Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Aretta

21. 1. 2011 23:09
...

2x R^

;-)

0 0
možnosti
DS

Streit

22. 1. 2011 10:17
Re: ...

R^R^

;-)

0 0
možnosti
JP

jxd

21. 1. 2011 18:45
Většinou se prodává i s dph - Ježíši Kriste!

A ještě to napíšete, jako byste byl informovanej!

Prozradím Vám, pane autore, jedno tajemství. Zlato se odjakživa a ve všech západních zemích prodává bez dph či vat či jiné přidané daně...

To jsou paradoxy, co?

0 0
možnosti
JV

Jan.Vesely

21. 1. 2011 22:00
Re: Většinou se prodává i s dph - Ježíši Kriste!

U nás také na rozdíl od investičních briliantů.

0 0
možnosti
JP

johnpeters

21. 1. 2011 16:20
Dušane-nepřehánějte,

sto milionů denně do EU-to by nezvládla ani Čína.Jinak máte dobré nápady,ale jsou tak trochu do hospody, ku klábosení u piva..Jinak prakticky  nepoužitelné.Aspoň ne masově.Jediné možné řešení je prosperita státu.Ta nám ale nehrozí.Nám,ni budoucím.Servus.

0 0
možnosti
DS

Streit

21. 1. 2011 17:25
Re: Dušane-nepřehánějte,

Najděte si to, mám pravdu. To je hrůza, co?

V Číně by takovou platbu ani nepoznala nějaká městská stranická buňka.

0 0
možnosti
MD

Mr. Dalby

21. 1. 2011 15:26
nebojte se, že by vám nějaké nemovitosti mohly zůstat

naši poblitici dobře vědí, kam ulíváte peníze a nenechají vám je.

http://video.ihned.cz/c1-49525300-bartuv-namestek-zertoval-kde-vzit-penize-stat-uz-nema-nic-ale-lide-jeste-anoRv

0 0
možnosti
JV

Jan.Vesely

21. 1. 2011 14:49
Jako rada dobrá

Ale pochopitelně nepoužitelná pro všechny a ani ne pro průměr. A to se vůlbec nedívám na to, zda lidi na to mají.

Ale to je jako s každou investicní strategií, pokud ji začnou používat VŠICHNI, nic se tím nakonec nezíská. Jen tak pro pořádek zkuste, že se takto zodpovědně podle vašich rad zachová "každý" důchodce. Až se dostaneme do stavu, že důchodců bude stejně jako ekonomicky činného obyvatelstva, tak všichni důchodci budou bydlet ve svém a další pronajímat. Komu, když na každou důchodcovskou rodinu připadne jen jedna rodina nepenzijní? Když navíc většina lidí upřednostňuje hypo a bydlení ve vlastním? Takže tam bude bydlet kdo, jejich děti? A nebo "bába v jednou", "děda v druhém"? A nebo se pak trh zhroutí a nájmy budou malé. Případně nemovitosti ztratí hodnotu? Stane se pak něco podobného jako v USA? A budou umět čeští důchodci zařídit, aby tu krizi platily i ostatní země?

A to pominu fakt, že daň z nemovitosti se jednou dostane na měsíční nájem, jak je to běžné třeba ve Francii

  

0 0
možnosti
JV

Jan.Vesely

21. 1. 2011 14:53
Re: Jako rada dobrá

Takže jediné štěstí, že tak nebudou postupovat všichni. Jinak za 40 let nájmy důchodcům moc nepomůžou, budou směšně nízké, možná na hodnotě udržby nemovitosti a ani o korunu větší.

V případě, že tam budou bydlet vlastní děti, tak snad ano. Ale to zase s tím nájemným nebude tak horké. Ostatně při penzích by spíš děti měli podporovat rodiče. Není přece běžné, aby rodiče vybudovali bydlení dětem. Jednak se jim netrefí do vkusu a za druhé to není ani výchovné.

0 0
možnosti
MS

blob

21. 1. 2011 14:20
Vy mi čtete myšlenky

Jsme čerství důchodci a došlo nám důchodové spoření a ještě nějaké dojde. Když jsme zvažovali co s tím a jak to uchovat na dobu až nebudem soběstační, abysme se nevěšeli potomkům na krk, vyřešili jsme to nakonec takto.

Koupili jsme levný domeček, který potřebuje opravy,  na které stačíme sami. Z obecního bytu se přestěhujem a splátky hypotéky jsou zhruba ve výši nájmu. Co máme našetřeno vrazíme do modernizace a až nebudeme moct, půjdem do pečovateláku, kde peníze z nájmu nebo prodeje prohýříme.

Protože nás práce okolo domku baví mnohem víc, než případná brigáda, ještě budeme mít program na pár let.

0 0
možnosti
DS

Streit

21. 1. 2011 14:31
Re: Vy mi čtete myšlenky

Nebo vy mi :-)R^

0 0
možnosti
DS

drzý sysel

21. 1. 2011 13:51
*-*

jedině zpátky socialismus - zase družstva a všecko pěkně dokupy. soukromníci stejně krachujou tak co.......... .

0 0
možnosti
DS

Streit

21. 1. 2011 13:53
Re: *-*

8-o

0 0
možnosti
K

Kilroy

21. 1. 2011 13:48
Komunisté po Vítězném Únoru nemovitosti kradli.

"Takže být mladý, raději bych splácel hypotéku na nemovitost, kterou by mi neměl nikdo ukrást, než bych povinně spořil v nějakém rizikovém penzijním fondu" - bacha na místní levičáky.

0 0
možnosti
VM

vlmach

21. 1. 2011 13:50
Re: Komunisté po Vítězném Únoru nemovitosti kradli.

http://www.youtube.com/watch?v=5ckAocEhJ8Y&feature=related

0 0
možnosti
V

VašekIV

21. 1. 2011 13:42
za mých mladých let se tomu říkalo -

pořádně si na stáří nasušit. Jak známo, co je nasušeno, to se nekazí. Osobně bych upřednostňoval umělecké předměty, starožitnosti, koberce, i když i ty nemovitosti nejsou špatná věc (před exekutory je ale neuchráníš).!!.   

0 0
možnosti
DS

Streit

21. 1. 2011 13:57
Re: za mých mladých let se tomu říkalo -

No jo, dluhy nenasušíš. :-)

A po koberci nechodit! ;-)

0 0
možnosti

klávesnice ejč pí

21. 1. 2011 13:41
Dávám karmu

a myslím si, že stát nemůže občanovi přikázat spořit proti jeho vůli do soukromého sektoru, pouze do státního, navíc zastávám stejný názor - za odváděné daně, ať již se se nazvou jakkoliv, musí stát nést zodpovědnost za občany, kteří nejsiou schopni být  výdělečně činní z důvodu stáří nebo zdravotní diskvalifikace hendikepem nebo výtazným omezením, ale i za ty, které vybodovala krize a nezaměstnanost. To, jak se stát dokáže o tyto občany postarat, když už má tu zodpovědnost, to mluví o úrovni státního zřízení, navíc to motivuje, nebo demotivuje další generace k podporování státu svými daněmi. Události posledních let v ČR ukazují demotivaci málem za hranicenejhorších  představ. Jana Šimonová

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...