Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Havlova pomsta jménem Kocáb

  Topolánek režíruje další díl Havlova absurdního dramatu o složení české vlády.

 

předchozí díly byly fraškou. Leč ten Kocáb, to už je opravdu gól. Kdyby mi někdo řekl, že po parlamentních volbách vyhraných ODS, bude exprezident intoxikovat vládu Schwarzenbergem, Vondrou, Bursíkem a ještě i Kocábem, snědl bych volební lístek.

Ve vládě chybí namátkou ještě aspoň Mejstřík, Štětina, Zlatuška, Švejnar, možná i Šípek s Kaplickým. Jako člena-korespondenta si dovedu představit i Dalajlámu.

Myslel jsem, že nic horšího než příslovečná Džamila a zpívající ministryně obrany být nemůže. V případě Kocába jsem se asi opět mýlil.

Je příznačné, že v době, kdy byl Havel prezidentem, někteří jeho kamárádi měli v té době na práci, aby navršili majetek. Schwarzenberg, bývalý Havlův „kancléř" a přítel nadace Vize 97, se stal nejen význačným restituentem, ale i spolumajitelem Becherovky. Paradoxní je, že do politiky začal fušovat až jako Havlova pomsta Klausovi. Nechutně se k tomu propůjčil Topolánek.

Kocáb zase prodal investiční společnost spravující jím a Kratochvílem založený - a později za jejich přítomnosti vytunelovaný - privatizační fond TREND. Z této kauzy nám možná utkvěly v paměti nechutnosti kolem vlastnictví Kotvy. Za tuto investiční společnost založenou za 1 milión korun měli získat sumu mezi 190 a 318 milióny korun. Prostředníkem byl majitel KHB Hálek, který cenu zaplatil z majetku kupovaného fondu. V normálním žargonu se takový člověk nazývá bílým koněm, však také po soudním očištění Kocába s Kratochvílem zůstal nadále trestně stíhaným. Kolem Kocába chodily vyšetřovací orgány po špičkách, pravděpodobně u vědomí, že by ho stejně Havel omilostnil.

Kocáb dostal také volební výprask, když se vzhledem k problemům v hudební kariéře chtěl vrátit do politiky jako senátor kandidující v Praze. Lidi se nedali opít rohlíkem a nenaletěli ani na obehraný mýtus o tom, že měl jakýkoliv vliv na odchod sovětských vojsk z Československa.

S Šípkem chtěl prezidentovi na hradním nádvoří vyvěšovat vlajku Evropské unie, která dělá z Evropy Entropu a z Evropanů stádo ovcí oddaných osvícené vůli integračních věrozvěstů.

Havlova politika už dávno ve vládě vítězí, jak je zřejmé z jejího vztahu k Lisabonské smlouvě, k radaru, k Rusku, ke Gruzii, k Srbsku, ke Kosovu, k Tibetu, k vlastní vlasti, k multikulturalitě, ke klimaticko-ekologickému náboženství, k nadřazování „politické korektnosti" konzervativním hodnotám, k regulacím a liberalismu nebo k atomové energetice. Je to prostě postmodernistická bezzásadová vláda.

Topolánek převzal i Havlovy manýry, kdy se snaží navodit dojem, že je „přítelem"významných světových politiků. Tím se liší od profesionální Klausovy korektnosti. Bezděčným vytahováním se známostmi s celebritami je stejně trapný. Jen místo Micka Jaggera, Franka Zappy a Madonny si vzal do erbu bratry Mašíny. A to tedy zase raději toho Dalajlámu.

Jen vůbec nechápu, jak všechny tyto události a vazby souvisí s výsledkem parlamentních voleb. Zelená pidistrana, která je v domácí politice na cestě do nicoty, tím oslím můstkem přece být nemůže. Jediný svorník vidím v tom, že tak jako Havel zpronevěřil porevoluční důvěru, tak i Topolánek obelstil své voliče. A oba tak zrazují či zradili zájmy České rebubliky jako suverénního státu.

Autor: Dušan Streit | středa 14.1.2009 14:09 | karma článku: 47,33 | přečteno: 27249x
  • Další články autora

Dušan Streit

Může zákeřný lhář Pavel Machaček beztrestně pomlouvat?

Jeho chování a podlé lži už překračují míru, co si musím nechat od nějakého zakomplexovaného rýpala líbit. Překračuje to už únosnou hranici a je to na hraně trestného činu pomluvy.

25.2.2014 v 11:42 | Karma: 5,77 | Přečteno: 829x | Diskuse| Hyde park

Dušan Streit

Cenzoři na blozích iDnes, děláte to špatně

Za „užitečného idiota“, sračku nebo prdel - výmaz, za sprostou pomluvu nebo podlou urážku - nic. Útoky „ad hominem“ na autora nevadí. Nebere se v úvahu kontext tvrdší odpovědi, jsou ponechávány provokace nebo vyložený stalking, ale odpověď autora ve stylu, „jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá“, je zcenzurována.

24.2.2014 v 15:29 | Karma: 7,23 | Přečteno: 1484x | Diskuse| Hyde park

Dušan Streit

Vyrůstají stále noví hlupáci

Ani za komunistů nebyli jen prospěcháři a šíbři. Kromě mlčící - nebo umlčené - většiny však se režim opíral také o zapálené komunisty a svazáky, kteří tu pokryteckou a utopickou ideologii nadšeně „žrali“. To oni dělali stafáž tomu marasmu.

24.2.2014 v 14:15 | Karma: 37,05 | Přečteno: 2953x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Tymošenková prezidentkou? Výsměch právu, idejím i mrtvým

Čeho Ukrajina dosáhla? Místo zloděje Janukoviče chce být prezidentkou mega zlodějka Tymošenková. Stojí ten rozbitý Kyjev, rozvrácený stát a desítky obětí za to? Stane se Ukrajina součástí západní civilizace? Zlepší se ekonomická situace obyčejných lidí?

23.2.2014 v 20:21 | Karma: 47,69 | Přečteno: 19614x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Je naprosto jasné, která strana rozpoutala ukrajinské peklo

Dnes budu stručný. Je tak průzračné, kdo vyvolal a je zodpovědný za masakry na Ukrajině, že pokud to někdo nechápe nebo nechce chápat, tak zaslepenost je tím nejshovívavějším hodnocením.

21.2.2014 v 10:04 | Karma: 41,70 | Přečteno: 4169x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

CNN Prima NEWS vysílá už čtyři roky, k výročí připravuje nové pořady

3. května 2024

Zpravodajská stanice CNN Prima NEWS přinese divákům ke čtvrtému výročí zahájení vysílání nové...

Politologové: TOP 09 jen ztrácí, nemá lidi. Tulejův odchod je logický

3. května 2024  16:50

Premium Poté, co se Pavel Tuleja vzdal nominace na post ministra pro vědu, výzkum a inovace, nemá podle...

Izrael má nový plán pro Gazu. Po válce by na ni mohly dohlížet i arabské státy

3. května 2024  16:30

Čelní představitelé izraelské vlády uvažují o rozsáhlém plánu poválečného uspořádání Pásma Gazy, v...

Německo sabotuje projekt bruselského Starlinku. Zvýhodňuje Francouze, tvrdí

3. května 2024  16:19

Evropská unie chtěla do roku 2027 na nízkou oběžnou dráhu Země vyslat soustavu satelitů v rámci...

  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...