuje ty šílené zisky, které kdekdo závidí) a další, co provádějí onu distribuci. Ti až takové horentní zisky nevykazují.

0 0
možnosti
DS

Streit

12. 4. 2008 13:00
Re: No pokud byste se o problému

Samozřejmě, že to vím. To je však jen taková hra na to, aby se v tom zákazník vůbec nevyznal. Jeho zajímá konečná cena. A když ČEZ obhajoval onu cenu, byl to on, kdo uváděl tržní ceny jako argument. Nic se mu v té chvíli nehodilo říkat o vícesložkovosti cen.

A pokud se týká, že chcete matku oddělovat od distribučních dcer, tak to je už snad špatný vtip. Víte něco o konsolidovaném účetnictví?

0 0
možnosti
VK

sibidlo

12. 4. 2008 2:05
se ptáš koho?

kdo to ví odpoví ti na otázku co je lexikon:-)

 a jinak tvůj blogový příspěvek je na 2 věci, na H... a nanic

protože,  můžeš psát co chseš, ale je ti to platný,jak nikdo doma:-(

0 0
možnosti
U

Ugero

11. 4. 2008 23:00
ceny

1oo?

0 0
možnosti
U

Ugero

11. 4. 2008 22:49
davno

cccccc

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...