Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

roddie2

6. 2. 2012 9:14
Problém je

že tohle už přerostlo hranice ochrany nějakého vlastnictví. Už se z toho stala jen zástěrka pro šmírování, cenzuru a omezování svobody. Ve jménu autorů si polokriminální samozvané organizace typu OSA usurpují práva, o kterých se nesní ani celým vládám. TO je zásadní problém. Duševní vlastnictví je přece už dnes chráněno zákonem, ba co víc, už dávno tomu, co platím z každého DVD, harddisku výpalné podle presumpce viny, byť na nich archivuji vlastní data. Už to je neuvěřitelná zhůvěřilost volající po žalobě. Ne, nesouhlasím s jakýmkoliv dalším omezováním a už vůbec ne v zájmu prospěchářských organizací.

0 0
možnosti
JM

ikkyu

30. 1. 2012 14:25
ACTA

Nejhorší je, že celá smlouva vznikla mimo demokratické struktury a nikdo proti ní nijak výrazně neprotestuje. Takže jí nic ani nestojí v cestě.;-€;-€;-€

1 0
možnosti
TV

tomtop

30. 1. 2012 8:55
stejně to bude kontraproduktivní....

lidé si budou zase půjčovat filmy navzájem, bude se víc hledět na osobní doporučení filmů (kdo by riskoval koupi drahého neznámého filmu ?), takže některé méně známé filmy nedostanou vůbec šanci...

0 0
možnosti
DS

Streit

30. 1. 2012 9:13
Re: stejně to bude kontraproduktivní....

Myslím, že o to jim tolik nejde...

Jde o KONTROLU všeho.

3 0
možnosti
MK

thunder-bolt

30. 1. 2012 7:33
Musíme doufat a zároveň i dělat vše pro to aby to byly

poslední "kopy" chcípající kobyly......!!! Karma!!

0 0
možnosti
DS

Streit

30. 1. 2012 8:36
Re: Musíme doufat a zároveň i dělat vše pro to aby to byly

Ano!! Dík R^

0 0
možnosti
C

carolusI

30. 1. 2012 2:41
Tady nejde o ochranu autorských práv.

Primární je kontrola internetu. Panstvo se zaleklo volného a rychlého šíření myšlenek. A tak hledá záminky jak tu svobodu zatrhnout, ale aby to padlo na někoho jiného. Honba na teroristy a pedofily nestačí, tak se přidá honba na stahovače. Krást se nemá. Na to se snad ještě někdo chytí. A vlády budou vypadat hezky i když samy kradou víc než ta pověstná straka.

5 0
možnosti
DS

Streit

30. 1. 2012 8:37
Re: Tady nejde o ochranu autorských práv.

Přesně R^

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

29. 1. 2012 19:58
héézzkyyyy ....

;-)R^

0 0
možnosti
DS

Streit

30. 1. 2012 8:37
Re: héézzkyyyy ....

Děkuji ;-)R^

0 0
možnosti
PB

digitaaalek

29. 1. 2012 19:57
Reklamace zbozi

U CDcek a DVDcek by take mohli zavest moznost reklamace. Kolikrat se clovek podiva na film, ktery po 15min. musi vypnout se slovy "to je ale pytlovina".

1 0
možnosti
MK

thunder-bolt

30. 1. 2012 7:42
Re: Reklamace zbozi

Tohle bohužel nefunguje, kdysi jsem to zkoušel u jedné knihy. Reklamaci přijmou pouze pokud je vadný nosič ( kniha, CD, DVD....). Ale vzhledem k nově dané situaci je to jedna z možných cest, jak dosáhnout určité rovnováhy. Je to cesta trnitá, ale díky ACTA padl argument, že obsah legálně koupeného "díla " je možno si zjistit "nanečisto" před jeho pořízením. Pokud by se podařilo soudně a následně zákonem prosadit, že je možno "dílo" vrátit kvůli jeho obdsahu, bylo by to zajímavé. A proti některým "umělcům" i pravděpodobně účinné. Představte si třeba vagon vrácených CD jedné nejmenované umělkyni, která se domnívá, že je národním pokladem;-D

0 0
možnosti

Ghost Dog

29. 1. 2012 19:22
karma jako vždy :-)

.. nejsem přítelem konspiračních teorií, nijak mě neberou teorie o 11/9, ani  jiné .. přesto se tu pořád nabízí něco zatím neviditelného, nehmatatelného a zatím nesmrdícího ..

.. nevím jaké náklady jsou na vytvoření nějakého počítačového programu, operačního systému, nahrání hudebního díla (nebo i ouplného šuntu), natočení filmu, či namalování obrazu, který nikdo nerchce .. a to nemluvím o "dílech", které jsme jako mladí vytvářeli, protože to byla recese a dnes si to "umělci" povýšili na jejich "umění ..

.. každopádné celou tuto snahu protlačit ACTA, SOPA a pod. do legislativního procesu považuji za jeden z kroků k potlačení demokracie .. jako by toho šmírování, sledování, kontrolování a lustrování bylo málo .. kriminalizace naší existence je projevem zastrašování všech ku prospěchu mocných, to už s ochranou duševního vlastnictví nemá nic společného ..

.. je to takový ten "prvotní hřích" (dnes fšichni jste zloději), kterým strašila katolická církev ..

.. a karma ..

1 0
možnosti
JRJ

Já rád játra

29. 1. 2012 20:33
Re: karma jako vždy :-)

Tak pro priklad: zde autor knihy dostava nejakych 5-10% z prodejni ceny knihy a zdaleka to neni jistota, jsou cele obory - napriklad vedecke publikovani - kde autor nedostava vubec nic pripadne musi sam platit.

Zatimco pro autory je psani bida velka nakladatelstvi a velkodistributori maji pomalu raj na zemi. V roli stvoritelu sveta rozhoduji co a kdy a za kolik se objevi na trhu a krome autoru zdimaji jak to jde i ctenare.

Internet dovoluje tyto naprosto nepostradatelne a nesmirne cenne meziclanky obejit a ziskavat knizky bud zadarmo (kdyz si to stahnete) nebo velmi levne (kdyz to autor sam lacino prodava). No a to zabam na prameni vadi, takhle z niceho nic prijit o zlaty dul.

1 0
možnosti
1

1absolutus

29. 1. 2012 19:15
Svobodu, pro koho?

Jak čtu některé příspěvky a nejen pod tímto článkem, tak si myslím, že někteří ani neví, co to ta svoboda je. Rád čtu články drobných podnikatelů a příspěvky různých zaměstnanců žijících na hraně chudoby, jak nadávají na ty úspěšné a bohaté a vadí jim, že si to umí zařídit. Vždyť to tak bylo vždy, že se bohatí měli lépe jak ti chudší a na tom není nic špatného. Na co by jim pak to bohatství bylo? Chudí lidé nikdy nebyli svobodní a vždy pracovali pro bohaté a nic se na tom ani v budoucnu nezmění.:-)

0 0
možnosti
MK

thunder-bolt

30. 1. 2012 7:49
Re: Svobodu, pro koho?

Něco se změnilo!!!! Dříve ten chudák mohl jít za svou chýši a ke svému smutnému údělu si zadarmo se sousedy zazpívat. Dnes už ne, za veřejnou produkci ho bude činit ještě chudším OSA!!!!!!!!!!

4 0
možnosti
VP

vzdor zrušení účtu nejsem ovcí

29. 1. 2012 19:03
Viva la Revolución!!!

http://holesovskavyzva.zacit.cz/

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...